Москва предупреди за рискове за НАТО заради американските дронове над Черно море

Москва предупреди за рискове за НАТО заради американските дронове над Черно море

Учение на руския Черноморски флот за унищожаване на морски дронове в Керченския пролив

Полетите на американски стратегически дронове над Черно море увеличават вероятността от инциденти със самолети на руските въздушно-космически сили, което увеличава риска от конфронтация между алианса и Русия. Това заяви руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Ведомството отбеляза повишената интензивност на полетите на американски безпилотни летателни апарати над Черно море. „Това свидетелства за нарастващото участие на САЩ и страните от НАТО в конфликта в Украйна на страната на киевския режим. Такива полети значително увеличават вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските въздушно-космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и Руската федерация“, заявиха от Министерството на отбраната, като подчертаха, че „страните от НАТО ще носят отговорност за това."

По-рано от ведомството отбелязва "повишената интензивност на полетите на американски стратегически безпилотни летателни апарати над Черно море, които извършват разузнаване и целеуказване на високоточни оръжия, доставени на въоръжените сили на Украйна от западните държави за поразяване на руски цели“.

Междувременно руският министър на отбраната Андрей Белоусов възложи на Генералния щаб на руските въоръжени сили да направят предложения за бърз отговор на провокациите на САЩ с дронове над Черно море.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    28 Юни 2024 9:11ч.

    Путин, Герасимов и компания явно ще направят опит от "унтерменши" да стигнат поне нивото на САНДАЛЕСТИТЕ ХУТИ! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С памперс

    28 Юни 2024 9:18ч.

    Ще паднат 1-2 и ще запееш друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С памперс

    28 Юни 2024 9:16ч.

    На първа линия, бранейки евроятлантическите ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Юни 2024 9:18ч.

    Маститият анализатор тов.ЗИП припомня на анатьорът историк Володя, че до 1970г Съветите свалиха над 15 американски самолета на границата между ГДР и ФРГ, свалиха един самолет на границата на Армения и Турция , свалиха един боинг с 270 човека над Сахалин, един друг боинг около Норвегия с осем жертви и свалиха около 9000 АПАРАТА над Виетнам! ТСВ не стана.... :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Юни 2024 9:28ч.

    В годините, за които говориш, ситуацията беше огледална. САЩ участваха във военни действия, СССР използваше протежета. Затова СССР можела да си позволи да сваля американски шпионски самолети без опасност от ТСВ. Пък и СССР никога не целял унищожението на запада. Сега ситуацията не позволява това. Ето ти отговор на въпроса, Бенчо ли е Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Юни 2024 9:53ч.

    Малка поправка на ЗИП-а. Боингът над Сахалин е свален 1983 г. а не до 1970 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Юни 2024 10:01ч.

    Имам предвид, че тези 15 са до 1970.После има некфо споразумение между окупационните администрации . Случая около Норвегия мисля беше 1977.Тогава по чудо боинга се приземява в тундрата.Апропо ранните Съвети без атомна бомба бяха още по-луди.Както Жирик ги определи "нашата ислямска държава".Директно ликвидираха американци на територията на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Юни 2024 9:37ч.

    Ти разбираш ли тва, което съм написал? Какви протежета пет лева. СССР лично със свои самолети и ракети сваляше американски самолети над ФРГ! СССР лично свали боинга над Сахалин и уби над 100 американци в него. В наше време сал един Гиркин показа топки и свали един боинг. Във Виетнам и Корея работите бяха "секретни".Толкова секретни, че има стотици снимки на руски офицери седящи зад ПВО установките... Истината,е че съвременна Русия има ДЪЛБОК, кат Марианската падина комплекс от САЩ. И гледат с "телешки възторг" на всичко което идва от там.Аз също съм "англосаксофил", но много добре знам силните и слабите им страни... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    28 Юни 2024 9:47ч.

    "сал един Гиркин показа топки и свали един боинг" - плещиш ангро, както обикновено. а въпросния гиркин вече го етапираха. на правилното място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патганини

    28 Юни 2024 9:57ч.

    Афро-саксите действат с тактиката на "червените линии". Славяните са друга бира - "преливане на чашата". Путин бил мекушав, ама уби 500 000 украинци, натовски персонал няколко хиляди, нали? Само ти обръщам внимание, че преди Д дей на СВО, Путин обиколи Персийския залив, където беше посрещнат като император. Т.е. получи клетва за вярност от арабите. Сега беше в Корея и Виетнам. Демек ще има яки, яки шамари много скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а въпросния гиркин вече го етапираха. на правилното място.

    28 Юни 2024 10:59ч.

    Характерно за полуфашисткия режим на власовеца, когото ни представят като Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    28 Юни 2024 11:26ч.

    Исках да кажа,характерно за бандеронацисткият режим на кървавото джудже в Киев,разбира се

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Юни 2024 14:45ч.

    Ти разбираш ли, какво изобщо ти пишат? СССР не е участвал пряко във военна конфронтация до Афганистан. Всички войни, в Корея, във Виетнам, са посредством протежета. Нещо като Украйна днес. Само че когато войната чрез протежета, си доста по-свободен за правиш бели на противника, дори и да сваляш негови самолети, защото той си има други проблеми. Сега руснаците са изправени пред същия проблем. Сега ПВО установките се водят от американски "специалисти", целеуказването на АТАСАМS не е от украинци. Огледална ситуация. За това ти се говори. Ама ти обичаш да чуваш само себе си. Не стават неща по будьоновски "шашки вон, вперед в атаку"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Юни 2024 9:56ч.

    Иначе вече пети ден не летят над Черно море след като МИГ-31 е минал случайно над Глобъл Хоука като бърз влак през малка гара със скорост 2,3 М.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Юни 2024 9:57ч.

    На височина около 18 км.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегъл спомен

    28 Юни 2024 10:07ч.

    Миг 31 ли излизаше в стратосферата и разстрелваше спътници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Юни 2024 10:09ч.

    Любители историци, кат тов.ЗИП с няколко нива над Володя, се сещат, че в САЩ има поне две вълни на тън наречения "Червен страх".Едната е 1918-1921 а втората от 1945 почти до 1989г.Най-силна до смъртта на Макарти Но и след тва.Има един комичен съ своята сериозност филм с Патрик Суейзи, как видите ли "войски на Варшавски договор" окупират САЩ .Уникална глупотевина откъдето и да го погледнеш.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    28 Юни 2024 11:20ч.

    Срещал съм пенсионирани и действащи американски военни, отношението им към руските им колеги е напълно професионално с някакво ниво на уважение. Единствените които могат да спрат ТСВ са те. Стъпка по стъпка политиците и от двете страни вървят към ескалация и са близо до точката от която няма връщане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези

    28 Юни 2024 12:34ч.

    атаки са провокация за да може НАТО да оправдае въздушната си операция за която отдавна се подготвя, с изтощаване на руското ПВО с дронове, удари по системите за ранно предупреждение и тероризъм. НАТО направи миналата година най-мащабното си въздушно учение, и сега целта е да се провокира Русия с откровен тероризъм за да им даде повод на НАТО да се включи. Евентуално това ще завърши с руски ядрен удар по военна база например Полша, което ще сложи за десетилетия граница между Русия и Европа, ще даде повод на Европа да започне да се готви за война с Русия както винаги е правила в интерес на паразитът Англия. Това ще спре плановете на Русия за обединена Евразия свободна от САЩ и Англия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    28 Юни 2024 13:27ч.

    Тов. ЗИП, тази абревиатура дали не значи Задник Ибанов Пидеров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    28 Юни 2024 14:40ч.

    Идва времето за: - или всичко за всички при равни правила: -или нищо за всички, пак при равни правила! Но нашите "битници " не го вдяват, инвестират в спомени от почивки. Путин разкарат Николай Парушев за сметка на носителя на Малтийския орден, но ще видим кой не е бил прав скоро в конюнктурата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    28 Юни 2024 17:17ч.

    Дали Гиркин не лежи за волно или неволно престъпление за което не може да се оповести истината?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи