Москва осъди "безбожното" нахлуване на украинските служби в Киево-Печорската лавра

Москва осъди "безбожното" нахлуване на украинските служби в Киево-Печорската лавра

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Руското външно министерство разкритикува Украйна като "безбожна", "дива" и "неморална" за нахлуването в хилядолетния православен манастир в Киев, съобщи Ройтерс.

Украинската служба за сигурност СБУ и полицията нахлуха в манастира в комплекса на Киево-Печорската лавра в Киев (Киевския манастир на пещерите) вчера рано сутринта като част от операциите за противодействие на подозирана "подривна дейност на руските специални служби".

Обектът е украинска културна ценност и е седалище на подкрепяния от Русия клон на украинската православната църква, който е подчинен на Московската патриаршия.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, като заяви, че е необходима "специална операция“ за демилитаризиране на страната. Украйна и Западът отхвърлиха това като неоснователен претекст за война, в резултат на която загинаха хиляди хора, милиони бяха разселени и  превърна градове в руини.

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова днес заяви, че няма никакво оправдание за нахлуването и сравни "киевския режим" с Бакхус, римския бог на виното, чието име в руския език често се свързва с неморален хаос, безредие и разгул.

"Това е просто някаква пълна безбожна вакханалия. Няма никакво оправдание или обяснение за това. И не може да има", каза Захарова по радио Sputnik.

"Това е още една част от абсолютно неморалните и диви действия на киевския режим."

Руската православна църква заяви вчера, че обискът на храма представлява "акт на сплашване".

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Населението на покрайнаната има нужда от психиатрично лечение

  23 Ное 2022 11:35ч.

  Време е за окупация и терапия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Керпеден

  23 Ное 2022 12:21ч.

  Публичния отчет на СБУ е впечатляващ: разпитали 850 човека /попове и семинаристи/ в т.ч. 1-2 руски семинаристи; намерили литература /естествено църковна/ проповядваща "руский мир" - като е известно, че Украинска православна автокефална църква изобщо не съществува; намерили около милион гривни/100х. дол/ и няколко хил. рубли /1 евро = 60 рубли/ ерко стотина евро църковни дарения; Големи находки. Шъшкъни, че и оттатък!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Варненец изрази носталгията си по Съветския съюз със своето возило

  23 Ное 2022 13:57ч.

  Варненец изрази носталгията си по Съветския съюз със своето возило https://auto.blitz.bg/media/thumbs/202211/780/1668958219_sas.jpg?_=1668958843 Носталгията по СССР в България все още не си е отишла. Много хора, предимно тези, живели преди 1990 година, все още пазят топли чувства по отминалото време. Това показва и снимка, направена в морската ни столица. Лада с надпис на задното си стъкло напомни на мнозина годините преди и след разпада на Съюза на съветските социалистически републики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  24 Ное 2022 1:07ч.

  за такива като варненеца има блага новина-в брацката савецка РФ са започнали производството на москвичи, до края на 2022 щели да произведат около 600, да се записва за закупуване на такъв, че опашката за тях била голяма:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо "безбожно" е в кавички -

  23 Ное 2022 19:32ч.

  Та това на практика е евфемизъм за поругаването на православни манастири и храмове от диваците укри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи