Москва: Доставката на Ф-16 за Украйна крие колосални рискове за Запада

Москва: Доставката на Ф-16 за Украйна крие колосални рискове за Запада

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Западните страни ще поемат "колосални рискове", ако доставят на Украйна изтребители Ф-16, каза днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, в отговор на въпрос за последиците от предоставянето на изтребителите, които Украйна иска от страните от НАТО, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украйна все още не е получила уверения за доставка на самолетите, но президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред лидерите на страните от групата на Г-7 вчера, че Вашингтон подкрепя съвместни съюзнически програми за обучение на украински пилоти на Ф-16, съобщиха високопоставени американски служители.

"Виждаме, че западните държави все още се придържат към сценария за ескалация. Той е свързан с колосални рискове за тях самите", каза Грушко.

"Във всеки случай това ще бъде взето предвид във всички наши планове и ние разполагаме с всички необходими средства за постигане на поставените цели", заключи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.

Байдън каза пред лидерите от Г-7, че решенията кога, колко и кой ще предостави на Украйна изтребители от четвърто поколение, за да ги използва в битка, ще бъдат взети през следващите месеци, докато трае обучението.

Украинският президент Володимир Зеленски отдавна призовава за доставка на западни изтребители, които да подсилят отбраната на страната му в продължаващата вече 15-месеца война на Русия срещу Украйна, но досега се сблъскваше със скептицизма на САЩ. Съгласно правилата за лицензиран износ, САЩ трябва да одобрят всяко усилие на съюзниците за обучение на украински пилоти.

Сега Зеленски приветства решението САЩ. "Така ще бъде оказана сериозна помощ на нашите военновъздушни сили", написа украинският президент в Туитър, предаде АФП.

Британският премиер Риши Сунак прие със задоволство подкрепата, изразена от САЩ за инициативата украински пилоти да бъдат обучавани на изтребители, включително и на Ф-16.

"Обединеното кралство ще работи заедно със САЩ, Нидерландия, Белгия и Дания, за да гарантира на Украйна бойния въздушен капацитет, от който има нужда", изтъкна Сунак. 

Нидерландският премиер Марк Рюте приветства решението на САЩ. Датското военно министерство - също. И двете страни са готови да се включат в обучението. 

"Виждаме, че западните държави все още се придържат към сценария за ескалация. Той е свързан с колосални рискове за тях самите", каза в отговор Александър Грушко.

"Във всеки случай това ще бъде взето предвид във всички наши планове и ние разполагаме с всички необходими средства за постигане на поставените цели", заключи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.

Западните държави се опитват да се освободят от по-старите самолети Ф-16, като купуват по-новите Ф-35. Стана известно например, че Румъния вече е купила употребявани Ф-16 от Португалия и Норвегия.


Източници: "24 часа", dnes.dir.bg, БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Петър

    20 Май 2023 14:36ч.

    Бреййй, Ф16 щели да помогнат на въоръжените сили на Украйна, ама те имат ли такива?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Езиците от германската езикова група май ще се изучават само като мъртви езици

    20 Май 2023 14:38ч.

    Плюс суоми и някои други от мераклиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    20 Май 2023 14:40ч.

    Това са просто думи, за колосалните опасности. Вече никой не взема на сериозно т.нар. червени линии на руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    20 Май 2023 14:48ч.

    А можеха вече да накарат всички или поне десетината хиляди останали живи след ядреният апокалипсис да внимават с червените линии... Това ли имаш предвид?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    20 Май 2023 15:10ч.

    Има една японска поговорка: "не сърдете на камъка хвърлен по вас". Руснаците просто се бият с един камък (украинците). Няма що, много интелигентно. Но вината им за ТЯО или СЯО ще е много по-малка, защото всичко бе инициирани от англосаксите. Но има много начини да отговорят, а не чрез ядрено оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    20 Май 2023 18:49ч.

    Ретранслаторе, то и "Пейтриът" беше добра сделка за украйна, но виждаш ли в какво се превърна. Не могат го изчегъркат от пепелта. Това ще се случи и със самолетите. Ще бъдат разорани и летищата от които излитат, били те в Полша или Румъния!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • убреее

    20 Май 2023 21:38ч.

    Че кво му е на Патриота? Леки одрасквания по боята и 6 унищожени Кинжали. С голи гърди ги унищожиха. Руснаците твърдят, че не са изстрелвали 6 Кинжала, ама ние добре знаеме, че те винаги лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitar Slavov

    21 Май 2023 2:47ч.

    Да не си изтървеш епруветката ,драги ми Колин…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 14:41ч.

    От това заявление нищо няма да последва. Тия идиоти са уверени, че могат да правят, каквото си искат, а другите да правят, каквото тези идиоти искат. Никога няма да разберат, че светът се развива и върви напред. Затова ще направят всичко възможно, ако трябва и света ще унищожат, само и само на тяхното да е. Още повече, че има овце, които са напълно съгласни с тази глупост. Ей-сега отдолу веднага ще се появи първата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    20 Май 2023 17:05ч.

    Отиди за малко в някой от другите новинарски сайтове, да речем "ДНЕС" и ще се хванеш за главата до каква степен опростачването и масовата деградация е обхванала България, много от пишещите коментари срещу "Пут*ин", "рашъ" и т.н. са напълно дрогирани и пияни, те дори са опиянени от собствената си злоба срещу Русия. Тази деградация на обществото е умишлено създавана за да се предизвика оскотяване и за да може след време единствения поминък на България да стане подготовката на войници, които да бъдат хвърлени срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    20 Май 2023 17:46ч.

    "С.А.М. 20 Май 2023 17:05ч." - това го има, така е. не трябва да се забравя обаче колко усилия и средства се хвърлят в общественото пространство именно за да изглежда всичко по този начин. но има и друго - от собствени наблюдения мога да кажа, че от онези, с които по един или друг повод съм обменял мнения по въпроса, вероятно около 80% са против 404 (да не кажа нещо повече). верно, може да се приеме, че това е моята извадка, но е показателно. трябва да се има предвид, че не всички, които имат мнение, го споделят в нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 19:12ч.

    С.А.М., именно за това твърдя, че вече не възможно някакво примирие. В момента всеки мисли, че се намира на трибуните на арената, където решава съдбата на гладиатора. Проблемът е, че сега зрителят е и гладиатор, но да го оставим настрана. Проблемът е, че той иска кръв... Това не може да бъде преодоляно по друг начин, освен унищожение на този, който носи тези "идеи". Разберете, няма друг начин. И страните, дори и да искат, нямат друг начин за действие. При тази нагласа единият трябва да умре, палецът на идиотите вече е насочен надолу. Големият проблем е, че този, нарочен да умре, притежава средството, с което да завлече всички със себе си. Но, за съжаление, тълпата не осъзнава това и сама се тласка като овче стадо... Всъщност винаги са били овце с най-големи претенции за интелигентност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще бъде взето предвид във всички наши планове

    20 Май 2023 14:49ч.

    и с това остават.........дъра бъра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руский цирк - ведущий цирк в мире !

    20 Май 2023 14:50ч.

    Пиша го с тъга, защото съм за руснаците. Но с това ръководство са за никъде. Едно след друга обявяват "червени линии" , и една след друга оставят да им ги пресичат. Така и последният сулю набра кураж да удря Русия. Докато не заплющят големите оръжия , хиените няма да пуснат. За начало няколко тактически ядрени заряда по ВСУ ! Силно се съмнявам ча ща го направят, явно не влиза в ДОГОВОРКАТА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 15:05ч.

    Трагедията е, че Путин се оказа точно колос на глинени крака. За една единствена година се разкри токова, колкото не беше успял за 20. Допълнителното унижението е, че разните умнокрасивци се оказаха прави и за анимациите с уникалните оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За начало няколко тактически ядрени заряда по ВСУ !

    20 Май 2023 16:19ч.

    Вероятността Русия да използва ТЯО в Украйна е близка до тази САЩ да използва такова в Тексас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Do Руский цирк - ведущий цирк в мире !

    20 Май 2023 18:26ч.

    Напълно съм съгласен. Не им върви на братушките с ръководители след Брежнев. Друг е въпросът за актьорите в ролята на Путин? https://www.youtube.com/watch?v=6Onj8UpIenI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • другаря Артьом

    20 Май 2023 19:26ч.

    Зърнената сделка е не само удължена, но и разширена! Отсега нататък в него са включени пристанищата Николаев и Октябрск. Това означава, че западното оръжие ще отиде при Бандера по Днепър точно пред очите на нашите военни, които са на левия бряг на Днепър. Или пред друг жест на добра воля??? Търговията с унижението на Родината е наистина най-мощното ноу-хау в политиката на Путин. Все още съм сигурен, че част от гешефта, който Ердоган раздава благодарение на т.нар. „зърнена сделка“, се установява в джобовете на олигарсите на РФ. Абонирайте се (https://t.me/t_artm) за канала на другаря Артьом

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 20:17ч.

    Но за СЯО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Май 2023 14:52ч.

    n'oubliez jamais! никой от тези помияри не се кани да изпраща синовете и внуците си да умират на източния фронт за интересите на чичо сам. но без никакво колебание ще изпратят нашите деца на смърт... US генерал от резерва: „Позволете ми да набера рота от децата на елита, да я изпратя на фронтовата линия и войната ще приключи още в същия ден…“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 15:02ч.

    Нека да позная, това е поредната "червена линия". Вероятно оня очилатия смешник ще предупреди, че следват "удари по центровете за взимане на решение", Путин ще размаха пръст в стил "ние още нищо не сме започнали", а Лавров като изключителен ерудит ще заключи, че "цялата отговорност за последващите събития ще бъде на страните, подкрепящи Киев". Ще има да гледаме още бая "жестове на добра воля".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Май 2023 17:34ч.

    По същия начин никой не вярваше, че руснците накрая ще ударят по Покрайна, ако хохлите не спрат с избиването на руснаци в Донбас и Луганск! Чакаха цели 8 години най сетне хохлите да се вразумят и да изпълнят споразумението "МИНСК" 2,а преди имаше и неиспълнено и Минск 1.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 18:26ч.

    За тези 8 години хохлите си написаха домашното по военно дело, контраразузнаване и национално самоопределение. В допълнение избиха всичкото лидер на определящите се като руснаци. Русия тези осем години минаха в игри, закачки, споразумения с врага, наблядаване от близо как избиват водачите на Руската пролет и обяснения как Украйна всеки момент ще фалира, ще се осъзнае и ще се върне при Майка Русия. Пак ще повторя - Путин се доказа като нефелен лидер, провали с в най-важната задача, поставена от историята. Управлението на Владимир Владимирович започна с една руска Украйна и завършна с една АНТИ-руска Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitar Slavov

    21 Май 2023 3:02ч.

    Добър опит…Обаче една оранжева революция говори повече…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    20 Май 2023 15:17ч.

    Руската камбана е най-голямата камбана, руския топ е най-големия топ, руската глупост е най-голямата глупост, руската лъжа е най-голямата лъжа....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • форсчо, како?

    20 Май 2023 18:49ч.

    А нешата форсчо е най-голямата "умничка"???? Козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! Верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, форсчо, како, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 15:31ч.

    Вижте, всяко нещо има своя край. Има своя край и всяко търпение. Така че не се успокоявайте с това, че руснаците нищо няма да направят. Веднъж ще направят нещо... И тогава ще се обърнем към подирния си акъл, но какво ще те грее, че дълго време нищо не са правили??? Затова, опичайте си акъла, момченца. Вас ще ви тресе. Ние, по-възрастните, вече си отиваме и без това, но вие, вие му мислете. Какво ще оставите на децата си, ако въобще с тоя начин на мислене защитавате децата си. А нашата вина е, че ви възпитахме такива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    20 Май 2023 15:49ч.

    Точно това си мисля и аз. Един път стомничка за вода, втори път стомничка и всички знаем какво е станало третия път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    20 Май 2023 15:32ч.

    А помните ли какъв джангър се вдигна за танковете? Е, и? Май така и не успяха да ги научат какво се прави с тези танкове. Пък за изтребители какво да говорим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 15:47ч.

    Не си прав. Целта на тези операции не са някакви гръмки военни победи. Танковете са добри, украинците са добри войници, но всичко е стъкмено така от кураторите, че да не гори буен огън, а всичко тихичко да пуши. Това са пиар акции с цел Русия да се заглавичка повече, да и нанесат повече щети и двата народа да са вечно скарани, ако това са два народа. Само че тези идиоти не разбират безотговорността на своите действия, защото думата "собствена отговорност" никога не им е била позната. Но явно ще трябва да се прилагат дидактически и възпитателни прийоми и те са неизбежни. А дали украинците ще усвоят или не техниката, отговорът е еднозначен. Това не са трактори, да се качиш и да го запалиш. За да е смислена работата дори и на трактора, трябва да има човек, който да прецени, кога да се извърши една или друга операция, да има взаимовръзка с другите трактори, които карат вода, семе, отнасят продукция и пр. Това в случая на армия във война е още по-сложно. Не става само с "ура, нашите излетяха". Трябва и да се приземят. А това не става отведнъж. Трябва да се напасват отделните звена, да се съгласува информацията, да се обучат и други хора, не само летците. Трябват за Ф16 и идеално облизани писти, защото и най-малко камъче, попаднало във въздухозаборника, може да потроши самолета за милиони. Не става така тази работа. Даването на самолети има само една задача - да покаже на Русия, че глутницата е решила да я разкъса. Не знам, докъде ще доведе това. Във всеки случай дотам, че много от привържениците на даване на оръжие ще си скубят косите по фронтовете, но когато Господ реши да унищожи някого, първо му взема акъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    20 Май 2023 16:10ч.

    Мда. Аз може и да не съм се сетил за 3/4 от написаното, но пък "даващите" F16 на Украйна със сигурност не са такива дилетанти. Излиза, че единствената възможност самолетите реално да бъдат използвани срещу Русия, е да излитат от полска територия. Господ първо акъла ли му вземаше на набелязания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    20 Май 2023 15:39ч.

    Докато Лондон и Вашингтон не бъдат превърнати в радиоактивно стъкло няма да се свърши с целия този цирк. Всеки плаши с ядрен апокалипсис. А по-добре ли е да ни душат бавно и полека? Некаква крава ми обяснява за права на македонци да си определят езика и историята за сметка на България; Някой ми обяснява за правото на мъж да се нарече жена днес, утре да е куче, а вдруги ден да е отново мъж и аз да нямам право да кажа, че е просто луд; Ще ми налагат да ям буболечки и да карам кола на ток; Да сме си закриели атомните електроцентрали, които имат възвращаемост на инвестицията 75 пъти и да ги заменим със солари и ветроуловители, при които възвръщаемостта е само 4 пъти и много, много други. Айде мерси на такъв свят! Давайте там кой каквото има за рестарт и да се почва, че да се свършва, мамка му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рептилите

    20 Май 2023 15:55ч.

    са като бактерия която е поразила САЩ, Англия и останалият запад. В САЩ болестният процес е най-напреднал, държавата почти е унищожена, по центъра на големите градове управлявани от "демократи" се валят наркомани и бездомници с купчини. След като уморят гостоприемника си, рептилите просто ще се прехвърлят към друга държава, най-вероятно Австралия (те обичат островни държави). За съжаление атомната бомба няма да реши проблема с бактериите, просто ще умори гостоприемника по-бързо. Ако беше до рептилите, отдавна да са унищожили всичко живо, но те искат първа да е Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баста

    20 Май 2023 15:59ч.

    Пешо ++++++++++++ Така е човече, и аз съм ЗА, че ми се драйфа от лицемери, алчни дърти хиени и луди подпалвачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умствено Б.О.

    20 Май 2023 16:02ч.

    Русофобите тържествуват, че РФ не показвала жестокост и решителност? Що за логика е това!? Нима искате обратното?! Мисловната постановка явно е: ние демократичните и "миролюбивите" правим съзнателно и нарочно всичко възможно да ги ядосаме, а те само говорят и се самоунижават! Всъщност излиза, че просто искате да откриете точката на незавръщане. Нима не се усещате, че когато я намерите, няма да има връщане. Това не само е наивен начин на ръзсъждение и действие, но същевременно показва някаква особена решителност, вероятно провокирана от какво?? Да не би да е от отчаяние?! Защо отчаяние, нали сме толкова умни, велики, богати, умни?! Ами ако колата е в киреча?! РФ, както апропо и САЩ не могат да бъдат победени във война, това всеки нормален би трябвало да го е разбрал отдавна, дори още преди 24.02.22. Конвенционална, за ядрена дори на този етап не отваряме дума. След 15 год. сериозни предупреждения, арогантно и нахално игнорирани, РФ започна война. Това е Рубикон в действителност. Освен останалото, на практика се заяви: Забравете, че като ни обграждате, някой ден ще отворите война на наша територия. Стотици години войната се водеше на наша територия, този път ще е на чужда! В конкретния случай - ф16 не може да се оперира от територията на У. Последици и изводи: 1. Включват се натовски страни с цялата им инфраструктура и персонал. Как може утре да се определи, че един ф16 е бил на американски, собстевонст на американската армия и е свален на полска територия, а не "украински", свален над У? При съветските самолети логиката и възникващите въпроси са съвсем други! Руснаци и американци ще си направят комисия и ще гледат записите ли? :((( Пък после американците ще си признаят, че те са направили грешка?? Билотът бил сбъркал, неволно станало! Вие в ред ли сте, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 18:31ч.

    Не си прав, че Русия не може да бъде победена. Те СССР победиха, Руската империя победиха, а и двете бяха несравними по могъщество с днешната РФ. А това, че постоянно заплашват с апокалипсис, но не стигат доникъде е слабост, а не сила. Силният няма защо да плаши гаргите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 19:24ч.

    Разбираш ли, менталното ниво на такава тълпа е като на 2 годишно дето дете, докопало запалка, което се пита: дали пердето може да гори. А после пищи, че пердето горяло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефчо,

    20 Май 2023 19:28ч.

    И Руската империя, и СССР бяха "превзети" единствено отвътре, с помоща на 5-тата колона. Военно англосаксите нямат никакъв шанс. Ти как си представяш страната с най-много ядрени заряди да бъде превзета военно? Единствено с някакъв масивен, изпреварващ удар. Американците го мислеха, готвеха се за такъв, но явно са решили, че пак няма да се получи и се отказаха. Но си прав за заплахите и "червените линии". Така само се подхранват западните хиени и още повече се настървяват. Трябваше да има вече поне десетина ТЯО избухнали заряди (най-вече ракети), а стратегическите по 20-50 и кусур килотона да се подгряват вече. И.......... о, чудо..... изведнъж всички ще започнат да говорят за преговори ала Карибска криза 2. Така е човешката природа - трябва да се почувства смъртно заплашена за да "си отвори очите"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Май 2023 2:34ч.

    Да, бе десетина термоядрени взрива... С все последствията, които ти после трябва да оправяш. Видяхме с Чернобил как беше, с Фукуяма също. Така че това едва ли е решението, което трябва да се вземе. Много по-ефикасно е точката на радиоактивно замърсяване да се премести другаде, а заедно с това да намалят вредите, нанасяни от тези, коитои съзнателно, силно и упорито работят това да се случи... На тяхна територия, макар да си мислят, че никой няма да има развали рая. Но и това ще дойде - неизбежно. Руснаците явно работят за това, когато му дойде времето, то да е желано от всички. Не че другите с идиотски ентусиазъм не им помагат за това, де...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • играта на нерви и провокации е деликатна

    20 Май 2023 16:18ч.

    Русия ще заеме полагащото ѝ се място в света или... няма да има свят. Западняците го знаят, колкото и да са тъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заслужил

    20 Май 2023 17:26ч.

    Ученик на др. Путин. Дано Митрофанова ти уреди по хубав парцел в Орландовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям тъпанар

    20 Май 2023 18:20ч.

    Вари, печи на цървул мирише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно

    20 Май 2023 16:54ч.

    Бахмут падна: https://pbs.twimg.com/media/FwkuiltWAAAd4By?format=jpg&name=large

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредната червена линия?

    20 Май 2023 18:10ч.

    Така е като ви е страх за синовете и щерките си на Запад! Договорняци, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, трябваше вече да летят ТЯО ракети!

    20 Май 2023 18:57ч.

    Живота ми е показал, че колкото и да отлагаш нещо то все пак става и те настига! И пак не си подготвен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексей Леонков

    20 Май 2023 18:19ч.

    След унищожаването на Patriot в Киев производителите му имаха проблеми с акциите, които паднаха значително в стойност. Tова e потвърждение за унищожаването на американската система за ПВО в Украйна. Iзтекла e информация за компенсации на американските семейства за загиналите при унищожаването на Patriot: тези данниса публикувани на уебсайта на Raytheon Corporation. Tази система за ПВО е обслужвана от американски специалисти. Затова видяхме такъв жест на отчаяние - не успяха да свалят един "Кинжал" с 32 ракети и платиха много висока цена. Но колкото и да се опитват да премълчат тази история, тя се развива”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 18:36ч.

    Пич, русофил съм и в червата, ама такива тъпотии като твоите само наливат вода в мелницата на ХУИ-тата. Талкова ли не можа да погледнеш с колко са "паднали" акциите на RTX, с два клика става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На сайта на Raytheon Corporation

    20 Май 2023 19:17ч.

    Поне аз не открих подобна информация... Ама едва ли са толкова гламави да си забият публичен медиен автогол. Това което изтече от източници, горе-долу неутрални, че "Пейтриът" е повреден и руснаците изглежда са унищожили пускова установка. А дали е пострадал радара, американците твърдят че не. Предстои да разберем. Едно е сигурно - в нощта на атаката в Киев е царяла паника, ПВО-то издумка 30 ракети , всяка по 5 милиона долара /!/ за две минути ! 150 милиона долара излетяха в атмосферата. За нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефане, чети внимателно!

    20 Май 2023 19:37ч.

    Изтекла e информация за компенсации на американските семейства за загиналите при унищожаването на Patriot: тези данни са публикувани на уебсайта на Raytheon Corporation. Tази система за ПВО е обслужвана от американски специалисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 21:29ч.

    Пич, ти сериозно ли не можеш да отвориш сайта на Рейтеон и да се увериш, че си написал абсолютни небивалици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    20 Май 2023 19:34ч.

    С този безпомощна "элитка" Россия няма бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Смит

    20 Май 2023 20:06ч.

    Целият готин свят се е изправил гордо срещу фашистката Кремълска орда, а Зеленский черпи челен опит в ХИРОШИМА за да си научи от лидерите на Свободния свят как да спусне Леля А-ся от Ф16 и да направи новата Москвошима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който е чел шедьовъра "Доброжелателните"

    20 Май 2023 20:14ч.

    Може да си даде сметка едно време как германците бяха изпратили все учени хора да се разправят с руснаците, това доктори, професори, свещеници и породисти немски овчарки, а днес Путин тръгнал с куцо и стакато дал право на един прост бандит готвач да изкарва бандити от пандизити и да ги праща да се бият в щрафбатове донбаси маната ливанска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На някои все още не им е ясно

    20 Май 2023 20:26ч.

    В момента Русия воюва с НАТО в Украйна, но не с пълна сила. Очаква НАТО да се включи с войска и тогава ще стане страшно. Ще започне истинска голяма война. Тогава ще се види кой - кого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    20 Май 2023 21:26ч.

    На всички ни е ясно, че САЩ ВЕЧЕ убиха десесетки хиляди от най-подготвените руски военни, включително висши офицери, без да дадат дори една жертва. Де факто неутрализираха Черноморския флот, руската тактическа авиация, изчерпаха запасите от боеприпаси. Според тебе колко от тази "пълна сила" на Русия е останала? Ти наясно ли си, че Т55 изпращат на фронта??? Касад и Рибар ти го пишат. Русия вече няма НИКАКЪВ ШАНС на бойното поле. Може да се надява единствено на финансов колапс на САЩ. Не е изключено, но малко вероятно да стане тази или следващата година. Работата е там, че Русия едва ли ще може да издържи дотогава. Режимът губи доверие дори сред най-вернити си поддръжници с постоянните "жестове на добра воля".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан, не пиши глупости

    20 Май 2023 22:15ч.

    Виждал ли си Русия на картата? НАВСЯКЪДЕ имат оръжие. Има/ше договор с НАТО за максимален брой оръжие на европейска територия. За Русия това е на запад от Урал. Т55 се ползва от много държави, включително и от България на южната граница, като артилерийска установка. Оръдието му стреля 10км по-надалече от всеки съвременен танк. И понеже е най-произвежданият танк в Света, за него има огромен брой снаряди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    20 Май 2023 21:49ч.

    Как реагира Иран на терористичното убийство на генерал Сюбеймани? Да чухте някакви закани, че ако още един път...? Просто унищожиха, изравниха със земята една американска база в Ирак. И изобщо не се притесниха как американците ще им отговорят. А американците просто си подвиха опашката. Ето така трябва да се отговаря на америкосите. Ама ако челядта ти и имотите ти са ТАМ, ще си натискаш ти опашката, а не те. Ами това наблюдаваме. До време, най-вероятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миналата седмица имахме гости от партньорска американска фирма и ги поканихме в Ню Отани

    20 Май 2023 22:31ч.

    Останахме очаровани от обслужването, заделиха ни достатъчно хостеси да ни очароват и всички ни се усмихваха на българското и американското знаменца, които домакините бяхме поставили на масата. Сервитьорката дори ни покани в спе;циален апартамент за лап денс където тя и сестра й ни забавляваха с умели номера. България далеч е напреднала в своето развитие , дори вече осъзнава, че са свили аборигенски номер на Кирил Петков, като са му откраднали британския паспорт, след като години наред българите бяха управлявани директно от Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние пък имахме гости от американската армия и ги помолихме да и дадат да се облечем с тяхната парадна униформа

    20 Май 2023 22:38ч.

    И аз хвърлих моята стара протрита бългаска униформа и след като сложих тъмносинята чатануга видях че петлиците й са много красиви с букви подобни на SS а в кобура си мужнах моя приятел Лугира Пъръбелума, и вече съм готов да заловя Лола-Белова и да освободя откраднатите отнея 14 момиченца за педофила Медведев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-мощни оръжия

    20 Май 2023 22:39ч.

    използува този срещу когото работи времето, а другото са приказки за наивници. Червени линии, членове пети на военни съюзи и прочие ала-баланици, кой ще има време за тях, когато всичко ще се реши за няколко часа, а те ще бъдат най-черните които може да си представим. Дотогава ще си играем с думите, а после стихиите ще си играят с нас, защото загубихме поглед върху реалността и всичко взе да ни изглежда като на кино или в електронна игра, упоени сме от илюзии и нищо не правим за да излезем от тях и вземем съдбата в ръцете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миналото лято на плажа в Обзор имаше една дебела рускиня, която беше вързала с въже едно дете и постоянно му четеше на руски отедин буквар без да го пуска в морето.

    20 Май 2023 22:44ч.

    Защо не пуснете това дете да си изкъпи, а тя ми каза, че в групата на някоя си Лола-Белола, която имала концентрационен лагер за малки деца под Нижний Новгород, които били откраднати от Мелитопол и сега ги използвали по педофилско предназначение за олигарси и висши нациски кагебисти, асъщо пращали от тях да играят на пилон в Геленджик, където няма достъп простия мужик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никак не е приятно да четат хората идиотщините ти.

    20 Май 2023 23:37ч.

    Лекувай се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Май 2023 2:40ч.

    Тази глупост вече си я публикувал. Измисли нова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стилистиката е

    21 Май 2023 8:24ч.

    На тежкия психопат П.Горинов от Хисаря. Това нещо прекарва 25 часа/денонощие върху компа. Даже Ловкия Бахур от Харманли/Сухата Река не е постигал такава графомания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    21 Май 2023 8:52ч.

    Взривът в Хмелницки ми изглежда много различно за взривени боеприпаси. Досега това което съм виждал са множество взривове понякога в течение на седмици. А тук видях моментен взрив с колосален стълб издигащ се на стотици метри с гъба на върха. Отдавна се говори за наличието на нов вид ЯО което не замърсява радиационно но е със същата разрушителна мощ. Според украински източници, ако може да им се вярва разбира се, британските боеприпаси се съхраняват на друго място и са си там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи