Мнозинството в Европарламента подкрепя въвеждането на Истанбулската конвенция в ЕС

Мнозинството в Европарламента подкрепя въвеждането на Истанбулската конвенция в ЕС

Европейските консерватори и реформатори заявиха, че с въвеждането на конвенцията от ЕС се извиват ръцете на държавите, които не са ратифицирали документа заради несъответствие с техните конституции. Според групата "Идентичност и демокрация" с предстоящите действия се засяга суверенитетът на държавите от ЕС. Според тази група насилниците над жени обикновено "са внесени" в ЕС, затова държавите трябва да запазят правото си да поддържат границите затворени. 

Мнозинството в Европейския парламент подкрепи днес въвеждането в ЕС на Истанбулската конвенция. Предвижда се евродепутатите да гласуват утре решение, с което да дадат възможност на Съвета на ЕС да предприеме съответните стъпки с квалифицирано мнозинство, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

ЕС е съюз на равенството, където всеки би трябвало да живее без насилие, отбеляза пред евродепутатите еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. Тя добави, че Европейската комисия приветства въвеждането на Истанбулската конвенция. Това ще подобри европейското законодателство и ще отправи силно послание за правата на жените, добави еврокомисарят. Трябва да разполагаме с обща основа за борба с насилието срещу жените, заяви Дали. По нейните думи защитата на жените днес не е еднаква навсякъде в ЕС, а конвенцията въвежда общи правила. Дали посочи, че ЕК предложи миналата година законодателство, което преследва същите цели, залегнали в конвенцията.

Групата на Европейската народна партия заяви, че половото равенство е в основата на европейските ценности, както и че ратификацията на конвенцията ще спаси живота на много жени в Европа. Според социалистите и демократите с предстоящото въвеждане на конвенцията ЕС ще стане по-добро място, но са необходими много по-решителни стъпки в борбата с омразата към жените.

Групата "Обнови Европа" подкрепи въвеждането на конвенцията. Зелените също изразиха подкрепа и определиха насилието, основано на пола, като драстична форма на дискриминация. Според тях Истанбулската конвенция е "конституция на правата на жените".

Европейските консерватори и реформатори заявиха, че с въвеждането на конвенцията от ЕС се извиват ръцете на държавите, които не са ратифицирали документа заради несъответствие с техните конституции. Суверенните държави трябва да ратифицират международни документи, а не ЕС, добавиха от тази парламентарна сила.

Групата "Идентичност и демокрация" подкрепи виждането, че с предстоящите действия се засяга суверенитетът на държавите от ЕС. Според тази група насилниците над жени обикновено "са внесени" в ЕС, затова държавите трябва да запазят правото си да поддържат границите затворени. 

Според Левите въвеждането на конвенцията е историческа стъпка. От тази политическа група посочиха, че дори държавите, които не са ратифицирали конвенцията, ще бъдат държани отговорни, ако не следват нейните рамки. Левите поясниха, че заради отказа на някои държави да ратифицират конвенцията, приложението ѝ в ЕС няма да бъде цялостно.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • медиен експерт

    09 Май 2023 19:01ч.

    Сега на мода са малцинствата, затова мнозинството да не бърза много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    09 Май 2023 19:01ч.

    нсичко, което ми идва на ум, ще бъде изтрито на момента, ако го напиша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майната му, напиши го!

    09 Май 2023 20:02ч.

    “държавите, които не са ратифицирали конвенцията, ще бъдат държани отговорни”. Мога да им кажа къде да ме хванат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако е много читава нямаше да се налага силово на членовете!

    09 Май 2023 19:10ч.

    С днешното дискутиране по Истанбулската конвенция и гласуване в Европарламента ОТКРИТО се показва и признава, че има нещо ГНИЛО в тази Истанбулска конвенция, която се налага силово на държавите членки, чиито най-висши съдилища я отхвърлиха. Излизаме ли от ЕС, още не е съвсем късно - имаме валутата си Българския Лъв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнилото е в ЕС. Изобщо не трябваше да влизаме. Неслучайно ни завряха без референдум в тази помийна яма

    09 Май 2023 19:14ч.

    Но за сметка на това можем и да излезнем без референдум. Впрочем, от ОТАН също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 19:14 - колега беше отбелязал, че през 2024 г. можем да излезем

    09 Май 2023 20:46ч.

    от НАТО съгласно договора, обаче не можем да открием къде беше коментара с подробностите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    09 Май 2023 19:15ч.

    Ех, колко простор, колко свобода и сини мечти, колко европейски дух и демокрация излъчва тази снимка! Аз ще си я сложа на деск топа, както и всички у дома, защото сме европейци и демократи по дух! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    09 Май 2023 19:21ч.

    Смени си дилъра, нещо некачествено ти дава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ko?

    09 Май 2023 19:46ч.

    Фъркато, има една картинка с мамуни от един друг парламент. Сложи си нея! Тази е , мало простее. Не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    09 Май 2023 19:37ч.

    Ще подкрепя Истанбулската конвенция,къде ще иде - иначе край на щастливия живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    09 Май 2023 20:12ч.

    Аман от евроджендъри и травастити. Щом искат да поемат каквото им е мерак. Тук е България, не е геймания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гревио

    09 Май 2023 20:27ч.

    Виждам много насилие срещу представители на малцинствата с нетрадиционен джендър в тази територия. Ще се налагат мерки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Май 2023 20:33ч.

    Сред тукашните дърти комунета няма и един, който да знае какво е джендър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ти пука бе "Ким"е - ти какво правиш тука?

    09 Май 2023 20:48ч.

    Ти като знаеш какво е джендър, на нас каква ни е ползата, ъм?! Ще раздават пари за да се саморазрушаваме като човеци морално и физически ли?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Ким Чен Ун или Павел Горинов, обикновен психопат

    09 Май 2023 20:48ч.

    Абе Павка, абе Горинов, защо не си гледаш старините в Хисаря, където си ситуиран пред компютъра, ами непрекъснато пишеш в този сайт? Разбрахме, че си "Ким Чен Ун", "бандеровец", "бандеровка", "мужик", "путлерист", "зелен чорап от нато", "ауспуха на льотчика", "дяволът се казва путин", "Чърчил" ... и още десетина никове. Айде отивай в Дневник да информираш твойте дружки за психичното си разстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Май 2023 21:08ч.

    Да видим кво казва ИИ - GPT-4: "Gender refers to the behavioral, cultural, and social characteristics that are associated with being male or female. It is a social construct that encompasses the roles, behaviors, attitudes, and expectations that society attributes to a particular sex. Gender is different from biological sex, which refers to the physical and physiological differences between males and females. Gender is shaped by a variety of factors, including cultural and societal norms, upbringing, and personal experiences. It is a complex and multifaceted concept that can encompass a wide range of identities and expressions beyond just the binary male/female categorization. Some individuals may identify as non-binary or genderqueer, while others may identify as transgender and experience a disconnect between their gender identity and the sex assigned to them at birth."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    09 Май 2023 21:15ч.

    След като изля насъбраната злоба в обидни думи, може би ще благоволиш да просветлиш туземците във висотата на криворазбраната циливилизация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Май 2023 21:19ч.

    Др. Ким, Инстанбулска конвенция дава ли защита на як мъжага, който, обаче, се представя за жена??? Как смяташ, дали това е редно? А бивша жена, която по джендър е мъж, бие съпругата си, който е бивш мъж? Като какви следва да бъдат преследвани и следва ли изобщо да бъдат преследвани? Ако е така, за много хора ще е много удобно да кажат "Ама аз съм жена". И нали биологичният пол нямал значение, а по-важно била социалната роля, която ти си избираш? Тогава за какъв дявол е тази конфекция? Кого изобщо защитава? Не е ли ретроградна от гледна точка на идеята за избраната социално-джендърно-полова и нам си ква още идентичност? Не си ли противоречат самите привърженици на джендърното многообразие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горкана

    09 Май 2023 21:23ч.

    Оставете го, той (а защо не тя) знаел какво е джендър, само дето не му стигат силици да ни обясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Май 2023 21:55ч.

    Питай го на руски, те друг език не знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pero

    09 Май 2023 22:01ч.

    Всички знаят,че джендер е такова нещо,като тролът Ким Чен Ун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Май 2023 8:47ч.

    Не съм трол, ако тролех досега щях да съм милионер ! Аз съм обикновен психопат графоман от Хисаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Май 2023 21:02ч.

    Няма смисъл, ама никакъв... в Турция като го вкараха, Ерджолан не ги ли нарита като мръсни котета? В Източна Европа и бой ще ядат, и нищо няма да вкарат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Май 2023 21:07ч.

    Точно заради такава политика се възмущавахме от Политбюро на КПСС. Искам дебело да подчертая, че налагането на мнозинството над малцинството без да се вземе предвид мнението на малцинството е БОЛШЕВИЗЪМ!!! Болшевизъм идва от Больше викове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    09 Май 2023 21:11ч.

    Много безсмислени коментари по-горе. Дайте да видим как са гласували евродепутатите, избрани от местния плебс. Особено станишевата кохорта - Витанов, Йончева и ко, които напират да свалят Нинова, че не им играе по свирката. Защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    09 Май 2023 21:28ч.

    Вън от ЕС. И без това никой не ни е питал, дали искаме там, или не. Политическото решение за неподготвена България го плащаме всички ние, буквално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    09 Май 2023 21:49ч.

    с колко % е избрано това "мнозинство"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига сте ревали

    09 Май 2023 22:00ч.

    Просто игнор на джендърастията ! Не прилагаме нищо ! Не приемаме нищо ! Спазваме си Българските закони ! Техните джендърастии да си ги заврат където ?не огрява !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С туй

    09 Май 2023 23:39ч.

    моментно трансатлантическо парламентарно мнозинство как мислиш, възможен ли е игнорът на джендерастията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делегитимирайте джендарастията !

    10 Май 2023 8:43ч.

    Още преди да е легитимирана ! Просто я игнорирайте, не изпълнявайте това което се спуска. Делегитимирайте власт, която приема джендъризми у нас под чужд натиск ! Разберете, няма да се появи “добра власт” която се вслушва в Народа . Народът сам трябва да се спасява, хората трябва сами да се пробуждат и самоорганизират ! Спомнете си приказката за “Неволята” !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как ше я делегитимираш,

    10 Май 2023 10:58ч.

    като целта е да влезе в учебниците? Даже и тук имаше статия за нормализацията на хомосексуализма учебника по 'Човек и нещо си' в 6-ти клас, и това преди ратификацията от ЕП на въпросната конвенция? Как ще я игнорираш, като атакуват с нея децата в училище? Ей ония ден гледах нещо безобидно от учебника на детето, трети клас, за правата му. Цитирам по памет: "Виолета е на 12 години и има двама по-малки братя. Тя често не ходи на училище, защото трябва да се грижи за братята си, докато родителите ѝ са на работа. Кои права на Виолета за нарушени?" Да започнем да поразсъждаваме по колко начина това е грешно, долно и манипулативно, искаш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    09 Май 2023 22:02ч.

    Европарламентът подкрепя конвенция за защита от насилие срещу една група от хора с акт на насилие срещу държави. Кой е по-големият насилник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    09 Май 2023 22:34ч.

    Някой знае ли как са гласували нашите евродепутати? Тези от Европарламента са много нагли и нахални. Станишев със сигурност/според мен/ е гласувал "За", ако се съди от негови предишни изказвания. Интересно е какво мисли Председателката на БСП, ако се окаже , че нейните хора са гласували положително?! ЕК и ЕП се самозабравиха....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия друга работа нямат ли си!

    09 Май 2023 23:05ч.

    Кофти работа, от бананите скочихме на кривите краставиц. А сега на някаква си конвенция, хартийки някакви, на базата на които искат да превърнат отново човека в маймуна. ......... Амо изобщо човекът е произлязъл от маймуната де. Лично аз не вярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натиск и тук от днес: В проекта на новия закон за БНБ, паричната единица на България е еврото!

    09 Май 2023 23:09ч.

    каза подуправителката на БНБ Нина Стоянова на конференцията: "Ролята на организираното гражданско общество в процеса на присъединяването на България към еврозоната", организирана от Икономическия и социален съвет на България." ...................... Къде е и кое е това "организирано гражданско общество"?!? ..... Какъв е този "икономически и социален съвет та България"??? ........... Щом така силно ни натискат и за еврото, значи и тук има нещо ГНИЛО, като в скандалната Истанбулска конвенция. Вън от ЕС бързо и необратимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е гаден знак

    10 Май 2023 4:34ч.

    Подготвят се да игнорират референдум, всичко! Що ми се струва, че няма да им мине номера. Все нещо трябва да се случи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путрификатор

    10 Май 2023 7:19ч.

    Разбира се че има гнило. Най-малкото с приемане на еврото ще плащаме от джоба си фалитите на … небългарски банки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натиск и тук от днес: В проекта на новия закон за БНБ, паричната единица на България е еврото!

    09 Май 2023 23:11ч.

    каза подуправителката на БНБ Нина Стоянова на конференцията: "Ролята на организираното гражданско общество в процеса на присъединяването на България към еврозоната", организирана от Икономическия и социален съвет на България." ...................... Къде е и кое е това "организирано гражданско общество"?!? ..... Какъв е този "икономически и социален съвет та България"??? ........... Щом така силно ни натискат и за еврото, значи и тук има нещо ГНИЛО, като в скандалната Истанбулска конвенция. Вън от ЕС бързо и необратимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    10 Май 2023 1:01ч.

    " Включвам се само за да ви кажа, че днес имах разговор с един мой приятел, който е войник. Това което ми каза беше меко казано покъртително. България от началото на военната операция до сега са изпратили в Украйна (по негови изчисления) около 600 души. Думите му бяха "По принцип цифрата е малка, ама тя армията ни е от 10 000. Не можеш и да откажеш." Попитах го, защо не се разчува, защо никой не говори, отговора беше, че с пращането се подписвал и съответният документ за конфиденциалност. От България се тръгва, отива се в Констанца и оттам в Украйна... Попитах го, дали не става дума за "доброволци", отговора беше, че не били никакви доброволци. Никой не искал да ходи там, но нямало опция за отказ. Говори ми за някакви биолаборатии на територията на Украйна, ама това вече не го вярвам особено. Имало такива и у нас, някакво село около Видин. 10-на човека ходили до там, върнали се всичките болни от КоВид. Не, че сме изненадани, ама...."-https://www.youtube.com/post/UgkxkZERi9q9c5by4Y-434IK_8FRW_zkmKnb

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    10 Май 2023 1:03ч.

    Радев да даде обяснение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно възможно

    10 Май 2023 1:57ч.

    Контрактниците в БА са дадено дупе под наем. Могат по всяко време да ги изпратят някъде. Работата е там, че това може да стане само с изрично решение на НС. И ако става по някакъв друг начин,това си е престъпление и някой трябва да отговаря за това. Но надали. Ако питате, ще кажат “Нито един войник не сме пратили в Украйна”. Звучи ли ви познато? (“Нито един патрон ….дъра бъра).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би било ужасно, ако е вярно

    10 Май 2023 4:36ч.

    Жива сила, вече е знак. Да отиват Петков и василев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкупиха ги! План Разрушаване!

    10 Май 2023 4:57ч.

    Крайната им цел, не са хората страдащи от хормонални дисбаланси и загуба на полова идентичност, нито "насилието",. Целта е безполовият човек, който безропотно, с патос да приеме дигиталните ъпгрейти в организма си - чипове, цифрови идентичности, дигитални портфейли и др. "благинки". Само за 2022 печалбата на корпорациите предоставящи дигитално робство е между 30 и 50 милиарда, с точност не може да се каже, голяма част от тях избягват данъци в трети страни. Изходът: ползвайте по-често пари в кеш, плащайте комуналните сметки в кеш, минимизирайте брой мобилни устройства-за препоръчване стационарни телефони, в резерв радиостанции, ползвайте оптични кабели, а не сателитни услуги. Купете си къща с двор на село, бръмбарите и скакалците са само началото, следва масово въвеждане на синтетични храни. ИКонвенция е малка брънка от глобален План, в който са намесени Биг Фарма, Дигитални Корпорации, Финансов Капитал, Технологични фирми. Хубавото е, че истината излезе наяве, лошото -продажните български евродепутати и местни политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Натиск и тук от днес

    10 Май 2023 5:54ч.

    Някой знае ли, как държава във валутен борд ще приеме еврото? Или валутният борд е "отпаднал"? Има ли нещо, което българският народ не знае? Освен че няма нито един договор, подписан документ за фиксиран курс при обмяна лев - евро. На въпрос от българска страна, ще бъде ли фиксиран курса, висш банкер от ЕЦБ отговаря: "Ще видим!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При въвеждането на еврото

    10 Май 2023 8:46ч.

    валутният борд отпада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    10 Май 2023 6:47ч.

    Неадекватни несамоопределили се полово и финансово хора решават нещо, което са им казали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    10 Май 2023 7:01ч.

    Наивни бяхме и ще си останем. Попаднахме в менгеме. Няма светлина,само удари, удари, ежедневно по снагата на тази страна. То не са конвенции, зелени сделки, еврозони.. Какво искат от нас тия извратеняци- искат да ни затрият тотално. Какъв политик може да си и да не го виждаш това нещо? Какъв ? Продажник? Извратеняк като тях? Глупак? Педофил? Горко на децата на тази страна, какво ли ги чака- да ги предлагат по педофилски сайтове..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наивни бяхме и ще си останем

    10 Май 2023 7:32ч.

    Така си е. Защото чакате все някога “добрият цар” да ви спаси. Такъв цар няма. Спасението е в главата ви, на всеки един от вас ! И когато всеки един се “събуди”, когато напусне тъпеенето в смартфона, слушането на чалга, поемането на тв помия… когато започнем отново да общуваме на живо, защото в момента върви тежка атомизация, тогава ще се спасим и като общност, като нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    10 Май 2023 8:23ч.

    Имам един уточняващ въпрос: Защо продължават да наричат въпросната конвенция "Истанбулска", след като Истанбул отдавна се е отрекъл от нея? Защо не използват най-подходящото име - Еврейско извращение!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    10 Май 2023 13:31ч.

    От началото на миналата година досега странни неща ни се случват и най-накрая вече ги "разкодирах". И ще стават още по-странни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    10 Май 2023 19:09ч.

    Хората не разбират тази ИК, защото са умишлено заблуждавани. ИК няма нищо общо със защитата на жената. И сега си има и съдебна медицина, и полиция, и съд. Тази конвенция е над нашите институции, при нея ти си обвинен и ти си този който да докаже че си невинен, а не прокуратурата да докаже, че си виновен, тя само те обвинява, а нататък ти се спасявай - с едно оплакване, с един донос и си в затвора. ЕС също не е съюз в който да сме равноправни, независими и прочие. Спасението е само и единствено в незабавно излизане от ЕС и натото. Англия по-прости ли са от нас че излязоха, не искат да ги командват разни марионетки и с голяма битка, с много зор ама се измъкнаха от лапите на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи