Москва забрани на Борис Джонсън да пътува до Русия

Москва забрани на Борис Джонсън да пътува до Русия

Санкцията засяга и министри от британския кабинет

Москва забрани на британския премиер Борис Джонсън и на други министри от кабинета му да влизат на руска територия, съобщава Би Би Си. Руското външно министерство днес заяви, че е забранило влизането в страната на британски премиер Борис Джонсън, министъра на външните работи Лиз Тръс, министъра на отбраната Бен Уолъс и още 10 други настоящи и бивши членове на британското правителство и политици, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Този ход е предприет "с оглед на безпрецедентните враждебни действия от страна на британското правителство, по-специално налагането на санкции срещу висши руски служители", съобщи министерството в изявление, като добави, че скоро ще разшири списъка.

ТАСС допълва, че освен вече посочените, в списъка влизат бившата министър-председателка Тереза Мей, министърът на транспорта Грант Шапс, вътрешният министър Прити Пател, министърът на финансите Риши Сунак, първият министър на Шотландия Никола Стърджън и др.

"Тази стъпка се предприема в отговор на разгърнатата от Лондон необуздана информационна и политическа кампания, насочена към международна изолация на Русия, създаването на условия за ограничаване на страната ни и задушаване на националната икономика", посочват от руското външно министерство. Ведомството подчертава също, че Обединеното кралство умишлено нагнетява ситуацията около Украйна, като доставя смъртоносни оръжия и координира същите усилия на НАТО, информира ТАСС.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    16 Апр 2022 14:29ч.

    Москва забрани ама е късно за корабът "Москва", благодарение на гросадмирал Борис и неговата военна помощ! Тоест чрез, потъналият кораб, трябваше да се забрани вноса на ракети и разходката на Боби в Киев... а не чрез официалните власти в Москва, иначе след дъжд качулка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сун дзъ

    16 Апр 2022 17:21ч.

    Много станаха разбирачите от войни. Вярно, че всички са изнервени, но помислете-тактиката е перфектна. Никой не знае кога, как и по какво ще ударят руснаците. Примамките си ги бива, англосаксите все повече пропадат в капана и докато се почесват по главите, Русия стигнала до Аризона. Не забравяйте: войната е изкуство и наука, което руснаците отлично владеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    16 Апр 2022 15:23ч.

    Борисе, да не ти дреме пич! Шибай си кротко младата путка и си гледай кефа. С тебе и без тебе, Украйна е като английската кралица - няма да я бъде вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    16 Апр 2022 15:26ч.

    Сега очакваме кога ще потъне английски кораб поради неизвестни причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    16 Апр 2022 15:31ч.

    чакъ такъв откачалник не сме имали за какъвто и дъ е минстър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    16 Апр 2022 18:10ч.

    Забелязали ли сте, че Борката носи доста широки панталони? Сигурно да може по-лесно да го мести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи