МОК пусна руснаци и беларуси на олимпийските игри в Париж

МОК пусна руснаци и беларуси на олимпийските игри в Париж

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) взе решение да допусне спортисти от Русия и Беларус на игрите в Париж 2024 в качеството им на неутрални състезатели.

Това се казва на сайта на комитета, с което се слага край на проължилата близо година неизвестност относно това дали ще бъде разрешено на олимпийци от тези две държави да се състезават на летните игри догодина заради войната на Русия в Украйна и помощта на Беларус за тази агресия.

"Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет реши, че индивидуалните неутрални спортисти (AIN), които са се квалифицирали чрез съществуващите системи за квалификация на международните спортни федерации (IF) на игралното поле, ще бъдат обявени за допустими да се състезават на олимпийските игри Париж 2024, в съответствие с условията, описани по-долу. Индивидуалните неутрални спортисти са спортисти с руски или беларуски паспорт. Ще се прилагат строгите условия за допустимост, базирани на препоръките, издадени от ИБ на МОК на 28 март 2023 г. за международните федерации и организаторите на международни спортни събития", се казва в изявлението на МОК.

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • ще дойде време Западът да го унижават така, както даже не е сънувал

    08 Дек 2023 17:01ч.

    Чиновници нямат място в спорта, освен да уреждат текущи организационни въпроси. Намесата на голямата политика в спорта е диктатура, с която Западът откак се помним злоупотребява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    08 Дек 2023 18:07ч.

    без участие на русия в олимпиада, е все едно брачна нощ без булка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    08 Дек 2023 18:26ч.

    Нужно ли отправлять атлетов на Олимпиаду? Има гласуване на https://t.me/OstashkoNews/109381 Засега само 11 % от гласувалите отговарят с "да".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кофти матрял

    08 Дек 2023 20:31ч.

    Да победиш и никой да не види флага на Родината ти и да не чуе химна й в твоя чест е много по-унизително от това да не участваш. А за тези, които отнемат правото на спортистите да участват на Олимпиада по чисто политически причини, има Господ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    08 Дек 2023 19:14ч.

    А за спортистите от САЩ и Израел, например, ще има ли санкции и отнемане на правото да се състезават под националния си флаг или още ще лицемерничим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Дек 2023 19:31ч.

    Браво др. Путин. Даже и С. Корея участва с национален отбор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    08 Дек 2023 19:57ч.

    Всъщност играта на Гоподарите на МОК е друга:зад тая лъскава и добродушна дреболийка стои лансираната от МОК идея да бъдат спрени военните действия.И нали се досещате за какво ще се използва тая "почивка"?Но Путин и подопечните му най-вероятно - и за кой ли път? - ще се хванат на кукичката,либерализма още тупти в сърцата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    08 Дек 2023 20:50ч.

    Жестоката истина е и че руснаци, китайци, индийци и т.н. правят каквото правят но в крайна сметка все им се иска да се харесат на Запада. Верно е, че олимпийския медал носи някакъв престиж и вероятност за договори с рекламодатели но ако в деня в който се откриват игрите в Париж в Китай да гръмнат фойеверките на откриването на игрите н а БРИКС където златния медал да носи 10 мил. дали МОК няма да извие на умряло?:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двойни стандарти

    08 Дек 2023 23:00ч.

    Двуличният МОК с двойните си стандарти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи