Морфов: Изхвърлихме гербаджийския боклук Будинов от "Хъшове"

Морфов: Изхвърлихме гербаджийския боклук Будинов от "Хъшове"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който изхвърлихме от представлението". Това казва режисьорът Александър Морфов във видео, разпространено във Фейсбук от бившия депутат на ГЕРБ Тома Биков. Става дума за актьора от постановката Евгени Будинов, който беше депутат от същата партия.

"Съжалявам, но никога не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето представление", казва режисьорът, който надраска вратата на пиара на Народния театър Велислава Кръстева, защото е от ДПС.

В записа Морфор разказва и за обаждане от Будинов.

"Той ми се обади преди седмица. И казва: "Сашо, какво правиш, как си? Няма ме в разпределението. Няма ли да участвам?" Не, няма да участваш. Ние с теб сме противоположности. Харесвам те като артист, но като човек не те харесвам", разказва Морфов, вероятно пред трупата от постановката.

Евгени Будинов

"Ако аз се отрека публично от всичко, от тях, имам ли шанс? Сгреших, но бях принуден", помолил се Будинов. Морфов му казал със сентенция, че всичко е възможно. После съжалил, че е наранил актьора.

"С Евгени бяхме колеги в 44-ото народно събрание като част от парламентарната група на ГЕРБ. Думите на Александър Морфов са произнесени по повод отстраняването на Евгени от представлението "Хъшове" в Народния театър. В записа самият Морфов казва, че Евгени има актьорски качества, но не може да бъде част от представлението заради своите разбирания. С две думи, причината Евгени Будинов да бъде отстранен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го заявява публично", коментира Тома Биков.

"Впрочем, през лятото той ми се обади, за да ми каже, че са го отстранили от "Хъшове" по политически причини. Признавам си, че тогава ми беше трудно да повярвам, че подобно нещо би могло да се случи в Народндия театър. След като изгледах записа, си давам сметка, че проблемът е далеч по-дълбок от това, дали Евгени Будинов ще участва в едно или друго представление. От записа става ясно, че разделението и партизанлъкът са стигнали толкова далеч, че са станали водещ сюжет дори в институция като Народния театър", казва още Биков. Според него безспорен факт е, че Александър Морфов е талантлив режисьор и има правото на своите политически убеждения. Подобно право обаче имал и всеки, който работи не само в Народния театър, а където и да било.

Тома Биков СНИМКА: Николай Литов

"Защото България все още е свободна държава и политическите възгледи не са определящи за кариерното развитие на когото и да било. В Народния театър работят едни от най-добрите български актьори и всеки от тях вероятно има своята позиция по политическите теми. Всеки от тях има правото да изразява тази позиция публично и ако погледнем предизборните кампании от последните години ще видим, че актьори и режисьори от първата ни сцена са подкрепяли различни политически сили. Това нито ги е направило по-малко талантливи, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното. Надявам се, че след края на злополучното министерстване на Велислав Минеков, което отрови атмосферата в целия културен сектор, партизанлъкът и политкомисарството в българската култура ще приключат и българските културни дейци отново ще могат да работят спокойно и отвъд политическите си пристрастия. Защото в изкуството би трябвало да има място за всеки талантлив човек, независимо от политическите му пристрастия", кочентира Тома Биков.

Евгени Будинов отговори на Морфов: Мъжката постъпка беше самият Сашо да ми го каже

"Според мен мъжката постъпка беше самият Сашо Морфов да ми се обади и да ми го каже и аз реших да постъпя по-мъжки от него и да му звънна по телефона. Питах го: "Защо съм отстранен?". Каза, че ме отстранява, защото съм член и съм бил депутат от ГЕРБ. Аз го попитах: "Сашо, значи ти ме отстраняваш по политически причини?" и той каза: "Да, отстранявам те по политически причини. Нещо като актьор към мен да имаш проблем? Той каза: Напротив, Гецка. Много те харесвам като актьор, даже ще ми липсваш в представлението", така актьорът Евгени Будинов отговори на режисьора Александър Морфов.

Поводът за коментара е отстраняването му от спектакъла "Хъшове" на Народния театър от режисьора Александър Морфов. Това е станало през август миналата година, но, за случката се разбра днес от видео, публикувано във фейсбук профила на Тома Биков от ГЕРБ, в което според политика се обяснява причината за отстраняването.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Христо

    05 Фев 2023 16:03ч.

    Морфов се превърна в това, срещу което се вълнуваше...стана едно политсекретарче...силно алкохолизирано...един парабел му трябва само.... пиян дебил...опропасти си таланта с алкохол и самомнение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Телемана

    05 Фев 2023 16:25ч.

    Виждам на клипа едно кървавочервено лице, това някой дърводелец в театъра ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    05 Фев 2023 16:34ч.

    да оставимЕЕЕЕ че морфов е пияница. той и рашков така го етикетирът.политиката на герб не проштавъ. азъ познавам пияници дълголетници и уважавам ума им и съ тех ми е удоволствие да си пия гроздовата. има милиони трезвеници,които не ставът и за дръжкъ на мотикъ. сига конкретно>отдавна се отказах да посештавъм НТ. там има много артисти и много боклуци. поседния път едвам издържах съ жената и 1/4 час. само какъв бял уйкиндъ е днес,ненгледен пухкав bg език се стели на снжинки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    05 Фев 2023 22:30ч.

    ...тебе те знаем...на вързано куче леб не можеш да дадеш...някъв бивш полковник захлебил през 90те и преселил се некъде...ху кеърс.. траш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    05 Фев 2023 17:08ч.

    Това че си добър режисьор, не значи че не си и пълен простак. Да не говорим че ако на такива им дадат власт ще е оле, мале- хунвейбини от ДБ и ПП .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като прочетох статията,

    05 Фев 2023 17:24ч.

    поиска ми се да споделя този материал... https://24may.bg/2021/01/15/%d1%81%d1%8a%d1%81%d0%b8%d0%bf%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даааа/ вазов

    05 Фев 2023 17:57ч.

    ЛИНЕЕ НАШТО ПОКОЛЕНЬЕ... Линее нашто поколенье навред застой, убийствен мраз; ни топъл луч, ни вдъхновенье не пада върху нас. Къде вървим, не мислим твърде, посока няма в наший път, спокойно бият тесни гърди, кога от злоба не кипът. Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш? Ил твоят път се веч изравни? Ил нямаш други ти съдби? Ил нямаш ти задачи славни и цяло бъдеще с борби? Недей оставя, мили боже, без лампа твоя свет олтар, без химна твоето подножье, без вяра живата си твар! Недей оставя без звездица моряка, в нощний мрак остал, без утро мъничката птица, народите - без идеал. Януари 1883

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морфов е един път

    05 Фев 2023 17:47ч.

    Право в десятката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове се борят за демокрация и свобода на мненията

    05 Фев 2023 17:48ч.

    Но тук специално се брани ГЕРБ. И се плюе по Сашо, специфики на Дачковата демокрация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    05 Фев 2023 18:18ч.

    Ваклото агънце Сашко? Бял и пухен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм гербаджия, Това е гнусно поведение,

    05 Фев 2023 18:20ч.

    независимо за какво се бори Морфов, а още по-гнусни са клакьорите му отгоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кое поведение е правилното?

    05 Фев 2023 18:35ч.

    Мечещи лигльовци? Нормалните хора, какъвто е и Морфов са все по-малко и по-малко, уви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    05 Фев 2023 20:26ч.

    Морфов може и да е талантлив , ама не е нормален. Все пак ми е интересно коя от политическите секти подкрепя, но най-вероятно ДБ или ПП, те са такива “готини”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Фев 2023 18:29ч.

    Боко тиквата и всичките мутри и суджуци- престъпници от гроб са проклятие за България, национални предатели и крадци!!! Но не е този начина един човек на културата да се държи публично, и никакъв алкохол не е оправдание за такова поведение! Сашо е много талантлив, дано спре да пие и да се занимава с политика, оправия няма, тиквата твърде дълго опростачва народа... Простотията не може да се изкорени с простотия, само се натрупва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо истината да е простотия?

    05 Фев 2023 18:37ч.

    Борисов дали е ходил на това представление?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Фев 2023 18:56ч.

    Конкретно, простотия е да се драска по врати по нощите! Много голяма простотия е да се преразказва телефонен разговор в компания, най малкото не е колегиално! И двете изцепки не са очи в очи с хората които го дразнят, а са подлички, бих ги нарекъл хъшлашки! П.П Будинов е силно бездарен и не талантлив актьор, става за реклама на лекарство против хемороиди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Борисов ли опростачва?

    05 Фев 2023 19:05ч.

    А Слави Трифонов? Той е динозавър в опростачването спрямо Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направиха НТ

    05 Фев 2023 18:38ч.

    За смях, Морфов газира корумпетата. Кой е предал записа на Будните медии? Така ли показвате пиянските си изпълнения и похотливите си действия? Все връзкари са се намърдали в този театър, арогантни празноглави сноби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    05 Фев 2023 20:29ч.

    А кои са “некорумпетата”? Сигурно “добрите сили”? Морфов от тях ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • актуално

    05 Фев 2023 18:51ч.

    Когото получавате посление по пощата , не е важно пощенската марка да е от края на света. Важното е писмото да се е получило на точния адрес и в точното време, даже и да е изгоряло, заедно с пощата на село Белиш. Щом е стигнало до "кехлибарения път", значи е било прочетено вече. И какво тук значи гербовата марка, ако цената й не е в левове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    05 Фев 2023 19:06ч.

    Не може един артист да бъде отстраняван не по професионални причини, а защото бил симпатизирал на ГЕРБ. Пази Боже, някой да помисли, че го казвам от някакви симпатии към ГЕРБ - точно обратното е, ненавиждам тази политическа формация, но това не е причина за политически репресии срещу някой, който ги подкрепя. Трябва да има някакъв общ фронт срещу политически репресии срещу хора на изкуството, журналисти, писатели, въпрос на принципи е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геновевий

    05 Фев 2023 19:06ч.

    Най-отвратителното в това видео е не фактът, че Морфов си е развързал езика, като някаква женска клюкарка, която преди това е отрязала любовника си по телефона и бърза да се похвали на другите клюкарки колко е печена в тези работи, а кретенското оргазмено хилене на онези непоказани в кадър, на които застаряващата клюкарка им разказва мръсните си вицове. Надявам се това не са колеги на Будинов от т.нар. Народен театър, който след пет дена ще празнува 100 годишнина от своето опожаряване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    05 Фев 2023 23:22ч.

    Да, и аз от това хилене зад кадър в стил "Годжи" се впечатлих неприятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ

    05 Фев 2023 19:07ч.

    Да видим сега аз правилно ли вдявам? Актьорът е отстранен, защото има лична позиция- на която има КОНСТИТУЦИОННО право, защото нали още живеем в ДЕМОКРАТИЧНА страна!?. А не защото е некадърен, непрофесионален и не си върши работата? Правилно ли вдявам? Ако да- лоша работа. Морфов може и да е талантлив до безумие, но очевидно талантът не върви в комплект с характер и добри маниери! Жалко! Но не за отстраненият актьор. А за ВСИЧКИ нас. Защото затъваме в това блато. Безотказно и без път назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    05 Фев 2023 21:25ч.

    Като че ли не опира до характер и добри маниери. Това е подлост! Нали една от причините да осъждаме соца е, че хора са били подлагани на репресия заради убеждения, различни от официалните и са лишавани от възможност да упражняват професията или развиват таланта си. Към това ли ще се върнем и шефа в театъра ще дерибейства и ще назначава свои авери по политически убеждения и ще отстранява другите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не мога да разбера нападащите Морфов

    05 Фев 2023 19:20ч.

    Вие за първи път ли чувате подобно поведение към някой в работна среда, който пада от власт? Това се случва непрекъснато в държавата, на всички нива. Само че няма записи. Но понеже народния театър е национален обект, разбрахме кое как става. Лицемери са някои коментиращи. Иска им се да са възвишени и чисти, но не става. Това което се случва в държавата се дължи на всички нас. За някои хора маймуните "не чул, не видял, не разбрал" са еталон за оцеляване на гърба на другите. И каква е крайната цел на оцеляването им, деца емигрирали в чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    05 Фев 2023 21:29ч.

    Как да разбирам това, което пишеш - ако някой е чувал за подобни случаи, трябва да си мълчи когато Морфов дерибейства? Нещо не разбирам логиката - ако си чувал, че се случват убийства, видиш ли да убиват някого, трябва да си траеш и да гледаш мълчаливо какво се случва, поради факта, че си чувал, че такива неща се случват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирулена Гугълска

    05 Фев 2023 19:30ч.

    Морфеус да си смени дилъра...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внимание

    05 Фев 2023 20:08ч.

    Има цензура, на някои думи. Затова поста на Карабичук беше изтрит, но иначе беше с вярно съдържание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Ланг

    05 Фев 2023 21:34ч.

    Аз пък мисля, че заснемането на видеото е поръчано от самия Морфов, защото за известно време медиите загубиха интерес към него. За съжаление, той е слаб артист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    05 Фев 2023 22:56ч.

    Тоя елемент Морфов прилича на Алкохолик . Може ли форумците, коити го познават да пишат какво пие и се напива ? Благодаря предварително: Чоли-Боли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилича на мъж

    06 Фев 2023 0:55ч.

    А не на .... мека китка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усещам

    05 Фев 2023 22:58ч.

    Че билетите ще започнат да се купуват от държавата, за се покаже голям интерес към постановките в театъра. Кой ще иска да ви гледа? Спира се интереса към вас, така както към демоничния холиУд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морфов, създай си частен театър и си го направи политически коректен, по личния си субективен идеал!

    05 Фев 2023 23:05ч.

    Обаче защо си позволява да се разпорежда в държавен театър - кое е политически коректно и кое не е, от гледна точка на личните му пристрастия и субективизъм? Държавният театър е на всички българи, обединява ни уважението към различните политически идеи и партии, което поддържа единството на нацията. Еднопартийността няма нищо общо с властта на демоса - демокрацията. ........... Много грозно е да се преразказва с обиди личен разговор, но Морфов видно изпитва наслада от това. И да както и други колеги са посочили - записът с видеото е умишлено изпуснат в медиите за да спечели повече противници на герб и респ. симпатизанти на морфовата партийна избранница. Грозота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ArtyShock

    06 Фев 2023 7:31ч.

    Наистина! Насилих се да изгледам видеото. Този човек прилича на махленска интригантка от най-долен тип и изглежда много се гордее със себе си- млещи доволно дъвката си, мята гривни като като госпожица...и раболепните му актьори се хилят като гладни хиени. Отврат!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оййй Сашко, Сашо Роман

    05 Фев 2023 23:18ч.

    Абе дейба и ямбоския селянин ,без извинение! Селянин с обичка като футболизт и гривнички, ха ... Баш социалистически кадър с баща офицер, т.е. задължително е бил член на БКП, а и майката му на Сашко от Ябмол е учителка по руски език?????? Баси в каква демократична среда е расъл възпитаван. После от освеител няка е влясъл в Витиз, може би като Цецка Цачева през РАБФАК ???? Апропо, много си прилича с Цецка Цачева визулано, а и амбициозен селянин. Ай сиктир е амбициозни селяни от типа "Не дай Боже сляпо да прогледе"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    05 Фев 2023 23:35ч.

    Жалко и грозно, и пошло! Дребни душички, много дребни. За никаква идейност не иде реч, ами е видимо алнохолизиран, самовлювлюбен нещастник правещ долнопробно представление пред гнусни клакьори. И най-вероятмо очаква но от ДБ и/или ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не схващам

    05 Фев 2023 23:42ч.

    къде се намирам и какво става. Морфов луд ли е, дегенерат ли е някакъв? Може ли смислен и нормален човек, голям талант или не, да се държи сериозно по този начин? И това да се приема за нормално??!? Какво правят всички около него, как се търпи това и какво въобще тука се коментира?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не схващам

    05 Фев 2023 23:52ч.

    тези, които го слушат Морфов в това видео, вместо да се хилят малоумно на това как се гаври с техен колега, защо не повикат санитарите? Намерете му доктор на тоя човек. Всички ли откачихте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    05 Фев 2023 23:54ч.

    Браво на Сашо Морфов. Всички да бяха като него, вече да бяхме забравили за гроб / герб /. Които загробиха и заграбиха България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    05 Фев 2023 23:58ч.

    Морков - пфу! Осъзнай се момко! Превърнал си се в това което казваш, че ненавиждаш. ПОЗОР. Отвратителните полит комисари, мракобесници и скопени интелектуално, залепени от самомнение за морално превъзходство... тъжна и жалка картина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига си писал/ а едно и също

    06 Фев 2023 0:54ч.

    Морфов е талант, а Хъшовете билетите са изкупени с месеци напред

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не схващам

    06 Фев 2023 0:08ч.

    Защо всички се държат с Морфов като с Господ и никой нищо не смее да му каже? Що за идиотия е това? Не е за вярване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ненаказано добро! - това към директора В.Василев

    06 Фев 2023 0:21ч.

    Този интелигентен човек директора В.Василев кани персонално режисьора Морфов, който от години не е работил в НТ и за благодарност въпросния режисьор утрепа цялата концепция и визия на Васил Василев за развитие на Народния театър! ... Г-н Василев, както го поканихте с добро, време е уволните Морфов за негово добро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отношението

    06 Фев 2023 2:59ч.

    към случая "Морфов" е показателно за тежката патология, в която сме изпаднали всички. Не може подобни безумия, да бъдат търпяни, и дори харесвани, само защото се вършат от някакъв "голям талант", който трябвало да е неприкосновен. Докъде може да стигне, какво трябва още да причини, за да се осмели някой да го спре???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво тука има да се коментира?

    06 Фев 2023 5:35ч.

    Отстранил го и толкоз! Нито е първият в България, отстранен по политически причини, нито ще е последният. Какво има да се шуми? Бил депутат, много важно. Другите, дето не са депутати, а са отстранени, какво да кажат. Айде чупката! Аз бих му казал: Махам те, защото си бездарен и единственото нещо с което си известен е, че си се сбил с Волен Сидеров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    06 Фев 2023 5:41ч.

    То сега Сульо и Пульо са депутати, а всеки втори е минимум професор. Откакто пожарникар стана премиер, всичко се обезцени тотално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ходиш да биеш Сидеров и хоп, ставаш депутат

    06 Фев 2023 5:46ч.

    Аз ако почна да бия, ще ги бия наред. И депутат поне пет мандата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ArtyShock

    06 Фев 2023 7:20ч.

    Тоест всичко е нормално? Понеже Будинов бил депутат заради сбиването със Сидеров, да разбирам, че Морфов цели нещо подобно или как? И така ли ще я караме нататък- тормоз, бой и всякакви репресии над тези, които не харесваме? Пък режисьорът не беше ли баш против сталинистките политически репресии, аз в "След края на света" това си мислех за него, а се оказва съвсем същия насилник. Най- страшното за мен е как хората приемат за нормално и дори похвално поведението и постъпката на Морфов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Знанието възгордява, любовта възмездява"

    06 Фев 2023 6:33ч.

    Дедовците, изперколясваме, щото се не оглеждаме в "безпогрешноста" си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морфов

    06 Фев 2023 6:50ч.

    Е една мерзост и като човек, и като режисьор. Че е велик творец, внушиха на публиката онези, които и сега го крепят в цялата му мерзост. А публиката - навикнала на шоо за три декади, ръкоплещи. И това му деребейско поведение не е отвчера - питайте какви ги е вършил, когато колеше и бесеше в Народния. Така си и отиде например Велко Кънев от тоя свят, лишен от роли от това мекере, та правеше моноспектакли ("Великденско вино", за който помни).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    06 Фев 2023 8:24ч.

    Седерунгелите се самоизяждат - от едната страна седерунгелите на Боко тиквата, от другата на Прокопи и Костаки. СДС - Стани Да Седна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоко

    06 Фев 2023 8:37ч.

    Значи Морфов, назначен по времето на ГЕРБ от министър на ГЕРБ- веждичката за директор на Народния, гони актьор защото бил от ГЕРБ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кандидат за отровния квартет

    06 Фев 2023 9:22ч.

    Следва влачене на ковчези и бесилки из Народния театър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ленком

    06 Фев 2023 10:02ч.

    Браво Саша! Молодец! Дай сега и един народен съд да спретнем в народния....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи