Москва: Течовете в „Северен поток“ са в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ

Москва: Течовете в „Северен поток“ са в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Министерството на външните работи на Русия заяви, че течовете по газопроводите "Северен поток" са възникнали в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ, съобщи РИА Новости, позовавайки се на дипломатическото ведомство, предаде Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като „жалки“ опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да разясни значението на думите на Джо Байдън за прекратяване съществуването на проекта „Северен поток 2“. 

Захарова също така нарече „смехотворни“ и „лъжа“ думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че атаките срещу газопроводите „Северен поток“  и „Северен поток-2“ не са от полза за никого. 

„По отношение на това къде се е случило. (...) Активно се тиражира историята, че това са уж неутрални води и т.н. Това е специална икономическа зона на Дания и Швеция, (...) това са много НАТО-центрични страни, които са натъпкани с американски оръжия, които се контролират изцяло от американските разузнавателни служби, (...) които напълно контролират ситуацията там“, коментира Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

По-рано Захарова заяви, че президентът на САЩ е длъжен да отговори на въпроса дали Вашингтон е реализирал заплахата си срещу "Северен поток 2". Тя също така публикува видеоклип от реч на Байдън на 7 февруари, в която президентът на САЩ казва, че със Северен поток „ще бъде свършено, ако Русия нападне Украйна“. В същия ден администрацията на САЩ отрече Байдън действително да е заплашвал да разруши тръбопроводите на "Северен поток". Според прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер в речта си Байдън е имал предвид съвместната работа на президентската администрация с Германия за замразяване на изпълнението на проекта "Северен поток 2".

Източник: БТА, ТАСС

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Капитан Блът

  29 Sep 2022 13:11ч.

  С "голяма степен на вероятност" може да се твърди че взривовете по четирите тръби на Потоците 1 и 2 са заповядани от Байдън още от януари 22г. а са изпълнени от ЦРУ и ВМС на САЩ! Целите са две: Удар върху Европа чрез фалита на Германия, и ликвидиране на конкуренцията на тръбния газ от РФ и безумните печалби на олигарсите от САЩ от газовия сектор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Robertedush

  29 Sep 2022 13:33ч.

  <a href=https://www.ez-ddos.com/>ддос услуги</a> - ddos услуги, заказать ddos атаку

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко е ясно.

  29 Sep 2022 13:26ч.

  Големият въпрос е : какъв ще е отговорът???? Такова нещо не може да остане без последствия, ако си заявил на висок глас, че претендираш за супер-сила и център на власт. Да се надяваме, че ще е достатъчно силен, за да накара отсрещната страна да се сепне, и да си седне на седалището, и не толкова, че да влезем в ядрен конфликт. Въпреки, че засега малко по малко, но неотклонно вървим право натам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  29 Sep 2022 13:35ч.

  Тактически ядрен удар по Фашингтон достатъчно ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересна що само на дэртите

  29 Sep 2022 13:44ч.

  Комунета, С. Корея, Куба и Сирия ви е ясно ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Toм Сойер

  29 Sep 2022 13:54ч.

  Щото младите пендалчета сте много зле

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • DimDan

  29 Sep 2022 14:00ч.

  КОЙ има полза? Перефразирам: "Има тръби > няма танкери. Няма тръби > има танкери." Логично: Който има танкери, ТОЙ има полза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SapunRK

  29 Sep 2022 14:21ч.

  https://seapowermagazine.org/baltops-22-a-perfect-opportunity-for-research-and-resting-new-technology/ - учение на 6-ти американски флот от юни 2022г. за изпробване на технологии за откриване и обезвреждане на подводни мини и взривни устройства. Познайте къде - до остро БОРНХОЛМ в датски води. Който иска и може - да чете и да мисли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  29 Sep 2022 14:23ч.

  Това е повод за война.Автори са:ФАЩ, Англия или Полша.Тия декларираха отдавна намерение.Особено Полша отдавна многократно го заявяваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като „жалки“ опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да разясни значението на думите на Джо Байдън за прекратяване съществуването на проекта „Северен поток 2“.

  29 Sep 2022 14:33ч.

  Джейн ПСАКИ, липсваш ни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Sep 2022 14:58ч.

  Огромна руска групировка е обкръжена в Лиман. Класически Котел. Дали са им предложение да се предадат. И не им позволяват никакви връзки с Москва. Днес утре ако не се сдадат, ще ги изпарят всички с Хаймърсите. Америка наистина притежава фантастични оръжия. Да живее ! Слава Украине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тия в Бръшляновите им лиги

  29 Sep 2022 15:10ч.

  Не им ли обясняват значението на Qui Bono? Поне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Sep 2022 15:14ч.

  Изобщо Лиман заприличва на нов погром за Ватнишката армия. Нещо като битката при Мукден, където през 1905г. японците смачкват руската армия на пух и прах. При това армията им е била по-малка от руската в тази битка. Точно както Украинската днес. Тази война свършва с нова руска катастрофа при Цушима.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обкръжили са ги

  29 Sep 2022 15:47ч.

  както стадо овце обкръжава вълча глутница.. Ще ги прегази стадото, ама на върба в петък

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жлака

  29 Sep 2022 15:42ч.

  сащ и англия са туморите на тази планета! Без тях светът и човечеството ще живее в мир, благоденствие и в спокойствие! сащ и англия саагресори, сащ и англия са терористични държави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоналд Дръмп

  29 Sep 2022 21:29ч.

  САЩ нямат капацитет от танкери да внасят нужните количества в ЕС. Идва Нов световен ред и целият настоящ ще бъде срутен, през икономически и политически хаос, задлъжняване, напрежение между национални и глобални интереси, бежански кризи, престъпност, теророзъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи