Младежкият театър излиза на протест

Младежкият театър излиза на протест

Младежкият театър "Николай Бинев" в София ще излезе днес на протест. Причината е, че част от сградата на театър може да бъде дадена за ползване на Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщава БНР.

Спорът е за 435 квадратни метра. Още през февруари КЕВР е поискала от регионалното министерство да придобие това пространство заради „отпаднала необходимост“, тъй като допреди месеци помещенията за отдавани под наем. Новото ръководство на театъра, избрано през април обаче, има намерение да направи там изцяло нова сцена за куклен театър и това е било в основата на концепция на директора Михаил Байков, с която той спечели конкурса.  

Министърът на културата Атанас Атанасов заяви, че застава зад Младежкия театър: "Никога не е имало съмнение, че Министерство на културата застава твърдо зад своите театри, включително зад Младежкия театър, включително при нас има положително становище, че не е отпаднала необходимостта. Единствената отпаднала необходимост, която аз виждам, е от водене на диалог, екстремен, по социалните мрежи, вместо да се разберем".

Източник: БНР

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи