Москва беше атакувана с дронове, има незначителни щети, няма жертви

Москва беше атакувана с дронове, има незначителни щети, няма жертви

Москва и Московска област бяха атакувани от безпилотни летателни апарати (БПЛА) рано тази сутрин. В резултат на това няколко сгради са получили леки щети, каза кметът на столицата Сергей Собянин. Според властите никой не се е нуждаел от хоспитализация, жителите на няколко входа на сгради, в които са се ударили дроновете, са били евакуирани, докато спешните служби работят. Министерството на отбраната заяви, че режимът в Киев стои зад атаката. Според ведомството осем дрона са атакували Москва, всички са били свалени: три със средства за радиоелектронна борба, пет със системи за противовъздушна отбрана "Панцир-С" в района на Москва, съобщава ТАСС.

Няколко сгради в Москва бяха повредени при сутрешна атака с дрон, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин в  канала си в Телеграм. "Тази сутрин в резултат на атака на БПЛА са нанесени незначителни щети на няколко сгради. Всички служби за спешна помощ на града се намират на местопроизшествието", се казва в съобщението.

Кметът подчерта, че при инцидента няма сериозно пострадали, а службите разследват обстоятелствата около инцидента. Жителите на няколко входа са били евакуирани. След приключване на работата на специалните служби те ще могат да се върнат в апартаментите си.

Кметът на Москва призова да се вярва само на официални източници и да не се разпространява непроверена информация.

Няколко безпилотни летателни апарата са били свалени, докато са приближавали Москва, съобщи междувременно в Телеграм губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

"Тази сутрин жителите на някои райони на Московска област може да са чули звук от взривове - това беше нашата противовъздушна отбрана. При приближаването си към Москва бяха свалени няколко дрона", написа Воробьов. Той призова жителите на областта да запазят спокойствие. "Всички спешни служби работят. Ще предоставим информация", подчерта той.

Москва и регионът, разположени на повече от 1000 км от Украйна, досега много рядко са били обект на атаки с дронове от началото на конфликта, дори ако този тип атаки са се умножили другаде в Русия. Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват следи от дим в небето. На други може да се види прозорец на поразена сграда, пише "Фигаро", позовавайки се на АФП. Тази атака идва след атаката срещу Киев от руски дронове през нощта, при която има най-малко един убит, според кмета на града Виталий Кличко, посочва изданието.

Източник: ТАСС, БТА, "Фигаро"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Така. Укрофашугите атакуват целенасочено ЦИВИЛНИ обекти.

    30 Май 2023 11:44ч.

    И същевременно реват и клеветят, че руснаците обстрелвали техни цивилни обекти. Не е ли време братушките да се заемат здраво с тая дегенератска фашистка пасмина, без излишна жалост и непотребно състрадание?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    30 Май 2023 11:53ч.

    Една от най-големите трагедии в историята на съвременна русия, е в Будьоновск, когато чеченски боевики завзеха училище; дори и руски медии писаха, че имат съмнения, че всичко е организирано от ФСБ, с цел укрепване на режима на "сигурността" в русия! Дори и тази атака с дронове да не е вътрешно организирана, тя говори много за "качествата" на руските служби и военни, ако ВСУ има на разположение модерни самолети и далекобойни ракети, щом ъпгрейднати дронове от Амазон могат да ударят москва .......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    30 Май 2023 12:41ч.

    Цялото путинско войнство и администрация са подбирани на принципа на отрицателната селекция и кучешката вярност на руската буржузна власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    30 Май 2023 13:01ч.

    Профилът на типичния русофоб - неграмотен, прост комплексар с тежко промит мозък. Изходилите се по-горе, Евгени и Уилт го доказват красноречиво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    30 Май 2023 13:12ч.

    До ./. 30 Май 2023 10:01ч.: Първото предателство на власовеца Путин спрямо Русия беше още през м. август 2000 г. когато американска подводница потопи КУРСК, но саксофониста Клинтън изпрати шефа на ЦРУ в Москва с торба с пари и "Она утанула."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор Илюхин

    30 Май 2023 13:15ч.

    Памяти Виктора Илюхина. Трибунал над Путиным. #военныйтрибунал #Илюхин #суд #суднадпутиным #путинизм https://yandex.ru/video/preview/11790007067696538976

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    30 Май 2023 14:10ч.

    30 Май 2023 10:01ч., моля не излагайте матушката с просташтина, защото внушавате усещането, че всичките ѝ привърженици могат само да обиждат и съскат! Сега малко по-сериозно, разликата между нас с Вас е, че за разлика от всички без изключючение приятели на русия, които са ме контрирали, аз НЯМАМ НИКАКВИ проблеми с това, че има хора, които не мислят като мен! А да не пропусна, за разлика от Вас говоря и руски и съм чел Дугин в оригинал......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женечка, знаем..

    30 Май 2023 14:31ч.

    и че жена ти е рускиня, също знаем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    30 Май 2023 14:38ч.

    30 Май 2023 11:31ч. и какво като знаете, това по-щастливи ли Ви прави! Честно казано, не мисля, щастливият човек не злобен ..... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спонтанен

    30 Май 2023 14:39ч.

    Щастието не е абсолютна ценност, жълтопаветнико!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А да не пропусна, за разлика от Вас говоря и руски и съм чел Дугин в оригинал......

    30 Май 2023 14:46ч.

    По-добре чети ФУРСОВ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женечка, къде видя злоба в думите ми?

    30 Май 2023 14:59ч.

    Пожалуйста, не приписвай своите качества на другите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг форумен потребител

    30 Май 2023 15:05ч.

    Какво друго освен злоба, безсилие и комплекси е, когато се използват лични нападки, квалификации тип "ad hominem" ?! А пък заплахите за преследване на човек с различно мнение и семейството му, издават милиционерщина и са подсъдни, дори и да са направени по интернет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    30 Май 2023 15:08ч.

    Стига глупости. Пишете не само тука а и по други сайтове . Така е защото от на ден ви трябват заработени що годе прилични приходи. От един сайт и драскането в коментарите парите са недостатъчни. Стилът и начина на изразяване няма как да го промените в всички тези сайтове. Едни и същи глупости редите. Знам, трябва да се яде, но нека ви приседнат тези пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @30 Май 2023 12:08ч.

    30 Май 2023 15:17ч.

    Явно ви гони параноята:) Нямам време за повече от един-два социални форума. Какви приходи, какви пари?! Я, раздуй, как да ги получа? Със сигурност го правя безплатно, защото имам нетърпимост към откровено изречени лъжи и обичам да опровергавам дезинформацията, която "заразява" българската информационна среда. Поне за мен е очудващо, че модераторите в български медии не изтриват откровени фашистки/прорашистки призиви за омраза, смърт и геноцид на други хора и нации. Предполагам поради необходимият им кликбейт пренебрегват всякакви морални принципи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    30 Май 2023 15:55ч.

    Нямаш време , но си тука. Лек ден и "спорна" работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пък заплахите за преследване на човек с различно мнение и семейството му,

    30 Май 2023 16:49ч.

    В кой конкретно пост забелязахте такива, относно Женечка ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    30 Май 2023 18:07ч.

    Съветвам форумците да прочетат тази статия! Игра в одни ворота ВИКТОР КОРЧАГИН https://stalingrad.life/articles/igra-v-odni-vorota/ Тэги: #виктор #корчагин #игра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    30 Май 2023 12:02ч.

    Какво друго се очаква по време на война ? Да пият чай и да ядат блини? Време е обикновените руснаци да се събудят и да разберат, че ситуацията е повече от сериозна. И, че за Победа трябват усилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    30 Май 2023 12:10ч.

    СМЕРШ- Отдавна трябваше борбата с шпионите и диверсантите на територията на РФ да се усили. От 2014 насам, поне 4 млн. украинци и хора от Донбас са на Голямата земя.Част от тях лесно се вербова за диверсии, които постоянно се случват. Някои хващат,но повечето успяват да се измъкнат. Лошото е,че на територията на 404 все още няма диверсии, а резиденти и шпиони на РФ има, което се доказва от точните удари на ракетите. Службите трябва да се организират и да действат както могат но по някаква причина не го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е руското военно ръководство

    30 Май 2023 12:18ч.

    да бъде подменено с майори и полковници от фронтовата линия а военният министър Шойгу(безден военна служба и образувание) и началника на генер.щаб Герасимов направо на съд за некадърното ръководство на поредната гражданска война на територията на руската губерния “украина”!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори руските генерали са и ще останат на фронта, защото...

    30 Май 2023 14:07ч.

    ... освен руските редови войници, но и майорите и полковниците им са неподготвени и/или страшно изостанали. Това си личи по напр. военната тактика на колоната от конвоирани военни машини при постъпите към Киев и затъването им, както многомесечния "замръзнал" фронт, дистанционния хаотичен ракетен обстрел по цивилни обекти и отстъпленията им от градове, които бяха завзели миналата година. Основното, което правят е да копаят окопи и слагат "таралежи" в подготовка за отбрана от очакваното украинско контранастъпление, най-вероятно към онази знаменателна дата 22 юни. Така че, единственият път на руската армия е назад, оттегляне и капитулация, която пропагандаторите им да представят като "победа". Защото, ако не се върнат в Русия, гражданската война и подобни организирани от руските опълченци и/или неорганизирани от отделните олигархически кланове предупредителни терористични атаки ще ескалират, ще започнат да загиват хора, и руснаците най-после ще се събудят и ще излезнат по площадите и ще пометат властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внимавай, преждевременното словоизхвърляне е форма на (в случая) умствена дисфункция!

    30 Май 2023 14:38ч.

    Бъркаш нещо стратегия и тактика. В случая колоната не беше пратена в Киев от невежество, а съобразно опит да се свали властта с преврат, който, за съжаление, поради някаква причина не успя. Голямата ви грешка е, че не познавате руснаците, още по-малко руската военщина, и сте прекалено емоционални в омразата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    30 Май 2023 12:26ч.

    Голяма е вероятността дроновете да се пускат от диверсанти в Подмосковието. Както и да е, на този фон НАТО трябва да отговори пред световната общественост защо въоръжава режим, който напада мирни граждански обекти в Москва, Белгород, Брянск, Крим - изконно руски територии. Чашата постепенно прелива и всичкото това рано или късно ще засегне неприкосновените територии на самите подпалвачи на войната на Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    30 Май 2023 13:28ч.

    Подкрепям тезата ви. И аз мисля в същата посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    30 Май 2023 12:36ч.

    Няма лошо без добро - жидобандеровските неонацисти са атакували с дрон и вилното селише Рубльовка, където са резиденциите на олигарсите, които дърпат конците на търгаша-власовец Путин. https://vz.ru/news/2023/5/30/1214176.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    30 Май 2023 13:04ч.

    В Рублёвка и Барвиха живеят нещастните рускоезични беженци от Лондон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    30 Май 2023 13:23ч.

    зелените джендърни фашисти провокират война! ЕС и господарите им унищожиха България, унищожиха съдбата на 320 европейци Вън от тази ракова гнойна пъпка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е рубладжийски

    30 Май 2023 13:36ч.

    Украйна нападна Русия - хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу заявил, че "... режимът в Киев стои зад атаката..."

    30 Май 2023 14:13ч.

    И как от дистанция повече от 1000 км украинците изпращат безпилотници и/или подкупват местни руски опортюнисти на властта, чиято подготовка руските служби не са усетили?! Защото такива дронове за цивилни цели трябва да се закупят директно или онлайн, да се преустроят (в работилница от квалифицирани техници), така че да им се инсталира боеприпаси, които също трябва да се закупят... и т.н. Всичките тези действия са останали незабелязани от руските служби и то в най-охранявания руски град?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    30 Май 2023 15:15ч.

    Дроновете, които са изпратени към Москва, са с обсег около 800 км, поне такова нещо видях в телеграмата. От Москва до Новгород-Сиверски са 500 км по права линия. Не забравяйте, че зад всичко това стоят разузнавателните агенции на САЩ, украинците получават ежеминутна информация, къде са руските ПВО разчети, къде има "дупки" и т. н. Тази работа не е минала без прякото участие на американци и ингилизи, просто няма как да стане без сателитно насочване на дроновете. Разбира се, възможно това да е резултат от диверсионна дейност - няма как НКВД да покрие такава огромна територия. Винаги ще има пукнатини. Сега зорът на украинците е да провокират пряка конфронтация НАТО - РФ. Нямат друг избор, иначе си отиват като численост. Затова са тия атаки. Затова и РФ не се дърли, защото това на практика е обявена война. Термоядрена. Това ли искате вие? За вас не знам, но украинците всячески се стремят да удавят света със себе си. Взеха се много насериозно. И ще го направят, ако продължават да ги стимулират. Въпрос на време. Не ги ли озаптят - много хора ще загинат. Иначе такива атака могат да предизвикат временна паника, докато руснаците свикнат и после тръгнат да отмъщават. По този в коловозите на официалната власт ще влезат и онези, които са имали друго отношение към СВО. Когато загинат техни близки или деца... Те ще са първите, дето ще искат гъби над Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко хубаво, но...

    30 Май 2023 15:20ч.

    Украинците нямат такъв капацитет, особено сега по време на война. Има достатъчно факти за вътрешни опозиционни сили, а и изтекоха телефонни разговори на руски олигарси как им е писнало и колко много губят от тази СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сталинизъм ли си просят пак?

    30 Май 2023 15:38ч.

    И понеже те губели някакви си мними печалби, дай сега целият народ да целуне пръстена на противника. Няма такъв филм - който не иска да губи, да отива на 2 м под земята. Има стойности и ценности, които стоят много над парите и буржоазните глезотии на псевдоелитите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    30 Май 2023 21:34ч.

    Не става въпрос само за печалби, а за манталитет и изградени навици на живот в системата. Хората, пък било и олигарсите винаги се движат по най-пряката допирателна. Трудно е някой да се превърне в Сизиф и да стане морален, докато цял живот са го учили и създавали условия да бъде аморален и порочен. В Русия тези псевдоелити ги създаде самият Путин на принципа на корупционните схеми с бандитите от петербурския му период като зам. на Собчак. Той им създава условия за корупционен бизнес, а те не се намесват и критикуват каква политика да води. Да, но нито те, нито той допускаха, че нещата ще стигнат до тук и няма да вървят по план. И затова всеки клан започва да е срещу всеки. Започва борба за власт с всички възможни средства, без никакви скрупули, защото всички са аморорални и опорочени. Кой ще ти мисли за такива идеали - род, Родина, патриотичен дълг и т.н.?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започнаха оправданията: "... имаме много голяма страна..."

    30 Май 2023 14:59ч.

    Андрей Картаполов, ръководител на комисията по отбрана на Държавната дума - за атаката на дронове срещу Москва: "Имаме много голяма страна и винаги ще има вратичка, където дронът може да лети." Ама, анексират чужди територии и ламптят за още, и още... Знам, че целта на путьовците е да превърнат тези територии в "изпепелена земя" или най-малкото като техните периферни райони, изоставен от властта, но които се ползват за зони за буферна защита на централната "имперска" власт в Кремъл. Толкова средновековно мислене...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    30 Май 2023 15:25ч.

    От украинския сектор в телеграмата: "Резидент ⚡️⚡️ ⚡️#Инсайд Наш источник в ОП рассказал, что Генштаб и MI-6 продолжают подготовку десантной операции для захвата ЗАЭС, которая хорошо охраняется российскими войсками (https://t.me/rezident_ua/18000). На Банковой считают это минимумом предстоящего приазовского сражения, который можно преподнести как победу. Атомная станция из себя представляет серьезный укрепрайон, а ее инженерные сооружения усложняют операцию, высадка напротив АЭС бесполезна, так как она ограждена каналами и отдельным водохранилищем. При планировке операции, основной акцент делается на внезапность, а значит проводиться будет ночью, для этого закупили дайвинг оборудование (https://t.me/rezident_ua/17668). "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърдитият патриот

    30 Май 2023 18:36ч.

    В качестве особой милости Лавров очередной раз проявит привычную "озабоченность", Песков - "обезпокоенность", а президенту и вообще нет смысла выступать: СВО - не в его компетенции, он сегодня (как Песков сообщил) по своему графику вопросами архитектуры занимается...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Стрелков коментира:

    30 Май 2023 18:39ч.

    Утром 30 мая 2023 года в Большом Кремлевском дворце президент Российской Федерации в торжественной обстановке вручил Почетный Знак "100 лет в разведке" штандартенфюреру М.-О. фон Штирлицу (Исаеву). В самый момент вручения награды в окно влетел безпилотник и с оглушительным грохотом взорвался. - "Война!" - про себя догадался Штирлиц, стряхивая с мундира пыль и чьи-то мозги. - "Специальная Военная Операция!" - мягко, с улыбкой поправил ветерана Владимир Владимирович.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    30 Май 2023 18:58ч.

    https://meduza.io/news/2023/05/30/meduza-uznala-kak-provlastnym-smi-veleli-osveschat-ataku-dronov-na-moskvu-nado-obratit-vnimanie-na-uspeshnuyu-rabotu-pvo-i-podcherknut-chto-tseli-provokatsii-ne-dostignuty

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи