Мустафа Емин подаде оставка като съветник на Тодор Тагарев

Мустафа Емин подаде оставка като съветник на Тодор Тагарев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството, това написа в профила си във Фейсбук Мустафа Емин.

Той заявява, че ще защи името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията с персонала в болница Пирогов в съда, като е благодарен за помощта на лекарите и сестрите. Емин не приемаа обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки.

"„Замразявам“ участието си в Националния съвет на "Да България" важно е проверката да бъде безпристрастна.

Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване.

С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха."

Припомняме, че скандалът с Мустафа Емин избухна в края на август след Фейсбук публикация на медицинска сестра на спешната болницата „Пирогов“, в която се твърди, че съветникът на военния министър, се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото.

Твърди се също, че е отправил заплахи и използвал името на здравния министър.

Вътрешна проверка на болницата установи, че от медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение.

Обяснения са дали три медицински сестри, трима лекари и началникът на отдел „Сигурност“, който описва минута по минута видяното на камерите.

Медицинският персонал, дал писмени обяснения по случая, споделя, че детето на Мустафа Емин е било в добро общо състояние, с рана на челото, без данни за кървене в момента.

По това време още три деца са чакали за шев. Преди да дойде редът на детето на Емин, е дошло друго дете, което е било в тежко състояние, в шок, и според правилата то е било с приоритет.

Затова и семейството на Емин се налага да изчакат още.

Мустафа Емин и съпругата му няколко пъти звънят на звънеца на шокова зала и прекъсват работата на медиците, става ясно от писмените обяснения на персонала и описа на камерите, направен от началника на отдел „Сигурност“.

„Първият път излязох аз и отново обясних, че трябва да изчакат заради спешното дете в залата, при което той ме попита дали трябва да занимава министъра на здравеопазването. Отговорих, че това е негово право“ – пише в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях.

„Придружителите на детето попитаха дали сега, ако се обадят на министъра на здравеопазването, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър в момента няма да промени нашето поведение“, пише лекарят, който е бил шеф на екипа в конкретната вечер.

Друга медицинска сестра пък посочва „в момент на афект отправи заплахи, без обясними за мен причини, че сега говорил с министъра на здравеопазването и щяло да има последици“.

Преди ден комисията в Комисията по отбрана на НС са били получени официално резултатите от проверката в "Пирогов" по казуса "Емин". Тя е приключила на 31 август и е със следното заключение:

"Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. г-н Мустафа Емин е проявил вербална агресия, със спокоен тон, спрямо служителите на УМБАЛСМ "Н.И. ПИРОГОВ" ЕАД и е извършил злоупотреба със служебно положение."

 

 

 

 

 

Коментари

  • А оставка на Тагаренко

    05 Sep 2023 17:27ч.

    кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато

    05 Sep 2023 17:30ч.

    цъфнат налъмите. Украйна се нуждае от помощ в битката срещу агресора. България има какво да даде. Тагаренко е точният човек. Хапете се там, където не се стигате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    05 Sep 2023 17:46ч.

    На хохлите вече нищо не може да им помогне. Тагарев е абсолютен социопат, разбира се, че ще се разкара от този пост в скоро време, барабар с цялата безмозъчна и продажна шайка, наречена правителство. Една битка загубихте вече и за Трети март загубихте и все ще губите, като Усрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    05 Sep 2023 17:47ч.

    Тагаренко си е осигурил място в самолета, но за вас, простите натовски тролове, няма да има достатъчно място на колесника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само психопат може

    05 Sep 2023 17:58ч.

    да смята, че с доставка на оръжие се помага на украинците. Единственото, до което води това, е унищожаване на населението и прикриване на мащабната корупция на Байдънови, Дълбоката държава и тяхното леке Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шмайзер

    05 Sep 2023 18:05ч.

    ТАГАРЕВ НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗА НИЩО НА СВЕТА ТОЙ КРЕПИ ПОЗИЦИЯТА НА ЕДИН ПОСЛАНИК ОТ ДРУГА ЧАСТ НА СВЕТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Тагаренко е точният човек"

    05 Sep 2023 18:06ч.

    Цъ, точният ще е този, който го свитне между ушите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що ще ради Тагарето без магарето

    05 Sep 2023 19:47ч.

    " реви Марко , ти в обора, аз на двора, да ни чуе Дечо Пора" Чудомир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква помощ

    05 Sep 2023 20:16ч.

    От месеци украинците се кълнат, че едва ли не утре вече са в Крим и след това към Москва. Като слушам наште медии руски ракети и стонове въобще не стигат до цели защото ги свалят. Вече са свалили повече от колкото руснаците са изстрелват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В.Хубер

    06 Sep 2023 0:41ч.

    Каква Украина и каква помощ ! САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В.Хубер

    06 Sep 2023 0:48ч.

    Каква Украина и каква помощ ??? САЩ, ЕС изляха милиарди в техника и пари- Зеленски си накупи скъпи имоти из цял свят от тези помощи! Я прогледни и се образовай по темата ! Издържаме им хранениците които са със дебели банкови сметки и скъпи коли, а нашите Българи изнемогват ! И Украина ще спечели през крив макарон ....тя е обречена да не съществува.-и тези които я създадоха , те и ще я унищожат ! А, Тагаренко е национален предател и ще си плати за това рано или късно !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тутун трябва се сади

    05 Sep 2023 17:31ч.

    Още има богати пушачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надявай се! Ние демократите никога не изоставяме своите!

    06 Sep 2023 0:52ч.

    Щом сме харесали на Емина рязаната карабина, няма да го оставим да слезе от Мерцедеса. Ще мъ намерим друг синекур.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази интрига е активно мероприятие на ГЕРБ на Бойко

    05 Sep 2023 17:32ч.

    Бойко много е закъсал. Вече включи и герберастката болница в услуга на руските интереси. Неслучайно интригата се поде и разрастна от Костадинка Ангелов:) А Бойко е силно притиснат от руската агентура у нас по поръчение да клати/дестабилизира, а ако може и да свали това правителство. Страх го е от новичок. От другата страна дебне Магнитски. И няма нищо случайно, прорашистките медии да пригласят на бойко заедно с ИЗрожденци:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Sep 2023 17:38ч.

    Тъпак ти помисли ли за другото дете което и досега е в реанимация. Помисли ли за родителите му. Айде иди проверявай да не би руските агенти да са под леглото ти. Нали знаеш за оня американски министър Форестал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    05 Sep 2023 17:50ч.

    Кои са тези проруски медии? Бойко и Пеевски ще свалят това скапано управление :) вече лекичко почнаха да го клатят, ще опънат и силно. И Алексей и той вика разни неща от отвъдното, ще дойдат лоши дни за евроатлантическите лайн&ри :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Тази интрига е активно мероприятие на ГЕРБ на Бойко"

    05 Sep 2023 18:21ч.

    Да бе, направо си представям как Бойко отива да подръпне Мустафата за мустака и му вика: "Я да вземеш да идеш в Пирогов да се правиш на бир паша ефенди, да разчушкаш сичките там лекари и сестри, да звъниш 20 пъти на спешната зала, да искаш имена, да ревеш как министъра ше ги уволни, че да те разкарат тебе. Щото много ми трябва една интрижка да врътна, пък ти си толкоз прост, та да ми се вържеш". И Мистафата кво да прави - изпълнява. Само така е станало, дааа :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо го правите?

    05 Sep 2023 21:37ч.

    Защо отговаряте на това мекере? Защо му наливате вода във воденицата? За командирования тук тролаж всеки ваш отговор му се брои за бонус! Не се ли усещате? Пълен игнорана, все едно,че го няма! А то си го няма,де, тролът от тази категория е опит на шестокласник да напише скриптче, дето се прави на бот! Даже за бот не става,а вие сте седнали да дискутирате с това! Не ви ли е гнус?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    05 Sep 2023 17:33ч.

    а магарето тагарев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Sep 2023 20:37ч.

    .................. засега е на американски юзди !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    05 Sep 2023 17:35ч.

    "Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство" Тоя случайник в министерството, на когото грам не му пука за ничие достойнство, готов да причини смърт на чуждо дете, понеже се смята за нещо повече от другите, дори когато е до уши в лайна, едно извинете не може да каже... Айде у лево самовлюбена маймуно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    05 Sep 2023 18:23ч.

    Стотици? Вижда ми се силно преувеличено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко

    05 Sep 2023 17:35ч.

    Оставка трябваше да подаде министъра. Колкото повече се бави, толкова по-добре за провала на цялото правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казаха ти го в записа

    05 Sep 2023 17:39ч.

    Не е важно ПП да оцелее. Важно е да се помогне на Украйна в критичния момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    05 Sep 2023 17:54ч.

    трябваше и министъра и министърпредседателя и цялата сволачь, но вероятно чакат докато проведението ги заведе при ментора им

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магаренко

    05 Sep 2023 17:54ч.

    Помагаме де :) виж че цъфтят и връзват, 400000 убити и толкова осакатени, сега мобилизират жените, изпълняват лондонско Вашингтонската поръчка, такива идиоти могат да са само македонците! Американците пълнят джобовете от войната и викат да живее демокрацията, Украйна както знаем е пример за демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Sep 2023 17:35ч.

    Трябваше не да подава оставка с някакви оправдания, а да бъде уволнен. Сега съдейки по поста на татко Петко ще го наместят на друга синекура. Умните и красивите не предават другарчетата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    05 Sep 2023 17:39ч.

    А Тагаренко, съветника на зеления потник кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега на Магарев. ....

    05 Sep 2023 17:43ч.

    ....да се пусне едно бренеке в кухата му кратуна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    05 Sep 2023 18:04ч.

    Защо Емин подаде оставка? Защо Мустафа?! Защо? Та ти си такъв капацитет, че само Киро и Асен те засенчват. Можеше да се издигнеш и до здравен министър. Знай, че няма да останеш нито гладен, нито неоценен. Щом си успял да се уредиш на този пост, много скоро ще получиш и друг толкова сладък. Или направо в НАТО. Колко мъка има на този свят! Амин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bai ivan

    05 Sep 2023 18:05ч.

    Айде и магарев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • меганаглеци

    05 Sep 2023 18:06ч.

    Агресия, заплахи, дезинформация. Жълтопаветните опорки на джендърите и безродниците от ДБ. Абе що не каже направо, че Путин му е виновен, дето се е държал така! Сигурно ще му се размине тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    05 Sep 2023 18:07ч.

    Взимай забрадената си куха лейка, дето само можем да гадаем как мирише при 30 градуса, и изчезвайте към Ориента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    05 Sep 2023 18:15ч.

    Още един млад човек на трудовата борса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога повече

    05 Sep 2023 18:27ч.

    Фалшива демокрация от честни дс кадри и предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наяла се въшката

    05 Sep 2023 18:30ч.

    Па изпълзяла на челото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    05 Sep 2023 18:33ч.

    Наглец!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    05 Sep 2023 18:52ч.

    А в болницата в "Люлин" що са я докарали дотам, че един шев на чело да не могат да направят не попита Министъра на здравеопазването, нали "мъжка секретарко"? Решавахте все по единично и само за себе си всичко в здравеопазването нали костовости? А като опре до вашия гъз пищите нали? Халал да ви е, на вас и най-вече на децата ви! Щото тези "малоумнци" дето събират капачки за линейки и кувьози за болните български деца няма да могат да огрят и внуците ви. Оставка шмекери крадливи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Sep 2023 19:00ч.

    Чаааал, надувке... а Магарев КОГА???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    05 Sep 2023 19:22ч.

    Отдавна трябваше да го направи! Съвтник бил! Айде няма нужда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 19:25ч.

    А наближава края на годината, до края на месеца трябва да стане ясен новият бюджет, "сглобката" уж Конституционно мнозинство конституира, а са до под кривата круша....в шеги и закачки коалицията от коалиции тупа топката....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 19:29ч.

    И докато се вдигат пушилка, сред дим и огледала , се подминава факта, че тазгодишният, приет в разгара на лятото, е под вода още септември.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, ноу пудранил с устафкътъ

    05 Sep 2023 19:38ч.

    Емин Ефенди. Ма моеши ошти на ползу роду да топли креслоту у МЕОТУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинскибокл.ук

    05 Sep 2023 19:51ч.

    На мюмюнчо трЕбЕ да му резбата тиквата. В белите държави щяха да го изритат с шутове, заедно с Тагаренко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а тоя Тагарчук кога?

    05 Sep 2023 19:59ч.

    Писна ми да му гледам злобната физиономия всеки ден по тв-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може

    05 Sep 2023 20:21ч.

    и да е раздута работата но мисля че ще е от полза. Назидание, обица и прочее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 20:26ч.

    Бой и не само...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Футуролог

    05 Sep 2023 20:41ч.

    Положителната страна на Емин беше, че е с българско гражданство. Но скоро във военното министерство ще има хора с украинско гражданство, тогава няма да можем да ги критикуваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепа от стотици български граждани?

    05 Sep 2023 21:43ч.

    На тоя родата, с която се има, толкова ли е голяма? Щото едва ли има български гражданин, дето да е чувал нещо за тоя! А всяка сестра-пироговка ще я глътнат като топъл хляб, където си поиска, в това число и най-лъскавите частни болници. А това горе, остане ли без работа, раз-два към борсата! Такива като него бол, с лопата да ги ринеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи