Мощна ракетна атака по Киев след 51 дни затишие и въздушна тревога в цяла Украйна

Мощна ракетна атака по Киев след 51 дни затишие и въздушна тревога в цяла Украйна

Мощна ракетна атака срещу Киев беше извършена тази сутрин, а из цяла Украйна бяха задействани сирените за въздушна тревога.

"След пауза от 51 дни врагът нанесе нов ракетен удар по Киев. (Последният ракетен удар по столицата беше на 9 март 2023 г.) Според информацията, която се изяснява, обстрелът е извършен от самолети на стратегическата авиация. По предварителни данни във въздушното пространство на Киев са унищожени 11 крилати ракети. Освен ракетите са свалени още 2 безпилотни дрона", съобщи в канала си в Телеграм ръководителят на Киевската военна администрация Сергей Попко.

По думите му в резултат на падащи отломки е прекъснат електропровод. Няма жертви сред цивилното население и разрушения на жилищни обекти и инфраструктура.

"Още веднъж се обръщам към жителите на Киев и ще повтарям тези думи постоянно - не пренебрегвайте сигналите на въздушната тревога! Погрижете се за себе си и близките си", добавя Попко.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е обявена въздушна тревога в цялата страна. 

Според Интерфакс тази нощ е имало взривове в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.

В социалните мрежи тази сутрин се появи и видео на горяща и частично разрушена жилищна сграда в град Уман. Говорител на полицията заяви, че на място действат спасителни екипи. Все още няма информация за жертви и пострадали.

Същевременно ръководителят на пресцентъра на групировката "Център" Александър Савчук заяви пред ТАСС, че нейните артилерийски подразделения в направление "Красни Лиман" (старото название на Лиман) са поразили около 130 цели на украинските въоръжени сили (ВСУ).

"В Краснолиманското направление артилерийските подразделения на групата сили "Център" са поразили около 130 вражески цели. Повече от 100 от тях са поразени в районите, където са съсредоточени жива сила и огнева мощ на ВСУ", уточни той.

По думите му е бил унищожен и украински безпилотен летателен апарат, а два опорни пункта на украинските въоръжени сили са били поразени от тежки огнехвъргачни системи "Солнцепек".

 

Коментари

  • Войната няма морал

    28 Апр 2023 8:36ч.

    и от двете страни на барикадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вики Нюланд

    28 Апр 2023 8:39ч.

    Кой иска курабии и уроци по демокрация? Гарантиран просперитет следва за всички опитали от моите кулинарни екстри !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    28 Апр 2023 8:50ч.

    това сега ли го разбра? защо не се замисли още през 2014-та по въпроса? да не питам за по-рано - кувейт, ирак и т.н., и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Апр 2023 10:28ч.

    Тъй като споменаха Виктория Нюланд, да кажа, че е посетила Судан 2 седмици преди началото на конфликта там. Където мине тази жена, води войната след себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но някои войни са между наши и чужди

    28 Апр 2023 10:35ч.

    Тук чужди са западняците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лима

    28 Апр 2023 12:50ч.

    Гнусна държава ли е САЩ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнусни са сатанистите на власт

    28 Апр 2023 15:23ч.

    много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговор

    28 Апр 2023 8:40ч.

    Това е очакван отговор на извършения опит на Украйна да извърши поредния терористичен акт и да бъде убит Путин, който беше дал гаранции за Зеленски. В руското общество се надигна възмущение от факта, че се позволява на всякакви политически изпълнители да се разхождат в Киев и да си правят селфита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • във въздушното пространство на Киев са унищожени 11 крилати ракети

    28 Апр 2023 8:45ч.

    Как точно е станало това чудо ? С какви системи и средства са свалени цели 11 крилати ракети /какви типове са били ? / Свалянето на крилата ракета и предизвикателство и за най-напредналите във военно отношение страни. Тази фраза на киевската военна администрация мирише на традиционна партенка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, изглежда необичайно...

    28 Апр 2023 10:40ч.

    "Гласове" да тиражира киевска пропаданда. Но тук се разчита на информираността и интелигентността на читателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Гласове"-те са си амбасадорска медия

    28 Апр 2023 11:07ч.

    "умело" управлявана с двойна инфоигра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно съм убеден в това

    28 Апр 2023 15:38ч.

    Не се трият елементаризмите, фасадния антиамериканизъм, комунистически заклинания... както и троловете на Козяк не се трият. Но по-интелигентните мнения се блокират ожесточено по IP . Това е стила на Сашо Дончев-ата медия преди да хлопни вратите на Форума си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Апр 2023 8:57ч.

    Руският лидер Путин се забавлява, както Джордж Буш баща и син се забавляваха в Ирак.Крайно време е да престанем да се тюхкаме за войната а да я приемем за поредната гореща точка в света наред с Ирак, Афганистан, Сирия или Конго.Така ли се вълнувате за войната в Мали? Аз не виждам разлика между Мали и Украйна... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Апр 2023 10:25ч.

    Има огромна разлика. Ние ( като част от НАТО и ЕС ) участваме във войната в Украйна - засега само я финансираме, а по-нататък може да ни набутат и директно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читателю,

    28 Апр 2023 10:44ч.

    Нищо в учредителните документи на НАТО и ЕС не ни задължава да участваме в тази война. Но наистина участваме заради продажните ни "елити" и заради апатията (и простотията) на голяма част от населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    28 Апр 2023 9:25ч.

    Ракета в Николаевския корабостроителен завод е унищожила 20 висши офичери на ВСУ и НАТО по време на съвещания около 7,30 Московско време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужасно е да се убиват хора, но…

    28 Апр 2023 10:49ч.

    странно, тази новина ме радва. Вероятно защото няма нищо човешко в НАТО. Погледнете Йенс Столтенберг в очите и ще видите само смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лима

    28 Апр 2023 12:56ч.

    Българина не харесва генетично англосаксонците.Много са ни чужди. Само платените соросоиди и мръсните мозъци викат за тях в този мач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    28 Апр 2023 9:26ч.

    Време беше... И е редно, Русия, най-накрая да започне да воюва по американски (яко бомбене и изравняване, а след това чак, разходка на пехотата по опустошената земя), за да може да се приключи тази агония по-скоро!... Защото следва Тайван, а после, кой знае какво... Няма да остаряваме в условия на перманентна война между титаните, я! Каквото има да се случва, да става по-бързо! Моля! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво чакаха толкова дълго

    28 Апр 2023 9:37ч.

    руснаците,трябва ежедневно да бият тая фашизоидна сган зовяща се”украинци”,ежедневно и без пощада!Да вземат пример от хамериканците и бомбени килими по Киев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците не са бездушни убийци като американците

    28 Апр 2023 11:02ч.

    И не хвърлят като американците атомни бомби върху цивилно население, за да запазят живота на своите войници. Фактите са си факти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    28 Апр 2023 9:47ч.

    На 28.04.1945. г. започва щурмът на Райхстага и на 01.05.1945 флагът на Победата на 150 дивизия се развява и възвестява пълната и безусловна КАПИТУЛАЦИЯ на Третия Райх и фашизма. Резбира с бандеровците и власовците битката в СССР продължава доста след това с методите на Судоплатов и завършва на Майдана в Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    28 Апр 2023 9:51ч.

    В окупирана Аляска се сблъскват два вертолета Апачи - трима загинали и един с множество контузии в болница. За 4 месеца в САЩ са станали 40 Ж.П. инцидента, като 10 от тях тежки. Обвиняват ЖП-инфраструктурата, която не се поддържа адекватно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    28 Апр 2023 13:01ч.

    А във Бахмут окопите са пълни със украйнски трупове .видеото е направено от дрон Окопите край Бахмут са осеяни с трупове на Въоръжените сили на Украйна (ВИДЕО 18+) Окопите край Бахмут (Артьомовск) са осеяни с трупове на Въоръжените сили на Украйна. На пресни кадри - резултатът от работата на бойците на ЧВК Вагнер под града, в района на който остава най-високият интензитет на боевете . Междувременно въоръжените сили на Украйна продължават да изтеглят набързо обучени резерви и да ги хвърлят в жегата. Источник: https://rusvesna.su/news/1682673785

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шенген обсервейшън

    28 Апр 2023 15:34ч.

    Само за протокола. От три дни над Белгия, Франция и Германия има нечувано и невиждано движение на самолети и хеликоптери на ВВС . Кугър-и и др. въртолети летят ниско на групи от по 12 и повече машини. Рафали и Юрофайтъри бучат и ден и нощ . В полета и гори има разпънати военни палатки и разположена техника, това на места крайно необичайни за военни маневри...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ZaZc

    28 Апр 2023 21:20ч.

    Киев се продаде за скраб на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи