Москва: Подготвят се фалшиви обвинения за руско насилие срещу цивилни

Москва: Подготвят се фалшиви обвинения за руско насилие срещу цивилни

Руското министерство на отбраната заяви, че САЩ и Великобритания помагат на украинското правителство да подготви фалшиви твърдения за предполагаемо преследване на цивилни граждани в Украйна, които да бъдат предоставени на международните медии в опит за очерняне на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Откакто руските войски се изтеглиха от градове и села около украинската столица Киев, украинската армия показва на журналисти трупове на цивилни, убити според нея от руските сили, разрушени къщи и изгорели автомобили.

Западът твърди, че мъртвите тела са доказателство за военни престъпления.

Репортери на Ройтерс видяха трупове в град Буча, но не успяха да проверят чрез независим източник кой е отговорен за тези убийства.

Министерството на отбраната на Русия заяви, че украинските власти по указания на САЩ разпространяват фалшиви доказателства за руско насилие срещу цивилни граждани.

Самата Москва твърди, че е предприела "безпрецедентни мерки" за опазване на цивилното население по време на своята "специална военна операция" в Украйна, отбелязва Ройтерс.

"САЩ, които имат дългогодишен опит в организиране на провокации с човешки жертви, продължават своята кампания за създаване и популяризиране на фалшиви "доказателства"," заяви министерството.

Киев твърди, че Русия е виновна за геноцид и призова Запада и военния алианс НАТО да окажат по-голяма подкрепа на Украйна.

Русия заяви, че британското разузнаване помага на Украйна да подготвя нови фалшиви твърдения за предполагаеми злочинства в североизточната част на Украйна. Министерството на отбраната не предостави доказателства за своите твърдения за британско и американско участие.

"Нови фалшиви инсценирани провокации, обвиняващи въоръжените сили на Руската федерация в предполагаемо жестоко отношение към населението на Украйна, се подготвят от киевския режим под ръководството на британските специални служби на територията на Сумска област", заяви руското министерство.

Русия заяви, че западни журналисти са били поканени в Сумската област в североизточна Украйна, за да "извършат заснемането на режисирани сюжети". Министерството заяви, че западните медии ще публикуват такива фалшиви новини в най-скоро време. То не посочва кои са тези медии. Ведомството заяви, че руските войски са напуснали предполагаемото място на злочинствата, украинското село Нижня Сироватка, на 20 март.

"Целта е да се разпали още повече русофобията на фона на бързо развиващата се икономическа криза в Европа", заяви министерството.

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари загинаха хиляди хора, инвазията разсели милиони и породи опасения за по-широка конфронтация между Русия и САЩ, посочва Ройтерс.

 

 

 

 

Коментари

  • Su38

    12 Апр 2022 8:15ч.

    Не искам да съм лош пророк, но очаквайте скоро "индиректни доказателства", че руснаците са използвали БОВ в Мариупол. Много интересна закономерност. Първо се появяват някакви съмнения за нещо страшно (от украинците), после руснаците доставят "доказателства" като по поръчка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люба

    12 Апр 2022 8:20ч.

    дарлинг, колхозницити им пуснали препарати за миене на чинии и малко против косопад - сега се очаква и различни дезодоранти,че кадировци били с чувствително обоняние

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    12 Апр 2022 10:07ч.

    Нещо така да се напише за Гагарин?! Все пак е 12.04.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неслучайно за генерал-щаб на военните действия в Донбас Путьо назначи "касапина от Сирия" ген. Александър Дворников

    12 Апр 2022 11:42ч.

    Известен с "богатия си опит" в Сирия и помогна за химическите атаки на Басар Асад. Една от последните в Сирия е от 7 април 2018 в град Дума. Както можеше да се очаква, Асад и Путин след това твърдяха, че бунтовнически милиции носели отговорност за това нападение, а не армията. Понеже не знаят как, само с обезлюдаване могат да превземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    12 Апр 2022 12:02ч.

    Колегата Su38 безрезервно вярва на всяка дума, казана от путинските главатари. Трогателна е обичта му към путинските миротворци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конушмаков

    12 Апр 2022 12:44ч.

    Ретри, все още помним първиот завърнал се жив руски космонавт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Апр 2022 14:30ч.

    Не знам, дали е безрезервно (няма отношение), но вярно ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    12 Апр 2022 8:49ч.

    "Да би мирно седяло, не би чудо видяло."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Апр 2022 8:51ч.

    Бих помолил да не обиждате малцината си интелигентни читатели с подобни статийки, сякаш написани от самата митрофанова, но знам, че няма смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    12 Апр 2022 11:02ч.

    Има огромен смисъл. Читателите разбират, че става дума за путинска хибридна война и обслужване на путинския нацизъм, а не за обективност. И ефектът е точно обратен. Потребителите тук не са само путински зомбита, а повечето са интелигентни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    12 Апр 2022 11:50ч.

    "Готвачът на Путьо" Евгений Пригожин, шефът на тролските хибридчици по света, ги ги храни с онези хартийки, наричани рубли и троловете имат постоянни позиви на повръщане по социалните форуми, които задръстват с помиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Апр 2022 9:18ч.

    Мдам.. Още ненаписал: "Азов твърди: Русия използва неизвестно отровно вещество в Мариупол Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/04/12/azov-tvyrdi-rusiia-izpolzva-neizvestno-otrovno-veshtestvo-v-mariupol.526547?utm_source=referral&utm_medium=articles&utm_campaign=internal_links "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сергей

    12 Апр 2022 9:26ч.

    Дарлинг, Ищем больхарский НострадамуSu 57

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люба

    12 Апр 2022 9:33ч.

    Сердждик, 57-та сушка е невидимка - още никой не я е виждал и Нострадамусът требе да ни търси сам. По-добре 30/35

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Апр 2022 9:25ч.

    "Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за да спаси Мариупол, заяви късно вчера Зеленски. По-рано той предупреди, че Русия може да използва химическо оръжие в страната, без да посочва дали това е станало до момента."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремль винаги са прави

    12 Апр 2022 9:26ч.

    Е,вече повярвах,че от близо два месеца в Украйна няма война ,а специална операция.Че смелите руски солдати с високоточните си оръжия ,ама много точно целят само украински военни обекти и украински нацисти. А украинските нацисти разстрелват поголовно цивилното население.Разрушените градове не са от руски ракети,ами минало убийственно торнадо.САЩ са го предизвикали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо да се подготвят фалшиви обвинения за руско насилие срещу цивилни

    12 Апр 2022 9:29ч.

    Когато има толкова истински? Повсеместно мародерство, изтезания, осакатяване, безсмислени екзекуции за забавление, изнасилени жени, малки момичета и момчета, по правило пред близките им? Днес не е като някога, да се осведомяваме от Кинопрегледите на Мосфильм, нищо не може да се скрие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чета и не вярвам на...ушите си

    12 Апр 2022 9:29ч.

    В Русия,по точно в Кремъл има ли човеци или човекопитеци. Или може би,орки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    12 Апр 2022 10:24ч.

    Русия е атавистична, палеонтологическа форма, няма как да се запази. Освен да продължи агонията си с успешни войни, но се вижда, че и това не може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По руски, с безкрайна наглост и цинизъм

    12 Апр 2022 9:35ч.

    Те след 50 год. с половин уста признаха за масовото убийство на 20 хил.полски офицери и войници от НКВД в Катинската гора ,та тука сега ще признаят убийствата,разрушенията,изнасилванията,грабежите,геноцида в Украина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фалшиви твърдения за предполагаеми злочинства

    12 Апр 2022 9:45ч.

    Руските фуражки не са наясно с философската обосновка. Няма обективна действителност! Живеем в свят на post-truth, след-истина, както каза Тръмп. Т.е., истината е остаряла дума и е погребана в речника. Важно е кой как вижда нещата, кой как мисли за тях, и как говори за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фалшиви твърдения за предполагаеми злочинства

    12 Апр 2022 9:47ч.

    Това са т.нар. възприятия - дали са в реалния свят, в окото или в ума ти. Военните работят много с възприятията - и на бойното поле, и като пропаганда. Напр., вице-президентката на Герджиков каза, че не се възприема като кандидат на ГЕРБ - а всъщност беше. А злочинства се превежда като злодейства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фалшиви твърдения за предполагаеми злочинства

    12 Апр 2022 9:49ч.

    И въобще, войната ще бъде спечелена в медиите, докато руската армия се бие на полето, в града и в индустриалната зона. Руската армия трябва да почне да се бие в медиите, иначе - лошо Гошо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • псевдопроблеми

    12 Апр 2022 9:50ч.

    Какво значи "реален свят"? Как можеш да отделиш света от възприятието за него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разбиваме атоми всякакви!

    12 Апр 2022 11:23ч.

    Слънцето е възникнало когато ти си го видял за пръв път и фотоните, които съставляват слънчевата светлина не се движат, защото ти не ги виждаш, че се движат. Едно време са се чудили защо се разболяват от холера. Пият чиста вода от герана. А какво има в тоя чиста вода не се вижда с възприятията - нито с окото, нито с ума. Сократ изпил чашата с отрова и умрял. Знаел ли е какво са химичните елементи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    12 Апр 2022 9:54ч.

    Англосаксите, дето неистово бутаха Украйна към война и будалите им повярваха , сега се мъчат да се представят за "миротворци" ! И светът да се свърши, НАГЛОСТТА и ГЛУПОСТТА са НЕИЗКОРЕНИМИ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    12 Апр 2022 9:58ч.

    Нищо чудно. Англосаксите са майстори на фейкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fuf

    12 Апр 2022 9:58ч.

    Московията е Османската империя от 19век, няма шанс да се съхрани без преврати и революции, не може да води успешни войни за колонизиране на други държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    12 Апр 2022 11:04ч.

    Русия в цялата си история се е отличавала с изключителна социална стратификация. По времето когато декабристите от аристократичните кръгове са повлияни от европейските социални идеи, огромната маса от народа са в реалното положение на роби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    12 Апр 2022 11:07ч.

    При комунизма социалното равенство така и остана само лозунг. Днешна Русия е една от страните с най-голямо неравенство в света. И какви могат да бъдат тогава войниците и офицерите, докарани от дълбините на страната, и географски, и социални, когато ги оставят без контрол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Апр 2022 12:55ч.

    Правиш ли разлика между робство и крепостничество? НАВСЯКЪДЕ в Европа е прилагано крепостното право. Започват да го отменят с индустрализацията, защото е нужна работна ръка във фабриките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашистите нямат мозък

    12 Апр 2022 11:33ч.

    Самото нашествие в суверенна държава и убиване на суверенен народ е НАСИЛИЕ срещу цивилни, т.е. военнопрестъпление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    12 Апр 2022 12:04ч.

    За целия свят това е военно престъпление, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такава съдба очаква всеки убиец в Кремъл, който дойде да "освобождава" Украйна

    12 Апр 2022 11:34ч.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10707453/New-footage-claims-Russian-tanks-picked-Ukrainian-ambush-Donbas.html#v-3329421172328843963

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучетата си лаят

    12 Апр 2022 12:05ч.

    операцията си върви.. Точно преди балотажа във Франция, френските инструктори ще бъдат представени пред широката общественост..което от своя страна може да повлияе на крайния резултат от изборите за президент..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Апр 2022 12:32ч.

    Този странен наплив на тролове говори, че нещо неприятно за Киев се е случило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сергей

    12 Апр 2022 12:47ч.

    Дорохой, иаключително неприятно - колхозниците отмениха Парад Победуй и го насрочиха за след няколко години. Много цветарски магазини са фалирали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Апр 2022 12:43ч.

    Русия трябва да използва тактиката на САЩ. Да бомбардира украински градове докато Украйна не се предаде. САЩ и НАТО завладяха Ирак с безогледни бомбардировки и избиха над 100 хиляди от населението. В Афганистан убиха над 50 хиляди цивилни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не си точен

    12 Апр 2022 14:22ч.

    ако включим в сметката и иракските мирни жертви от терористическите групировки, създадени под крилото на запада, то избитото население ще мине в седемте цифри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен и правдив анализ без пропаганда

    12 Апр 2022 12:49ч.

    Швейцарски военен експерт обяснява полит. и военно-техническата страна , които водят до тази война. Сам е изтъкнал, че геостратег. страна не е елемент на анализа му, а най-дълбокият проблем е там. Човекът говори като западен експерт. Медията е спорна, но мат-ли са в нета - опровергайте становището, ако можете. https://pogled.info/svetoven/ukraina/Jacques-Baud-voennata-situatsiya-v-ukraina.141187

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно!

    12 Апр 2022 14:14ч.

    Само не разбрах, кое е спортното на медията. Пускат страхотни западни анализи. Аз и тук чута основно тях, ако трябва да съм точен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега, четете!

    12 Апр 2022 14:37ч.

    Изтъкнато е, че медията е спорна. Спорна значи, че отразява основно една гледна точка и опонентите въобще няма да искат да я погледнат. В конкр. случай обаче говорич за балансирано, експертно мнение! И аз не чета западния мейнстрийм, защото там от първата до последната буква всичко е лъжа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Московията да се готви за разпад и гражданска война с...

    12 Апр 2022 12:53ч.

    ... много терористични актове за кръвнина на оцелелите, загубили близки в тази война. Чечения и Беларус - също, разпад чрез кървави граждански бунтове. Финландия и Швеция влизат в НАТО, а Грузия, Молдова и Украйна - в ЕС. Путьо ще остане в историята с най-мащабния разпад на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди да се разпадне Московията предстои разпад на САЩ

    12 Апр 2022 12:58ч.

    Там Гражднската война вече върви..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Апр 2022 12:59ч.

    Напротив. Населението на Русия се консолидира. Всичкият боклук ще се оттече и ще останат само тези, които мислят за родината си. Така е било и по време на революцията, над 2 милиона са напуснали. Търтеите, аристократи са се оттекли и за пръв път в живота си е трябвало да работят на Запад. Това НИКАК не се е отразило на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При диктаторския фашистки режим на Путьо Молеца...

    12 Апр 2022 13:21ч.

    ...крепостните селяни не мислят, а оцеляват. Там, където има диктатура, няма държава и затова нищо не може да мобилизира руснаците като нация. Има само страх, жестока цензура, терор, преследване и затвор на неудобните и мислещите критично, отравяния и "случайно паднали" от 9етажки:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    12 Апр 2022 13:28ч.

    Ако имаше разпад в САЩ и колективния Запад, защо всички кремльовци се стремят и праща децата, роднините и самите те да живеят и почиват именно там, в уж разпадащия се Запад:) А и кремълските олигарси се хвалят с материални придобивки, закупени именно от същия Запад:) Бизнесът - с технологии от Запада:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    12 Апр 2022 13:56ч.

    в дълбоко заблуждение си.. най малкото защото говориш за неща в минало бешело време..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравихте за Краматорск - бива ли така, другари!

    12 Апр 2022 12:57ч.

    Не ревете за нероден Петко! Изведнъж драматично активизиране в нови посоки. Тази драматургия е позната. Първо са напада родилен дом (справка Кувейт), после размахват епруветка с прах за пране. Най-накрая - хим оръжие. Да не излезе днес изненада от подземията на Мариупол. Какво стана с Краматорск, защо така безчувствено забравихте за жертвите на северните варвари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърде силно си зомбиран от кремльовската пропаганда и ен можеш да направиш причинно-следствени умозаключения

    12 Апр 2022 13:24ч.

    Точно вчера говорителят на подкрепяните от Русия сепаратисти в Донецк Едуард Басурин публично призова Русия да използва своята единица за химическа, биологична и радиологична защита, за да „изпуши“ украинските войски от Азовстал. А днес вече има все още недоказани тръдения за химическа атака с БПА над Азовстал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зомби логика

    12 Апр 2022 14:34ч.

    Мариупол беше възложен от Зеленски за отбрана на фашистките милиции, под ръководство на техен командир. Редовна укр. воска там отдавна няма. По дългите ок. 25 км. подземни тунели има огромно количество местни и чужди породи ПЛЪХОВЕ. ЗОМБИ, хайде да те видим теб колко си добър в извеждането на каузални връзки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • договоронеспособни моралодефицитни англоЕзичници

    12 Апр 2022 13:12ч.

    западните куратори водят клетия жертвен украински агнец към пълно заколение. Трябва да се "работи" директно по Фашинктон и Ломдом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кра

    13 Апр 2022 6:09ч.

    Това да можеш да мислиш и анализираш информацията от различните източници и да споделяш мнението си не те прави поддръжник на когото и да било, а е доказателство че не си безмозъчно същество като троловете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи