Москва обвини Украйна, че разполага ракетни установки "Хаймарс" в атомните си централи

Москва обвини Украйна, че разполага ракетни установки "Хаймарс" в атомните си централи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) обвини днес Украйна, че е складирала доставени от Запада оръжия, включително реактивни системи за залпов огън "Хаймарс" (HIMARS), в атомните си електроцентрали, предадоха Ройтерс и БТА. 

СВР не представи доказателства в подкрепа на своите твърдения, отбелязва Ройтерс и прави уговорката, че не може да провери тяхната достоверност. 

В изявлението пише, че доставени от Съединените щати ракети "Хаймарс", системи за противовъздушна отбрана и артилерийски боеприпаси са били разположени в Ровненската АЕЦ в Северозападна Украйна. Според СВР това е станало през последната седмица на декември. 

Украинските атомни електроцентрали са в центъра на вниманието от началото на конфликта, отбелязва Ройтерс. Руските въоръжени сили превзеха неработещата АЕЦ Чернобил по-малко от 48 часа след като нахлуха в съседната държава, а малко по-късно - и най-голямата атомна централа в Европа - Запорожката АЕЦ. 

Киев и Москва се обвиняват взаимно за обстрелите на Запорожката АЕЦ. Украйна твърди още, че Русия използва атомната централа като оръжеен склад. 

Международната агенция за атомна енергия изрази силно безпокойство заради атаките срещу централата и предупреди за риск от ядрена катастрофа.

 

Коментари

  • Типично е за престъпното мислене на англоамериканците да измислят точно нещо такова

    23 Яну 2023 12:25ч.

    Русия трябва да отърве света от тази напаст САЩ, Великобритания и сие, преди тия да са се самоубили от типичната за този народ психопатия, вземайки целия свят със себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Раздайте патроны, поручик Голицын

    23 Яну 2023 13:12ч.

    А всичко ще приключи когато се чуе "Вставай, страна огромная, вставай на смертный бой, с фашистской силой тёмною, с проклятою ордой“, а и тогава ще ще настъпи и краят на УСрайна като държавно образование!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще настъпи краят на 500 годишното сляпо черво на историята, в която западния край на Евразия получи несъразмерно голяма роля в развитието на човечеството

    23 Яну 2023 13:22ч.

    Иде края на една аномалия, която ни бе навлечена от Черната чума в XIV в.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат начало

    23 Яну 2023 14:49ч.

    На борбата хвърляйте бастуните по Козяк 16.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    23 Яну 2023 15:09ч.

    Според мен, удобни неподвижни мишени ! Давайте братя бой по укрите и САЩ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Яну 2023 13:09ч.

    Обвиненията на Русия са верни, а Ройтерс и другите западни шушумиги, да гледат доказателствети клипове в мрежата, има бол. И тия тъпоъгълници от МААЕ, слепи ли са да видят какво става в Украинските Аец-и, нали имат постоянни представители там, а те какво правят, освен да въздишат, като изнасилени девици !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Яну 2023 14:09ч.

    "И тия тъпоъгълници от МААЕ, слепи ли са да видят какво става ..." Ще стане като в Запорожката - Абе, виждаме тук разни установки, но не знаем, чии са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошо

    23 Яну 2023 13:52ч.

    Ако руснаците думнат една АЕЦ войната ще свърши още същата седмица. Европа ще се наиграе и ще се спасява всеки сам за себе си в радиационния кошмар, които ще настъпи … и ние ще бъдем засегнати, но който ще стреля по АЕЦ едва ли ще мисли точно за нас. Източната част на Украйна е завзета, западната няма да е годна за живот и ето ти края на държата, наречена Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • информацията

    23 Яну 2023 14:11ч.

    Руската федерация алармира и държавите, които подкрепят нацистка Украйна, трябва да поискат проверка от Международната агенция за атомна енергия, която вместо да задава идиотския въпрос, кой обстрелва Запорожката АЕЦ, да направи проверка в присъствието на руски представители. Горната информация съдържа политкоректни пасажи, които са за зомбирани или идиоти: "Киев и Москва се обвиняват взаимно за обстрелите на Запорожката АЕЦ. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дудов

    23 Яну 2023 14:14ч.

    Е, къде другаде да ги поставят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Яну 2023 14:16ч.

    Ми в детски градини, ясли, болници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дудов

    23 Яну 2023 14:18ч.

    Техни са си, поставят ги на своя земя. Ако на рашаните им държи, да ги гърмят. Ако не им държи, да си подвият опашката. Имат си работа с закоравели престъпници, ползващи се от подкрепата на не по-малко престъпни американски типове. Какво прави Германие в НАТО? Нали беше осъдена за предизвикването на ВСВ? А сега не само армия има, но ще дава танкове на укронацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    23 Яну 2023 15:19ч.

    "поставят ги на своя земя" Ей това лицемерие е отвратително. Абе Дудов, поразиите при аварии на аец се разпростират в други държави. Едно време вражеските армии се срещаха на бойно поле - свободно от цивилни. А сега американските съветници са насочили войната точно в най-опасните за цивилното население места, с надежда, че милостта на русия ще ги спаси. И ти поддържаш това сатанинско поведение???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех Мунчо,

    23 Яну 2023 15:40ч.

    Тва международното право за нищо го нямате. Даже Куба и Венецуела не подкрепят кремълските ви лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дудов

    23 Яну 2023 14:22ч.

    Да не бяха позволявали обединението на Германия, сега нямаше да се стигне до война в Украйна. А ако сега продължават да се мотат и не затворят достъпа на урките до Черно море, на Крим може да му се стъжни много скоро. НАТОто не чака. А Путин чака. И пак ще каже, че трябвало по-рано...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Яну 2023 14:23ч.

    "Техни са си, поставят ги на своя земя. Ако на рашаните им държи" И населението си е тяхно. Могат да го пришпорят да направят живи щитове около складовете с муниции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми то като

    23 Яну 2023 14:51ч.

    Го окупират населението ще живее много по зле от сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хинотезите ти издишат

    23 Яну 2023 15:10ч.

    Глупости не ни се слушат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Яну 2023 15:10ч.

    И за Крим тъй разправяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Яну 2023 15:06ч.

    укрофашистите изстреляха 86 крупнокалибрени снаряди по запорожската АЕЦ. сатанистът - „триморец“ Р. Радев обаче не осъди тези обстрели (евентуално радиоактивно заразяване ще засегне и нашата колониална територия), а изпрати оръжия на нацисткия режим, чийто ръце са оцапани до лактите в кръв. позор, нечестивецо, дано Провидението да удари по теб и по семейството ти!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дълбоко възмутен съм от поведението на украинците

    23 Яну 2023 15:37ч.

    Как е възможно да не съдействат на руските освободители да унищожат оръжията им. Не са ли чували за святата Русия. И въобще, моля ви се, какво е това противопоставяне на святото дело на Освобождението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    23 Яну 2023 16:03ч.

    "...не може да провери тяхната достоверност". За сметка на това хайде да си припомним как бе разрушен жилищния блок в Днипро с десетки убити и ранени, и Кремльовската орда веднага обяви, че имало ПВО на украинците там някъде, та затова...а "проевропеецът" Дачков "забрави" да ни уведоми как в МОсква слагат радари на рашисткото ПВО на покривите на сгради(има и снимки, и карта с "нововъведенията"). Какво нещо е избирателната памет, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига бля глупости и измислици

    23 Яну 2023 19:56ч.

    ами припни до обора, хрупни, угои се малко, че курбан идва. Пък и дай да те порнат, щот явно отдавна не са те... И после ела да блееш селективно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • типично за укрите и САЩ

    23 Яну 2023 16:25ч.

    Още от самото начало на войната укрите поставят оръжия само в детски градини, гъсто населени квартали, болници и АЕЦ, разчитайки, че там руснаците няма да стрелят. Това ги спаси до известно време. Освен това се преследва медиен ефект, като ги думнат , да вият до небето с помощта на контролираните медии като БТВ - вежте колко са лоши руснаците. Това беше грешката на Русия, че много им се връзват, много ги чакат и гледат все по-хуманно да се отнасят. С такива фашаги не се действа така - това са същите престъпници като учителя си Хитлер, който най-отпред на войската слагаше жени и деца, и така воюваше. С такива изроди не трябва да се прави никакъв компромис - тотално унищожение и след това съд за всички простотии, които правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    23 Яну 2023 20:33ч.

    Просто добре планирана операция! От десетина дни истерично крещят за доставка на немски танкове / между другото те вече са там - днес са засечени два такива в Николаево; много смешно се пързалят между другото на публикуваното видео - както и да е/ Нашите мисирки не обърнаха внимание на факта, че контролът над украинските атомни централи вече е в ръцете на МАГАТЕ. А последната седмица са засечени 5 ешалона с натовска техника доставена в Ровенската АЕЦ. Така че Ройтерс да си опресни данните, че става жалък! Въпросът е, как ще реагират руснаците? ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ще реагират руснаци към Атлантическия океан занинаха и две подводници - пак със Цирконите ли? След ОНзи фрегат с цирконите

    23 Яну 2023 22:16ч.

    А в САЩ има къде 100 реактора, в Канада - къде 20... За да направиш ядрено заразяване не ти е необходимо ТЯО - достатъчно е един Циркон да думне един реактор и те ти нов ТримайлАйлънд или Фукушима, а може и десетина... И свърши Северна америка като цивилизовано место... Така че не викай на танци Слона в стъкларския си магазин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи