Москва: Украинският ракетен полк в Харковска област доброволно сложи оръжие

Москва: Украинският ракетен полк в Харковска област доброволно сложи оръжие

„В хода на специалната военна операция продължава процесът на масов отказ на украински военни да продължат военните действия“, каза Конашенков, съобщава ТАСС.

Официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков обяви, че има масов отказ на украинските военни да продължат военните действия. По-специално, според него, в района на Харков зенитно-ракетен полк доброволно е сложил оръжие, съобщава ТАСС.

„В хода на специалната военна операция продължава процесът на масов отказ на украински военни да продължат военните действия“, каза Конашенков. В събота в Харковска област 302-ри зенитно-ракетен полк на Въоръжените сили на Украйна, оборудван със системи за противовъздушна отбрана Бук М-1, доброволно сложи оръжие и се предаде. „Задържани са 471 украински военнослужещи. Към всички украински военнослужещи се отнасят с уважение и съдействие“, каза той и добави, че след оформяне на документите те ще бъдат изпратени при семействата си.

Руското Министерство на отбраната съобщи, че руските военни не нанасят удари по градовете на Украйна, високоточни средства извеждат от строя военната инфраструктура. Нищо не застрашава цивилното население, твърдят от ведомството.

 

 

 

 

Коментари

  • Doksan Dokuz

    27 Фев 2022 10:59ч.

    Документите ще се оформят в Магадан и на Камчатка до 2045 година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стенси

    27 Фев 2022 11:09ч.

    Пореден руски фейк. Тази дезинформация категорично беше отречена. Империята на злото пълзи към нас. Руското Z по машините вече става ZZ или нацисткото SS.Само вчера са ударени - нефтобаза и радиационно хранилище в Киев. В Харков е взривен газопровод, детска болница, център за преливане на кръв, убит е шофьор на Ленейка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    27 Фев 2022 12:14ч.

    А кой ги е ударил ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    27 Фев 2022 13:05ч.

    Z означава Zion глупак отивай да файтваш в Украйна за Ционистките интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи