Мустафа Карадайъ и Кирил Петков се срещнаха в село Могиляне

Мустафа Карадайъ и Кирил Петков се срещнаха в село Могиляне

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и съпредседателят на Продължаваме промяната се срещнаха в кирковското село Могиляне. Традиционно на 26 декември в него се организира възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

Митингът, организиран от ДПС, беше току-що приключил, когато край чешмата-паметник, носеща името на най-малката жертва на тоталитарния режим 17-месечната Тюркян, се появи Кирил Петков с група симпатизанти.

"Добре дошъл, Много сте закъснели. Закъснели сте с 38 години, ама пак е хубаво. Демокрацията се учи на тези площади", заяви Мустафа Карадайъ.

"Паметта на това малко момиче трябва да покаже, че никога повече такива неща в България не трябва да се случват и единствения начин да го гарантираме всички е като има ред, законност и демокрация", каза Кирил Петков.

На митинга на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че ако партията има допуснати пропуски на изборите тази година, най-вероятно ще има шанс и възможност да ги поправи най-скоро през 2023 година. Тогава ще имаме над 40 народни представители, заяви още лидерът на Движението за права и свободи.

Митингът се състоя в село Могиляне, община Кирково.

И тогава лека-полека ще случим на коалиционна култура и ще бъдем част от коалицията. Защото когато ДПС е било част от изпълнителната власт на България през 2001 - 2009 година, тогава България е имала най-високите икономически показатели и е постигала своите национални приоритети за последните 33 години - членство в НАТО и в ЕС, допълни Карадайъ.

Сега следва да вкараме България в Шенген и в еврозоната, добави лидерът на ДПС. По-рано в речта си той припомни събитията по насилствената смяна на имената. За политическата ситуация у нас той коментира, че тогавашните и сегашните времена си приличат по двойните стандарти на прилагането на закона.

Няма коалиционна култура, диалог и разбирателство, а противопоставяне и делене. Те се пренасят и в обществото, посочи Карадайъ, като припомни, че призивите за диалог от страна на ДПС са от 2016 година.

Участващите в митинга се поклониха пред жертвите на комунистическия режим, сред които и 17-месечната Тюркян, която загива при сблъсъците на властите с мирно протестиращите жители на Могиляне.  

Източници: "24 часа", БТА

 

 

Коментари

  • Мустафа Карадайъ и Кирил Петков се срещнаха в село Могиляне

    26 Дек 2022 18:56ч.

    Навремето и Мутрата Борисов се срещна "случайно" с Лютви Местан и Орешарски си отиде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Дек 2022 19:33ч.

    Наследниците на убийците на пророците се покланят на гробовете на пророците. Новият комунизъм от прогресистки тип, който е директен наследник на марксисткия в западния свят и който се налага с нов тип цензура и култура на заличаване на „врагове на народа“ скърби за жертвите убити от бащите им. Бойкикиев няма ли да намине? В ДПС няма приемственост от ДС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи