Москва: "Северен поток 1 и 2" могат да бъдат ремонтирани, но това ще отнеме време и пари

Москва: "Северен поток 1 и 2" могат да бъдат ремонтирани, но това ще отнеме време и пари

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

"Северен поток 1" и "Северен поток 2" технически могат да бъдат ремонтирани, но това ще отнеме много време и пари, заяви руският вицепремиер Александър Новак в предаването "Москва. Кремъл. Путин". 

На първо място Русия възнамерява да изясни кой е виновен за саботажа на тръбопроводите, доколкото САЩ, Украйна и Полша имат  интерес от това, посочи той.

"Такива инциденти не са се случвали никога досега. Разбира се, съществуват технически възможности за възстановяване на инфраструктурата, но това изисква време и подходящи средства. Сигурен съм, че ще бъдат намерени подходящи възможности", каза той.

"Към днешна дата преди всичко е необходимо да се открие кой го е направил, и сме сигурни, че някои държави, които изразиха позицията си по-рано, се интересуват от това. Тогава и САЩ, и Украйна, и Полша заявиха, че "те ще направят всичко за това тази инфраструктура да не работи", така че, разбира се, това трябва да бъде сериозно решено", добави Новак. 

Русия продължава да събира факти за саботаж срещу "Северен поток", но косвените доказателства сочат западна следа. Това заяви Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР),   в интервю за същото предаване.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи