Митрофанова: В Украйна американците са произвеждали експерименти с коронавирус от прилепи (видео)

Митрофанова: В Украйна американците са произвеждали експерименти с коронавирус от прилепи (видео)

Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна. Това каза посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова във видеозапис, разпространен от дипломатическата мисия. В него тя обяснява, че има решение всяка седмица да дава подобни брифинги за действията на руските сили в Украйна.

 

"Вземат се всички възможно мерки за запазването на живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти при използването на високоточни оръжия", допълни Митрофанова. По думите й до момента 2911 военни обекти са разрушени. 90% от военните летища на Украйна са били поразени. 

 

"Последните 2 дни се прави всички възможно за осигуряване на хуманитарни коридори. Евакуацията на жителите върви трудно, тъй като формированията на украинските националисти пречат на организацията. Те използват мирните жители като жив щит", повтори позицията на Кремъл Митрофанова.

 

Посланикът говори и за биологичните лаборатории, за които Русия съобщи, че е открила в Украйна. По думите й продължават анализите на документите за "секретно военно-биологични дейности на САЩ". "Американците са планирали работа с патогените на птици и влечуги, а след това да се изучава възможностите за пренасяне на африканска чума и антракс по свинете. Провеждали са експерименти с мостри от коронавирус от прилепи. Целта е била е създаване на биологично оръжие за скрито разпространение на смъртоносни патогени, насочени срещу Русия. Тези патогени могат да бъдат опасни и за цяла Европа", допълни посланичката.

 

Митрофанова подчерта също така, че България е била една от първите в ЕС, които са обявили забрана за прелитане на руски самолети над наша територия.

 

"Без съмнение тази неприятелска стъпка ще се отрази негативно върху интензитета на двустранните отношения, включително в сферата на туризма. На 2 март МВнР обяви двама сътрудници на посолството за "персона нон грата". Това е 11 случай от 2019 г. насам. Поредното изгонване на дипломати под измислен претекст не може да се разглежда иначе, като стремеж на официална София да "налее масло в огъня" в разпалваната от колективния Запад антируска истерия. Тези действия няма да бъдат оставени без отговор", каза посланичката. Тя напомни, че Русия е включила България в списъка на неприятелските държави.  Елеонора Митрофонова заяви още, че "европейските чиновници за пореден път се опитват да прехвърлят на страната й проблемите и провалите в енергийната им политика". "Русия няма никакво отношение към текущото покачване на цените на пазара. Днес "Газпром" напълно изпълнява задълженията си", категорична е тя.

 

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • Иванов

    11 Март 2022 14:40ч.

    Руската посланичка се изправя срещу цялата западна пропаганда,подкрепена от местните русофоби и соросоидни грантаджии-хрантутници.Давид срещу Голиат,Том срещу Джери,Заека срещу Вълка!Кой ли ще победи в тази неравна битка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Ванга

    11 Март 2022 14:48ч.

    РУСИЯ не е сама. С нея са Китай, Индия, Иран, Сирия, ЦЕЛИЯ мюсюлмански и православен свят, Аржентина, Бразилия, и т.н . Свидетели сме на краят на USA джендър-либералната икономика и раждането на новият постдолаов свят. . ШОРОШ долара умря !!!! Да живее РУан_ът !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а трябва

    11 Март 2022 14:41ч.

    И трибалтийските измирати също

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    11 Март 2022 15:15ч.

    Кирчо е длъжен да прати тая обратно в Москва. Точно такива като нея се кълняха,че Русия никога няма да нападне Украйна. Никой не вярва на Путландия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние това го знаем и без митрофанова

    11 Март 2022 15:38ч.

    Украйна се готвеше да завладее Русия с помощта на американски бойни прилепи. Понеже си нямаше друга работа, естествено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    11 Март 2022 16:25ч.

    А баярищник и самагон ? Митрофанова отрано е на градус!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пу Тин

    11 Март 2022 16:27ч.

    Време е медицинските власти да влязат в Кремъл и да изведат един буйстващ високопоставен пациент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един санитар

    11 Март 2022 16:48ч.

    А тебе кога? Време ти е към Курило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    11 Март 2022 17:01ч.

    По думите на Шойгу, повече от 16 хиляди доброволци от страните от Близкия изток са готови да дойдат на помощ на ДНР ЛНР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    11 Март 2022 17:06ч.

    Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис изпадна в истеричен смях, след като полски журналисти я попитаха дали и страната й ще приеме бежанци от Украйна. До конфузната ситуация се стигна по време на съвместна пресконференция с премиера Тадеуш Моравецки. Журналистите така и не получиха конкретен отговор дали Америка би отворила границите си за украинците, така както направиха повечето страни от Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи