Москва: Доставката на оръжия с голям обсег на Украйна е червена линия за Русия

Москва: Доставката на оръжия с голям обсег на Украйна е червена линия за Русия

Доставката на Украйна на далекобойни или по-мощни оръжия от Запада е червена линия за Русия. Това каза в интервю за ТАСС директорът на второ управление на ОНД на руското външно министерство Алексей Полишчук. По думите му, дори западни експерти смятат, че САЩ водят „прокси война“ с Русия в Украйна.

"Действително, Вашингтон продължава интензивно да напомпва с тежки оръжия киевския режим, като му доставя разузнавателни данни от множество военни и търговски сателити, помага за вербуването на чуждестранни наемници и предоставя насоки за воденето на военни действия. Всичко това го превръща в участник в конфликта. Много дори западни експерти смятат, че САЩ водят „прокси война“ с Русия в Украйна. Не е тайна, че Вашингтон въвлича своите съюзници в това, принуждавайки ги да изпращат оръжия в Украйна. Франция и Германия ще увеличат военно-техническата помощ. Великобритания задейства обучението на украинските военни, като привлече към това инструктори от Полша, Канада, Нова Зеландия и други западни страни. Европейският съюз ще създаде мисия за оказване на военна помощ на Украйна. Това ще доведе до увеличаване на степента на прякото му участие в конфликта. Що се отнася до така наречените „червени линии“, ние вече ги очертахме. Това е преди всичко доставката на Киев на далекобойни или по-мощни оръжия. Конкретните мерки в отговор на действията на САЩ и техните съюзници, които доставят оръжие на украинския режим, ще бъдат определени въз основа на резултатите от задълбочен анализ на настоящата ситуация. Страната ни има достатъчно инструменти, за да ги реализира", коментира Алексей Полишчук пред ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • Ердоган

    09 Окт 2022 10:33ч.

    Това Абрамович ли го каза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бисмарк

    09 Окт 2022 10:41ч.

    Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    09 Окт 2022 10:42ч.

    Ха-ха-ха!!!И колко голяма,дебела и колко червена линия е тази?И коя поред е тя?И колко досега са червените линии прекрачени,изритани и стъпкани в праха - някой брои ли ги?А да има някой нахалник,позволил си гавра с линиите наказан,знаете ли?И някой няма ли най-после да пита Путин ще воюва ли за победа,или ще продължава с либералните си упражнения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    09 Окт 2022 11:12ч.

    Вече и самите руски TG-канали се подиграват на тези "червени линии": Я бы написал бывший директор второго департамента. Даже наши депутаты как воды в рот набрали , не хотят больше позорить Государственную Думу с этими линиями. Но в МИДе таки нашёлся человек с фломастером . Мария Владимировна, обратите внимание на этого позорника, который делает из России посмешище. https://t.me/proofzzz/5210

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбирам

    09 Окт 2022 11:16ч.

    Защо се очудвате? Хората предупреждават, опитват се да се прояви разум. Но понеже разум няма да има, ще ни бомбят. Пригответе се, вместо да се правите на "мъже". Благодарение на нашите глупави и продажни политици назначени от Президента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредната червена линия

    09 Окт 2022 11:28ч.

    Реакциите до тук: Путин измрънква, че е “очень озабочен”. Това го знаем вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Окт 2022 12:27ч.

    Нищо няма и не могат да разберат американците и европейците ,от червените линии, щото отдавна са розови.Напомпват Украйна с оръжие, щото не знаят, кого , какво ще го стигне, когато с Украйна е свършено, а може и по-рано !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ристьо Бойкиев Майкопродавеца

    09 Окт 2022 12:50ч.

    Встрани от темата: Евгений Пригожин за генерал Суровикин (назначен за командващ на групировката в СВО) и за развала на СССР. Ние изпълнявахме заповедите на САЩ и разрушихме съветската империя... https://t.me/Prigozhin_hat/1793

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи