Младежите в БСП - София: Категорично подкрепяме общинските съветници от БСП

Младежите в БСП - София: Категорично подкрепяме общинските съветници от БСП

Общинските съветници от групата на МК "БСП за България"

Настояваме Националният съвет на партията да не приема необосновани и откровено грешни решения, пишат младите социалисти в официална позиция.

 Младежкото обединение в БСП - София категорично подкрепя общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България". Това пишат те в официална позиция, приета от Градския съвет на обединението. "Настояваме Националният съвет на партията да не приема необосновани и откровено грешни решения, които биха повлияли негативно върху развитието на най-голямата партийна организация в страната - БСП - София", пишат още те.

Младежите от столичната организация на социалистите определят като "принципни и отговорни спрямо гражданите на София"  действията на общинските съветници от групата на МК "БСП за България" за подкрепа при избора на временен председател на СОС.

"Смятаме, че последвалата реакция от страна на ИБ на БСП е изненадваща, имайки предвид твърденията на председателя на БСП, че София има нужда от бързи и оперативни решения. Тя предупреждаваше и за реалната опасност София да остане на студено и тъмно, припомнят младежите. - Същевременно групата общински съветници от МК "БСП за България", макар и трета политическа сила в Столичния общински съвет, успя да позиционира БСП като незаобиколим фактор в управлението на Столичната община".

Според тях, недоумение буди и двойният стандарт в поведението на ИБ на БСП, което не възразява срещу гласуваната подкрепа за други политически формации от редица местни структури на БСП в страната. "В този смисъл смятаме, че отправените обвинения за "сглобка" и предателство са необосновани и подвеждащи, категорични са младежите от БСП - София. - Опасяваме се, че свалянето на политическото доверие от групата ни общински съветници от страна на ИБ на БСП, както и последвалата заявка за налагане на партийни наказания от Националния съвет на партията, са прибързани и погрешни действия. Те ни изправят пред риска за пръв път в новата си история БСП да няма свои представители в Столичния общински съвет".

 Ето и цялата позиция на Младежко обединение в БСП - София: 

 Позиция на Младежко обединение в БСП София

Относно: Действията на групата общински съветници от МК "БСП за България" при избора на председател на Столичния общински съвет

 Младежкото обединение в БСП София изразява своята категорична подкрепа към общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" и настоява Националният съвет на партията да не предприема необосновани и откровено грешни решения, които биха повлияли негативно върху развитието на най-голямата партийна организация в страната – БСП София.

В светлината на разигралата се безпрецедентна политическа криза в Столичния общински съвет и реалната опасност градът да остане без приет бюджет за 2024 година, план сметка за чистотата и да бъде обречен на нормативен хаос, ние, от Младежкото обединение в БСП София оценяваме действията на групата ни общински съветници при избора на временен председател на СОС като принципни и отговорни спрямо гражданите на София.

Смятаме, че последвалата реакция от страна на ИБ на БСП е изненадваща, имайки предвид твърденията на председателя на БСП, че София има нужда от бързи и оперативни решения. Тя предупреждаваше и за реалната опасност София да остане на студено и тъмно. Същевременно групата общински съветници от МК "БСП за България", макар и трета политическа сила в Столичния общински съвет, успя да позиционира БСП като незаобиколим фактор в управлението на Столичната община.

Недоумение буди и двойният стандарт в поведението на ИБ на БСП, което не възразява срещу гласуваната подкрепа за други политически формации от редица местни структури на БСП в страната. В този смисъл смятаме, че отправените обвинения за "сглобка" и предателство са необосновани и подвеждащи.

Опасяваме се, че свалянето на политическото доверие от групата ни общински съветници от страна на ИБ на БСП, както и последвалата заявка за налагане на партийни наказания от Националния съвет на партията, са прибързани и погрешни действия. Те ни изправят пред риска за пръв път в новата си история БСП да няма свои представители в Столичния общински съвет.

Убедени сме, че действията на ръководството на БСП няма да доведат до консолидация и повишаване на политическото доверие в партията, както се доказа през последните години. Напротив, ще предизвикат вътрешен конфликт, напрежение и разцепление в най-голямата структура на БСП в страната. Всичко това се случва отново в момент, когато партията би трябвало да се подготвя за подобряване на резултатите си за предстоящите избори за Европейски парламент.

Не смятаме, че тези действия са правилният подход за печелене на доверието на българските граждани и издигането на БСП като реална алтернатива на сегашното порочно управление на страната.

Изразяваме своите дълбоки притеснения, че точно две години след като Националният съвет отстрани бившия председател на БСП София – Калоян Паргов, сега се подготвя същото и за сегашния лидер на градската организация – Иван Таков, който доказа, че в една изключително трудна политическа ситуация с правилни действия и консолидация в лявото политическо пространство, могат да бъдат постигнати високи изборни резултати.

Поредното вмешателство от страна на националното ръководство в софийската организация би означавало огромен спад на доверието от страна на местните структури в демократичността на партията и демотивация сред редовите социалисти.

Допълнително притеснение буди и поредното посегателство срещу активен представител на Младежкото обединение в БСП София, този път в лицето на Еньо Савов. Вярваме, че чрез него можем успешно да реализираме младежките политики, за които се борим на местно ниво. Ето защо изразяваме категоричната си подкрепа и политическо доверие към него.

Призоваваме за разум от страна на Националния съвет на БСП и Изпълнителното бюро на БСП и се надяваме, че те ще вземат решение, с което ще запазят БСП като демократична и масова партия. Не искаме БСП да продължава да бъде място на противоречия и разцепление! Нуждаем се от партия, атрактивна за младите хора и реализираща успешни политики в името на българските граждани!

 

 

Коментари

 • Омръзнахте ни

  12 Фев 2024 13:45ч.

  Всичките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  12 Фев 2024 13:50ч.

  А, тези анонимници с едно лице като какви се явяват- организацийка, сектичка? Дали някой ще припомни техни инициативи или някакви изяви? Май са куха форма , но активизираща се в подходящо момент. Чудно е, че само в БСП се роят, а най- вече им се дава трибуна, на разни мнения, целящи разбиване, рушене на авторитет, сеене на съмнения към организационните структури на партията. Ми идат избори. Време е да се сее недоверие, омерзение към БСП- то на Нинова, та белким т.н.левица се облаци. Това вече е преживявано. Сценаристи, измислете нещо ново, че доскучавате

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 114

  12 Фев 2024 14:32ч.

  Никак не могат да мислят несистемно и да гледат мъ-ъ-ъничко по-надалеч тези "младежи". Доста разочароващо единственото заслужаващо медийно внимание на младите попълнения да е мазненето на старите кримки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • незаобиколим фактор

  12 Фев 2024 15:15ч.

  Били незаобиколим фактор в Столична община. Какъв незаобиколим фактор сте, като под носа ви нарязаха Паметника на Съветската армия и пак се прегърнахте с партиите на флекса и тортите с човешки части. Не съм привърженик на Нинова, но тук е права - по-добре без общински съветници от БСП, отколкото съюзници на партиите на флекса и тортите. Целта на ГЕРБ с нарязването на Паметника на Съветската армия беше да не се образува мнозинство без тях, за да не им се търси сметка за далаверите и кражбите и те я постигнаха - те са част от мнозинството, подкрепени от "незаобиколимия фактор" - общинските съветници от БСП. Позорно поведение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не нам

  12 Фев 2024 15:53ч.

  Стара практика на страхопъзльовците да се крият зад безлична група. Говорят от ичето на всички, а не смеят да се подпишат под подлизурското си поведение с една единствена цел да се пооблажат и те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи