Митрофанова пред ТАСС: Българите са русофили, изборите нищо няма да променят

Митрофанова пред ТАСС: Българите са русофили, изборите нищо няма да променят

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Интервю с руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова пред кореспондента на ТАСС в България разпространиха от официалната страница посолството. Ето и текста на интервюто:

- Как бихте могли да опишете днешните отношения между Русия и България?

- Към днешна дата нещата не вървят така, както ни се иска. На политическо ниво комуникациите са изключително по определени теми, когато възникнат. Но на ниво общественост имаме много широки връзки.

Знаете ли, искам да ви кажа, че е много символично, че днес сме край този паметен знак на нашия прекрасен дипломат граф Н. П. Игнатиев, който е наричан "графът на всички българи". Това е човек, който е направил нова стъпка в дипломацията - той е бил защитник на българския народ и защитник на православието в Османската империя и затова е бил много известен сред народа. Това не е бил дипломат, който общува само с елитите. И тук, в България, тази традиция продължава. Имаме много добри връзки с много градове, с хора, с обществени организации, които много ни подкрепят.

- И все пак разкажете малко повече за перспективите, особено във връзка с предизборната обстановка в България и датата – 145 години от Освобождението.

- Мисля, че това са две различни теми. Тук се празнува и ще се чества 145-та годишнина от Освобождението, тук Русия я обичат и помнят. Нашата съвместна история е най-добрият лобист на Русия, защото тук на всеки километър има паметник на руските войници, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това само по себе си е най-силната част от нашите отношения.

Ако говорим за политически отношения и следващите избори, то не очакваме нищо интересно и нищо принципно ново от тези избори. Не мисля, че в момента отношенията ще се променят драстично. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета.

- Напоследък в София и други градове на България се провеждат проруски акции, акции срещу въведените антируски санкции, които пречат на развитието. Вашата не дипломатическа, а лична оценка за подобни събития?

- Бих казала, че българите все пак е русофилски народ. Не харесвам думата "русофили", но въпреки това българите са хора, които имат много добро и грижливо отношение към Руската Федерация. Затова не е изненадващо, че имаше протести за премахване на санкциите, срещу закриването на руските телевизионни канали. Оксиморонът, който се изрече в Европейския съюз - че забраната на руските медии е борба за свободата на слово - всеки нормален човек разбира, че това е поредната глупост. Затова тук се проведе доста голяма демонстрация. Друг е въпросът, че не смятам, че ще има някаква промяна. Виждаме, че в Европа хората изискват едно нещо, а политическият елит прави каквото му се каже отвън.

 


Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Лошата тьотя най-после се сети,

    10 Фев 2023 15:59ч.

    че е дипломат и че трява да се държи и да се изказва като такава. В началото на войната наглостта й беше нетърпима. След като любимецът й Кирчо изгони готвача й и още 69 ценни специалисти от пасолството, Норчето се сети, че се с лошо не бива. Особено когато льотчикът е толкова послушен и е напът да изплати инвестицията в издигането му за президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 787

    10 Фев 2023 16:06ч.

    Държанието на херо мустафа отврати хората демонстрирайки нашата колониална зависимост от сащ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отврати

    10 Фев 2023 16:07ч.

    10 зелени чорапа от тоя форум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Троле козяшки,

    10 Фев 2023 16:10ч.

    в писаното от тебе се долавя неистово желание "лошата тьотя" да те опъне изотзад с един дебел пластмасов? Падаш си по "строги господарки", а? Напиши си го честно и почтено, какво го усукваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак дотам фантазията ми не е стигала,

    10 Фев 2023 16:33ч.

    но е вярно, че стигнах до речника на Сава Чукалов, за да се убедя, че използваната от посланичката руска думичка 'прихвостень' е преведена правилно в публикувания текст на сайта на посолството като 'подлога' в преносното значение, което използваме за човек, когото презираме. Преди 100 години бай Сава им е предложил варианта 'мазник', но кой от пасолството да чете стари речници, особено ако са съставени от българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    10 Фев 2023 16:35ч.

    "Отврати 10 Фев 2023 16:07ч." - твоите чорапки шарени ли са? сандов, ти ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Що щеш у назе, бегай у усрайна!

    10 Фев 2023 17:05ч.

    Ма си и, баце, "ентелегентен", еша си нямаш! Но вината не е твоя! Мозъчец си требе, да аберисвсш нещата! Пък то бог не дал ...! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Ма за жълтопаветния планктон е супер, че даже и дупер! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към пишещият като "Лошата тьотя.. 10 Фев 2023 15:59ч.

    10 Фев 2023 17:14ч.

    Пишещият като "лошата тьотя" ... с какво е лоша, каква наглост те гони бре, българомразец ниеден?! ... БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ЗАЕДНО И ТОВА НЕ ЗАВИСИ ОТ НИЩО! Нито от обществен строй, нито от никакви обстоятелства! ... И да знаеш българомразецо, изкривяването на Истината срещу парички е до време, защото после Истината сама се защитава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не харесваш, че руската посланичка

    10 Фев 2023 17:21ч.

    нарича народа ти "подлоги", си българомразец. Благодаря за признанието. На следващите избори ще гласувам за партия, която предложи да приемем някои от украинските закони за справяне с русоробската чума, обхванала страната ни. Крайно време е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тежко и на партията

    10 Фев 2023 18:27ч.

    с гласоподаватели тъповати, че и нахални като теб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • козяшките тролове тук сте 2-3

    10 Фев 2023 18:34ч.

    Но вдигате шум колкото гей-парад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    10 Фев 2023 20:23ч.

    Е как да възбуждате нормален хетеросексуален мъж, гей дружинката от псевдоинтелектуалци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако беше толкова нормален

    10 Фев 2023 20:47ч.

    и хетеросексуален, нямаше да се включиш в задявките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    10 Фев 2023 21:13ч.

    Хе-хе, не се включвам в "задявки" с гейчета. Оди се пробвай другаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ivo

    10 Фев 2023 21:41ч.

    АВЕ козякОВ ,къде прочете,че Митрофанова нарича НАРОДЪТ ПОДЛОГИ??? Митрофанова нарича подлоги ,ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА,и ТАКИВА КАТО ТЕБ,КОИТО ПОДЪРЖАТ ТАЗИ "КЛАСА"......МЕН определено не е обидила! Обиждат се пундьовци като тебе,дето се имат "от народа"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Фев 2023 16:07ч.

    Вече не са русофили благодарение на др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До ЗИП

    10 Фев 2023 16:19ч.

    Ти си мислиш така! Я се разкарай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците станаха русофили, точно заради дяда Вова

    10 Фев 2023 17:52ч.

    Та българите ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    10 Фев 2023 16:08ч.

    Ваше Превъзходителство, вие сте права, в кръвта на народа е любовта към братска русия! това нашите продажни управници знаят, и се опитват да изкоренят, за свои лични облаги, но....дядо вазов е казал: НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След 10 г.

    10 Фев 2023 16:14ч.

    Максимум кат се преселите в Орландовци няма да има кой да целува сапогите на гасударя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди доста време,

    10 Фев 2023 16:47ч.

    имах среща със семейство, бивши дипломати от кариерата. Те са от старото поколение. Казаха, че най-добрата дипломатическа школа в света е съветската, а на второ място поставиха представителите на ФРГ / Федерална Република Германия/. Нейно превъзходителство г-жа Митрофанова е класа. Изпитвам невероятен респект към тази жена. Ние сме братски народи, мисля че повече от обикновените българи смятат така. Те са оставили кръвта си тук и това поражда духовна връзка. Тя не може да се обясни. Просто я има, независимо от политическия ни елит. Тези, които не смятат така, имат право на мнение. Мислете каквото искате, но спазвайте добрия тон , моля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да оспорвам качествата на съветската дипломатическа школа.

    10 Фев 2023 16:56ч.

    Но е смешно Митрофанова да бъде оценявана като велик дипломат. В първите месеци от войната тя направи толкова гафове и настрои толкова българи против Русия, че самите руснаци отдавна трябваше да я отзоват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    10 Фев 2023 17:52ч.

    "и настрои толкова българи против Русия" - сам разбираш, че това ти твърдение е несъстоятелно. първо, едва ли е верно. и после, все едно мен горбачов или елцин да ме настроят срещу русия. това са неща от друг порядък. ако това ти е опорката, прокарвай си я, но просто не е читава, да знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    10 Фев 2023 18:01ч.

    йосарян, то по времето на Горбачов Русия нямаше! При Елцин имаше от едно време натам.Така че оставете Горбачов на мира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • TAСС e упълномощена да заяви

    10 Фев 2023 18:09ч.

    Наше дело - ПРАВОЕ, победа будет за НАМИ!!! С любовью и благодарностью!!! Слава Российской Федерации товариши !!! Ура!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    10 Фев 2023 22:28ч.

    На второ място са турците. А немците са някъде ... на предпоследно място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кой те излъга,

    10 Фев 2023 23:30ч.

    че всяка мечта на идиота се сбъдва! Истината е, че никога не се сбъдва. Щото на ход идват децата, внуците и т.н. на онези, които бързаш да погребеш до 10 години. Така че, джендър, надежда всяка остави. Както е тръгнало, внимавай само да не изпревариш всички в преселването в Орландовци, при това без да имаш време да вдигнеш потурите на заголения ти джендърски за.дник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мах

    10 Фев 2023 16:11ч.

    Държи се така като са и казали. И все пак е по-учтива от американците , французите или германците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като си спомня, че

    10 Фев 2023 16:42ч.

    само преди 10 месеца ни наричаше "подлоги", ми става ясно за какво плоско лицемерие става дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нъц

    10 Фев 2023 17:18ч.

    Тя е имала предвид такива като теб и е била права

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • го шо

    10 Фев 2023 17:54ч.

    "Нъц 10 Фев 2023 17:18ч." - така е, без съъмнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та ние самите знаем, че нашите политици в по-голямата си част са подлоги от най-долна класа

    10 Фев 2023 17:55ч.

    Необразовани, алчни, прости, такова котило на подлоги, наистина е поразяващо! уви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ivo

    10 Фев 2023 21:49ч.

    ТЕБ ТАКА НАРЕЧЕ..ВЯРНО Е!НО НЕ И МЕН И МИЛИОНИТЕ КАТО МЕН!А ако не вярвате,че сме милиони тези които НЕ Е нарекла така.....АМИ,айде де..дайте едно референдумче,да видим кой е кой в тази държава най после!Омръзна ми един файтон хора да ми се представят за "НАРОДЪТ"! Ама нещете...както и за другите въпроси нещете....щото знаете какъв е отговорът!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    10 Фев 2023 16:27ч.

    Не знам колко сме русофили, но от Козяк зорлем ни направиха американофоби, а от Брюксел евроскептици...Е, има и едни, които са ходили на мозъчни промивки извън България, но те са концнтрирани основно около държавната софра и са заети с глозгане, съзерцаване на собствените си качества и площадно общуване със себеподобните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булка, късно е. Вече няма кой да те пита каква фобка или филка си или колко си скептична по този или онзи въпрос.

    10 Фев 2023 16:51ч.

    Преди 16 години България стана окончателно част от Запада, на който Русия обяви война. Щеш не щеш с данъците си ще плащаш за отбраната на този Запад срещу подивелите руснаци. С 10-15 процента на изборите за антисистемните играчи и с Русия, затънала в блатата на Украйна, "освобождението" ти от това "робство" е толокова далеко в бъдещето, че едва ли аз и ти ще го доживеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали с тия "окончателни"

    10 Фев 2023 17:13ч.

    Не просто досаждаш, но и дразниш вече с тия лозунги. Не сме на вещерско събрание, в което да си предлагаш заклинанията. И сме живи хора, не сме предмети. В къщи си ги говори на саксиите такива колкото си искаш. Тука, говорейки така, рискуваш да го отнесеш, навярно както не очакваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В грешка си.

    10 Фев 2023 17:17ч.

    Русия не е обявявала война на Запада. Русия изграждаше икономическо сътрудничество със Западна Европа в контекста на една бъдеща могъща Евразия, което подразни американците и техния стремеж към еднолично световно господство. САЩ активизираха своите подлоги в управлението на Европейския съюз, и така оформилият се Колективен Запад започна една по същество фашистка кампания срещу икономиката, културата, политиката и държавното устройство на Различния, който иска да запази идентичността си, в случая Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бульо, чети Хънтигтън

    10 Фев 2023 18:40ч.

    А не Путин или Медведев. Хънтигтън идеално е предвидил това което става сега в света, делбите по линиите на "цивилизационни разломи" , и кой към кого ще иде. Няма да ти обяснявам, чети !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти послушай

    10 Фев 2023 20:21ч.

    Последният Американски Багабонт: TLAV, aмериканец си е човекът: https://www.bitchute.com/video/4nAuecTd5JOj/ ... "Брежински беше стратег на Джими Картър, и го убеди да каже: Виж, руснаците доминират Афганистан с цивилно правителство. Нека да създадем Alкaida. Нека да подкрепим Осама Бин Ладен, и дадем оръжие на поддръжниците му, за да започнат да се борят с руснаците. Можем да направим преврат там, руснаците ще реагират и ние ще кажем, че руснаците са ги нападнали. И това проработи. Саудитска Арабия се споразумя с Америка, че те (СА) ще изпратят (в Афганистан) wahabi екстремисти, най-дясната част от ислямските партии, и това проработи. По същество АЛКАЙДА е наемна армия на САЩ. Същото се случваше и в Русия. Брежински написа: "Америка е изправена пред възможността да управлява еднолично света. Всяка държава, която има възможност да бъде икономически независима, представлява потенциална военна сила. За да бъде предотвратена военна заплаха от която и да е държава, трябва да се осуети възможността на всяка държава да бъде икономически независима. Кошмарът на Америка е съюзяване на Русия с Германия и със Западна Европа, обединявайки руските природни ресурси с германските технологии и капитали, и някакси Русия да заприлича на западна държава. Ако (Русия) стане демократична, ако Европа и Русия са благоденстващи, то ние няма да можем повече да ги контролираме, и няма да има смисъл от (съществуването на) НАТО. Ние трябва да спрем Русия, и мястото да спрем това руско-европейско съюзяване е да я разцепим на границата с Украйна. Нека да направим в Украйна каквото направихме в Афганистан. Нека да подкрепим "щурите". Повечето от тях са бившите нео-нацистки групи... " А ти, ако още не си разбрал защо ни деиндустриализираха - продължи да слушаш и гледай видеото. И да четеш. Четене му е майката. И Роджър Уотърс го каза тези дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България стана окончателно част от Запада

    10 Фев 2023 22:30ч.

    Личи си, че е станала част ... Огледай се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    10 Фев 2023 16:33ч.

    Малий, всичкото козяшки трол е на линия. Превъзбудени , настървени, озверели …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие какво очаквахте

    10 Фев 2023 17:58ч.

    Активирахте Резидента в Брюксел и решихте, че можете да превърнете България в руска кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очаквахме платените русофоби

    10 Фев 2023 18:33ч.

    да не развалят въздуха, но уви, много ги напъва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво да се прави?

    10 Фев 2023 16:38ч.

    Народът български е русофил, а управниците ни са русофоби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    10 Фев 2023 16:54ч.

    ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ВЪВ УКРАЙНА ДНЕСКА РУСКИТЕ СА ГО ПРАВИЛИ ТУКА ПРЕДИ СТО ЧЕТИРДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ТОЧНО СЪЩОТО АМА ЕДНО КЪМ ЕДНО , СРЕЩУ ТЯХ Е БИЛА РЕДОВНА ТУРСКА АРМИЯ ПРЕДВОЖДАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ГЕНЕРАЛИ ПРИКРИВАЩИ СЕ ЗАД ТУРСКИ ИМЕНА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    10 Фев 2023 17:03ч.

    ++++++ 145 г руско иго стигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пренос

    10 Фев 2023 17:15ч.

    Пренеси се тогава доброволно в един по-хубав свят. С емоционални лозунгчета няма как да се утешиш... и все по-лошо ще става, ако ще я караш така...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор

    10 Фев 2023 17:56ч.

    "forsvaret 10 Фев 2023 17:03ч." - търчи на доктор, докато не сме затворили. че после има да висиш по дежурните кабинети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви европейски генерали!

    10 Фев 2023 17:59ч.

    Всеки си е гонел интереса. Още Наполеон, а изобщо от пантивека е така, има война и се стичат мераклии за бързо забогатяване. Така поляците за Наполеон проляха кръвта си, а после реват от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 112

    10 Фев 2023 17:05ч.

    Само да напомня, че благодарение на "прекрасния" дипломат граф Н. П. Игнатиев е обесен Апостола на свободата! турската страна е искала стандартното заточение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредната клеветническа измислица

    10 Фев 2023 17:16ч.

    Такива спекулативни твърдения са достойни за бан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свърши се с бановете.

    10 Фев 2023 17:25ч.

    Истината за руското ни робство излезе от бутилката. Бавно и полека народът ни ще порасне с няколко века.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т12, обеси се сам за езика

    10 Фев 2023 18:00ч.

    Недостойно, подло, мерзко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който ни освободи, той ще ни пороби.

    10 Фев 2023 18:20ч.

    Приемам тезата на историците, според които граф Игнатиев не е подозирал за съществуването на Левски и създадената от него Организация. Убеден съм обаче, че ако знаеше какво крои Апостола на двете империи, лично щеше да плати на джелати, които да го удушат с голи ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    10 Фев 2023 17:07ч.

    Аз не мисля, че мнозинството българи са русофили - руски твръдения, че македонците са създали кирилицата, или назидателният тон на руския патриарх за безмозъчна благодарност към Русия, не се посрещат добре от българите. По-скоро мнозинството от българите се ръководят от морала си - едва ли одобряват разрушенията във войната в Украйна, но и неприемат лицемерието и мерзостта на англосаксонците и техните лакеи в Европа и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • синдромът антикомуне, което си въобразява, че това е достатъчно, за да мине за демократ

    10 Фев 2023 17:19ч.

    Остави българите, ти лично кажи нещо за еврото - защо искат да ни махнат валутата лев любимците ти от Запада, след като е един от символите на българската национална и културна идентичност? По същия начин утре с директивка от ЕС ще ти махнат и кирилицата, и ти ще мълчиш, понеже продължаваш да вярваш, че това е добро за модернизацията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    10 Фев 2023 17:22ч.

    Нещо не си "вдянал" поста ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям парадокс

    10 Фев 2023 17:25ч.

    Дори и поколението на Нетфликс и Инстаграм е за Русия. Нищо, че не разбират бъкел руски и се изразяват по-лесно на английски отколкото на български. Само наследниците на партийната номенклатура на соца сте русофоби. Което също е парадокс, подлежащ на научни изследвания и докторски дисертации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,

    10 Фев 2023 17:31ч.

    много точно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поколението на Нетфликс е за Русия,

    10 Фев 2023 17:47ч.

    колкото управлението на Путин е демократично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • козяшка правда

    10 Фев 2023 17:54ч.

    И кое му е недемократичното? Или просто да се намираме на опорки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • го шо

    10 Фев 2023 18:00ч.

    "Профилактика 10 Фев 2023 17:22ч." - вдянал го е, чини ми се. искаш да се пишеш обективен, а същевременно ти е трудно да приемеш някои факти. затова си се докарал като бай ти ганя - искаш да се прегърнеш и с тия, и с ония. е, не става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанова е класа наистина! И е безкрайно високомерна към политическите ни малоумници, което много ми допада.

    10 Фев 2023 17:33ч.

    Ключовите думи в сърча на троловете очевидно са - Путин, Митрофанова, Лавров, Медведев, Русия и т. н. :) И почват яко хейт. Ми подлоги сте, не се сърдете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че от вази можем ли да се вредим

    10 Фев 2023 17:43ч.

    да сме подлоги на когото и да е било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та какво гонене беше на чистачки шпионки от руското посолство беше

    10 Фев 2023 18:02ч.

    Срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние не сме ничии подлоги

    10 Фев 2023 20:25ч.

    Ако ти обаче махнеш лицето си от американския задник, в който си впил/а устни може и да схванеш. Просто смукането ти пречи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде да ни е честит

    10 Фев 2023 18:01ч.

    новият списък по "Магнитски". Боцето трепери. Очаквам утре да заклейми Резидента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки списък на Магнитски е поредното изнудване

    10 Фев 2023 18:03ч.

    А глупаците като Борисов, сами подложили задниците си, освен да продават и пак, и пак, какво им остава! Жалки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е само Боце

    10 Фев 2023 18:05ч.

    Чакай да видиш Корнелия как ще вземе завоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господа противници на Русия,

    10 Фев 2023 18:11ч.

    Явно тук обстановката е вредна за вас. Може би ще е по добре да участвате в други сайтове, съзвучни с вашите разбирания. Не е добре за здравето ви да ставате жертва на присмех и омраза. За да не усложняваме вашата психика, аз специално няма да ви чета и няма да се включвам в спора, независимо че не споделям вашите възгледи и ги считам, с извинение, за вредни за страната ни. Но нали всеки има право на лично мнение?? Затова няма да обръщам внимание на вашите постове и ще ги игнорирам, все едно че не съществуват. Така мисля аз. Ако и другите форумци мислят като мен, не съм против да се присъединят. А вие си пишете, няма да ви оставим без пари за съществуване, не е човешко! Руски симпатизант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    10 Фев 2023 18:14ч.

    +++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пич, не живееш в Русия.

    10 Фев 2023 18:22ч.

    Свиквай с плурализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • либерална цензура

    10 Фев 2023 18:24ч.

    Ти как свикваш, като приветстваш забраната на руските информационни ресурси ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми аз си гледам Первый в интернет

    10 Фев 2023 18:31ч.

    Кеф ми "Время", кеф ми "Новости", кеф ми "Большая игра", кеф ми "Время покажет". Като ми омръзне политиката - "Поле чудес". "Россия 1" ми тъпее и не го гледам. А "Россия 24" е като "Евронюз" - "одни и те же", "одни и те же" - повторението е майка на затъпяването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плурализъм

    11 Фев 2023 1:25ч.

    Кой само говори за плурализъм - тоя дето не може да понася нищо различно от западното малоумие и веднага гледа да се намеси като усети, че не прихваща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Фев 2023 18:13ч.

    Истината си е истина, тя не може да се купи, не може да се скрие и не може да се промени... колкото и да я изкривяваш, тя си остава истина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожо посланик,

    10 Фев 2023 18:25ч.

    Моите почитания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте, Ваше Превъзходителство,

    10 Фев 2023 18:30ч.

    Бог е с Русия. Българският народ винаги е бил и е на страната на Русия, независимо и въпреки марионетъчните политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От пасквилите на КириакСтефчовците,

    10 Фев 2023 18:47ч.

    Налазили темата, ясно личи СТРАХ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страх от

    10 Фев 2023 19:49ч.

    Кой, бе Мунчо ? От 10 те ви бастуна ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Истината,

    11 Фев 2023 4:18ч.

    Жалък мацепродавецо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    10 Фев 2023 18:53ч.

    Силно впечатление прави, че най-заядливи и най-бързо реагиращите са тези, за които омразата срещу България е станала навик. Предполагам това се дължи на невежество и неразбиране, както и стремежа към престъпления, - прихванато от вашингтонския пример - който те погрешно определят като "либерализъм" Но днешна Русия изглежда е най-силния защитник на истинско либерално поведение, при това именно в лицето на Путин. А Митрофанова съвсем правилно вижда какво става у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русоробите в този сайт надминаха

    10 Фев 2023 19:53ч.

    1984 на Оруел. Наричат презрението ни към днешна фашистка Русия омраза към България. Не, другари. Загубихте Студената война. Към лятото на 2022 г. стана ясно, че Русия няма необходимия ресурс да си върне дори нищожна част от позициите на покойния СССР. През следващите 30 години няма и теоретична вероятност България да се върне в руската орбита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой знае, както се казва

    10 Фев 2023 20:29ч.

    поживём — увидим......!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    10 Фев 2023 21:06ч.

    Говорят представители на синия планктон за "1984" , същите, дето създадоха Министерство на евроатлантическата истината и пропагандата, разпространиха списъци на забранени журналисти "извън закона" и овладяха безсрамно всички ел.медии. Ай сектир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова много

    10 Фев 2023 21:42ч.

    проруски журналисти в България са “забранени”, че сме на второ място в Европа (след Сърбия) по брой на материалите в електронните медии с хибридна руска пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на стара коза яре

    10 Фев 2023 21:23ч.

    Това писах и на гешевчо.....Слава на Русия в борбата с античовешката гейска европа и сатаниските щати.Време е за тяхното изпепеляване.Другите ще са благодарни.Без сатанистите и англия светът ще е друг.Който не знае история лесно е манипулиран и Слава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матушка

    10 Фев 2023 22:00ч.

    Българите са русофили, но не и путинофили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До руския "брат"

    10 Фев 2023 22:24ч.

    Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Халюцинираш - иди се плисни със студена водичка

    11 Фев 2023 9:44ч.

    Голяма простотия си съчинил, засрами се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината боли

    11 Фев 2023 13:08ч.

    А майстора на "съчинението" е Радой Ралин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ралой Радин

    11 Фев 2023 22:06ч.

    МайсторА на тоя весел пасквил не е Радой Ралин, ами един тъпанар-китарист, племенник на поеБесата Веса Паспалеева - хаджи Бойко Бочев. Пасквилчето е от книжката му с пасквилчета "Анал фестивал", издадена в зората на седесарската демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    10 Фев 2023 22:25ч.

    КОЙТО МРАЗИ РУСИЯ МРАЗИ И БЪЛГАРИЯ! КЛЕТИ И ОКАЯНИ РУСОФОБИ ВРЕМЕ Е ДА СИ ЗАТВОРИТЕ ПЛЮВАЛНИЦИТЕ КРАЯТ ВИ ИДВА!СВИКВАЙТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофили ли? Българската русофилия е насадена по време на руско-съветската окупация след 1944 година

    10 Фев 2023 22:34ч.

    1916 г. на Южния фронт французите се опитват да деморализират българските войници с руски песни и това вбесява българите. От Дневникът на френския сержант Жер Оливие: "Нощес ми докарали някакъв си русин да пее руски песни от нашите окопи, за да разколебават българите – те нали нещо са сродни. Той пя, те го слушаха, че като откриха един огън по нас – на ти тебе едно разколебаване, едни песни ни в туй, ни в онуй време. Едва сварихме да се изпокрием…" ----> https://www.bulblog.com/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bb%d0%b8-1916-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%8e%d0%b6%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%84%d1%80%d0%be%d0%bd%d1%82-%d1%84%d1%80%d0%b0/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече е 2023

    10 Фев 2023 22:40ч.

    ......................!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цитат от пост на Силва Дончева

    10 Фев 2023 22:43ч.

    Връзката и отношенията между българи и руси не са само човешки, те са главно и преди всичко Божествени и духовни, наредени и скрепени от един друг свят, контролирани от едни други висши СИЛИ и затова се питам колко трябва да си глупав и душевно недъгав, за да тръгнеш срещу връзка скрепена от Бог в угода на нищожни земни сили, които нямат никакъв шанс в бъдещето. И след това разбира се, не трябва да се чудиш, когато изядеш големите шамари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците не се молят на Бог

    10 Фев 2023 23:11ч.

    Те са земно въплъщение на Сатаната. Издигнали са в култ смъртта, мъката и разрушението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съветската окупация на България: Над 30 хиляди избити и 220 хиляди в лагери

    10 Фев 2023 23:37ч.

    Последиците за България са фатални, децата на инакомислещите са пратени в урановата мина Подчиняват църквата на БКП и избиват свещеници Съветски танкове най-безцеремонно нахлуват в братска България, която не е изпратила своя войска в СССР и при това е във война с Германия, но това за Сталин е без значение. По време на последвалата окупация България изхранва над 600 000 руски войници. Една част от тях грабят, изнасилват, безчинстват. Съветската окупация от 8 септември 1944 г. и подтикнатият от нея „Отечественофронтовски“ преврат на 9 септември стават след като в Москва решават, че по друг начин властта в България не може да бъде заграбена. Планът за пълното овладяване на странаат ни започва да се осъществява. Той включва изтребване на българския елит, налагане на пълен контрол н и стопанско поробване на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:38ч.

    Всъщност още царска Русия планира обезглавяването на българската нация. За това са запазени стотици документи, разкриващи коварната роля на Русия в нашата история и целта й чрез войната от 1877 да превземе Проливите, а след това да превърне уж „безкористно освободената“ страна. След като през 1887 г. българският елит начело със Стефан Стамболов успешно се противопоставя на проруския преврат и до 1894 г. – и на руските попълзновения, в Русия разбират, че само с премахване на монарха (както сториха с княз Александър Батенберг) България няма да бъде завоювана. Необходимо е монархическата институция да се изкорени, а за това първо трябва да се изтреби обществено-политическият елит. И чрез свои платени агенти русофили вдигат бунтове и правят опити за преврати. Смяната на властта не се случва и с мащабния атентат в църквата Света Неделя в София през 1925 г., за който много историци смятат, че е планиран в Кремъл чрез Георги Димитров. Но през есента на 1944 г. вече никой не може да спре съветските войски у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:39ч.

    Получавайки властта от тях, българските комунисти започват масови убийства без съд и присъда До края на 1944 г. са избити над 30 000 кметове, учители, свещеници, полицаи, нисши военни чинове, дребни търговци и изобщо по-видни и необходими за обществото хора по места. Викани посред нощ „за малка справка“, те изчезват в незнайни безкръстни гробове. На тяхно място новата власт бе комплектувана главно от слабо образовани и некомпетентни хора, което се отразява сериозно върху развитието на т.нар. „народна република“, в която няма нищо народно, освен диктатурата на една партия-мафия, завзела със съветска помощ и насилие властта. В „Държавен вестник“ от онзи период са публикувани съобщения за повече от 30 000 безследно изчезнали (всъщност избити без съд и присъда) българи от елита на нацията, като трябва да отбележим, че не всички засегнати семейства са имали смелостта да съобщят за загубата на близките си. Впоследствие, за да се „узаконят“ убийствата, някои от загиналите бяха „съдени“ задочно (безпрецедентен случай в правото) и осъдени на смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:40ч.

    Вторият етап на чистката беше позорният, безпрецедентен в световната история противозаконен „Народен съд“ от декември 1944 до април 1945 г. В него 135 съдилища в цялата страна осъждат 11 122 души, като за 2793-ма от тях бе произнесена смъртна присъда (по други данни – над 3000). Там „съдеха“ хора от елита, които не можеха току-така да „изчезнат безследно“ – регенти, царски съветници, министри, съдии и прокурори, висши военни, професори, индустриалци и банкери. С този жесток удар бяха унищожени Регентството, пет правителствени кабинета, цялото ХХV Обикновено народно събрание, цели министерства, Генералният щаб, изобщо цялата висша държавна администрация, стопанският и интелектуален елит на страната. На някои особено важни “подсъдими”, като регентите, разпитите се водят в Москва от съветски следователи. Сред убитите бяха регентите принц Кирил, генерал Михов, проф. Филов, премиерите Добри Божилов и Иван Багрянов, министрите Габровски, Митаков, Даскалов, Вазов, царските съветници Лулчев и Севов и хиляди други. Може да се каже, че с този удар бе унищожена българската държавност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:41ч.

    Обезкръвяването на българския народ приключи с разгрома на последната опозиция на земеделци и социалдемократи през 1947 г. Общо през 12 затвора и 56 концлагера по руски модел в периода 9 септември 1944 до 9 ноември 1989 г. минаха над 220 000 души. Чудовищно изобретение от 1946 г. насетне беше изпращането на синовете на опозиционери и други „неблагонадеждни“ или просто по-интелигентни младежи да отбиват тригодишна военна служба като миньори в урановите рудници. 52 000 от тях останаха вечно млади, а от останалите към 1990 г. живи 3000 души всички до един бяха болни от рак или левкемия. А уранът, продаден на безценица, заминаваше за „братската страна“ и с него беше направена първата руска атомна бомба… Случайно оцелелите близки на избитите бяха „въдворени“ да живеят в провинцията, имотите им бяха отнети, а на децата се забраняваше да учат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:43ч.

    След като бе изтребен до голяма степен българският елит, от Москва изпратиха своя лакей Георги Димитров да оглави правителството. И като министър-председател на България той си остана съветски поданик и говореше български с руски акцент. Ще го запомним не само с пиянството му и с определено вредителската му, антибългарска политика, но и със абсурдната и смешна фраза- лозунг: “Дружбата ни с великия Съветски съюз ни е необходима, както са необходими слънцето и въздухът за всяко живо същество!“ Въпреки назначението руските му господари не му вярваха и КГБ вербува шурея му и негов телохранител – Вълко Червенков, да го шпионира. Когато си свърши работата да направи България най-предания сателит на СССР, болният и алкохолизиран „герой от Лайпциг“ вече беше употребен и напълно безполезен и господарите му го отровиха с живак, поставен в двойното дъно на чекмеджето на бюрото му в санаториума „Барвиха“ край Москва през 1949 г. След това поставиха на мястото му агента-сталинист Вълко Червенков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:44ч.

    С голямо старание окупаторите и техните комунистически лакеи изкореняваха националното самосъзнание на българския народ. Веднага след окупацията бяха върнати в СССР (разбирай в Сибир) таврийските и бесарабски българи, които бяха намерили убежище в България по време на войната. Започна насилственото налагане на изфабрикуваната в Коминтерна “македонска нация” във Вардарска Македония, която беше подарена на Югославия, и в Пиринска Македония, останала в пределите на България. Българите в Пиринско бяха насилвани да се обявят за „македонци“. В земите ни свободно върлуваха сръбски емисари – „учители“, „книжари“ и други, „обучаващи“ населението на „родния му македонски език“. Беше направена така наречената „правописна реформа“, замислена в Москва и прокарвана първоначално през 40-те години от БКП в партийните им документи, а след като заграбват властта – и официално. С изхвърлянето на букви от азбуката и въвеждането на нови правописни правила комунистите се опитаха да скъсат писмовното единство на западните и източните български говори, за да откъснат окончателно изконната българската област Македония от България. Окупаторите се опитаха да унищожат националната култура, обявена за “фашистка” и “буржоазна”, като организираха публични палежи на български книги или ги изпратиха за претопяване. Случайно оцелелите бяха заключени в секретните и спецфондове на библиотеките. Забранени бяха за издаване и четене дори автори като класиците Иван Вазов и Елин Пелин. Унищожени бяха или откарани в Москва безценни исторически ръкописи и богослужебни книги от Средните векове. На Скопие беше предаден дори саркофагът с костите на Гоце Делчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Фев 2023 23:45ч.

    Самата българска история беше фалшифицирана по съветски калъп. Градове и села бяха преименувани на комунистически и съветски дейци. Даже улиците в градовете, носещи имена на български владетели, бяха сменени с имена без титли. Така ул. „Цар Иван Асен ІІ“ стана „Иван Асен“, улица „Цар Симеон Велики“ – „Симеон“, и други подобни кощунства. Държавният герб бе сменен с жалко копие на съветския като датите „681 – 1944 г.“ точно очертаха рождението и смъртта на независимата ни 13-вековна държава. Химнът беше преправян на три пъти Особено брутално беше посегателството над църквата, тя беше подчинена на БКП, като хиляди свещеници бяха убити. А българите насилствено принуждавани да се венчават, кръщават децата си и да бъдат оплаквани в държавни „ритуални домове“. Даже след смъртта на човека над гроба му задължително се поставяше дървена червена пирамидка с петолъчка. С поредица от такива мерки българският народ остана без елит и в продължение на 45 години бе превърнат в безропотно стадо, което не направи нито един антикомунистически бунт или протест, подобни на тези в Унгария през 1956 г., Чехословакия през 1968 г. или Полша – през 1956, 1968, 1970, 1976 и 1980 г. Окупаторите добре си бяха свършили работата…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 23:37ч. и под него писаниците: Ха-ха-ха, душицо, колкото и да се напъваш нищо няма да промениш България и Русия винаги ще бъдат заедно!

    11 Фев 2023 0:12ч.

    А "бунтовете и протестите" са подклаждани от завистливата западната пропаганда и егоцентрични сили, що не извадиш тези документи, ъм?! .... Времето в периода 1970-90 година беше ВРЕМЕ НА ДУХОВЕН И ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И ЗА ЗАПАДНА ЕВРОПА. Тъкмо бяхме започнали да се отваряме ние държавите от СИВ към СЪТРУДНИЧЕСТВО със ФРГ, Франция и Италия и опааааа, брадъра се намеси да руши социализма, щот мистър президента актьора Р.Рейгън мразел комунизма? Що го е бъркал комунизма там отвъд океана - загадка! ............ Да ви напомня ситуацията в Европата днес на СЪЩАТА отпреди 40 години?! Прочее, тогава в 1980 г. е завършен и пуснат Сибирски газопровод - 1, а днес трябваше да работи Сибирски газопровод - 2! ....... Е, и все пак ще заработи ........... Но ти пишещият в 23:37 и надолу си пиши, старай се, но нищо няма да промениш - българския народ винаги ще бъде заедно с руския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамицата ви седесарска фашистка

    11 Фев 2023 2:11ч.

    тенекиена беше пирамидката с петолъчката, не дървена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамицата ви седесарска фашистка

    11 Фев 2023 2:12ч.

    тенекиена беше пирамидката с петолъчката, не дървена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не бъркайте основни понятия

    11 Фев 2023 10:01ч.

    Болшевишкият майдан - Маркс, Ленин, Керенски, Троцки, е западна посявка, преврат и гражданска война в Царска Русия, от които жестоко пострадаха преди всичко самия руския народ, а след това и българския, и други народи. В правителствения кабинет на Керенски е имало само 2-ма етнически руснаци, познайте от коя народност са били останалите !? Благодарение на Сталин, нещата бяха вкарани в отечествен съзидателен коловоз, включително и у нас, за да се издигне българския народ до небивало място по икономическо, социално, военно и интелектуално развитие в света. Всичко това ние сега отново загубихме толкова безследно, че новите ни поколения не могат да повярват, че сме го имали някога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усърдно изчетох

    11 Фев 2023 2:41ч.

    дългия чаршаф, посветен на руско-съветското разобличение и си дадох сметка, че бясната омраза срещу всичко руско си е чисто комплексарство. Духовната близост с Русия е нещо повече и по-силно от държавните интереси и зависимости. Факт е, че любовта и благодарността към Русия у българите си остават и никаква антируска пропаганда не може да ги унищожи. И това не е слабост или липса на достойнство, я вътрешно родство. Никакви "евроатл. ценности" не могат да отменят този факт, друг е въпросът, че те се оказаха една измама и повод за ново робство на чужди господари. При това наистина чужди. Агресивните опити да ни извадят от корените ни, и национални, и човешки, особено с неолибералните извращения, отблъскват още повече. Не се хабете! Не ни представяйте слугинажа на Запада като независимост от Русия - няма такава връзка. Вие си слугувайте, колкото си искате, но народа няма да пречупите, не се надявайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит празник

    11 Фев 2023 3:38ч.

    на Н.П. Митрофанова, по случай деня на дипломата! Във вестника не са написали повода за интервюто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целият ли форум на "/Раз/градско дело" е командирован тук,

    11 Фев 2023 4:22ч.

    Или само най-тъпата и продажна българофобска сган в него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от раз-градско, два-градско, три-градско е,

    11 Фев 2023 4:39ч.

    ама градската десница от жлтите павенца и козяк да сбира мешките и пексиметя, че наближава време за курорт на едно китно дунавско остравче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към пишещият - 10 Фев 2023 19:53ч. - Братя българи обърнете внимание на този коментар:

    11 Фев 2023 9:57ч.

    Към "Русоробите в този сайт надминаха / 10 Фев 2023 19:53ч./ ....... 1984 на Оруел. Наричат презрението ни към днешна фашистка Русия омраза към България. Не, другари. Загубихте Студената война. Към лятото на 2022 г. стана ясно, че Русия няма необходимия ресурс да си върне дори нищожна част от позициите на покойния СССР. През следващите 30 години няма и теоретична вероятност България да се върне в руската орбита." ................... ТОЗИ Е НАПИСАЛ: ... ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 30 ГОДИНИ НЯМА И ТЕРОРЕТИЧНА ВЕРОЯТНОСТ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В РУСКАТА ОРБИТА! .... Така лиииии? И кой го реши това - българския народ ли? ........ И теоретична вероятност нямало, какво означава това - ние България сме завардени отвсякъде окупирани да не обръщаме глави към Русия ли?! ... И теоретична вероятност нямало, какво означава - че ние България по всички министерства има ЧУЖДИ хора, които не дават на българите да живеят, както ние искаме в собствената си държава ли?! ... Какво е това - И ТЕОРЕТИЧНА ВЕРОЯТНОСТ НЯМА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В РУСКАТА ОРБИТА? Брях. И кой го реши това, вместо българския народ, ъм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много по-просто е: Битието определя съзнанието:)

    11 Фев 2023 13:37ч.

    Българите сме освен духовен и много практичен народ. Никой не бяга от хубавото. Хората не само от България, но и от целия свят щяха да почитат, уважват, да се стремят дори да живеят по примера и в Русия, ако в Русия беше изградена демократична държава от свободни хора, изявяващи се без държавна цензура за политкоректност, без преследване и изпращане в каторги на инакомислещите и без държавен контрол над бизнес инициативите им, без прочутия руски имперски шовинизъм, гледащ високомерно, непризнаващ и провеждащ етническо прочистване над други народи във вътрешността бившите съветски републики и извън страната, окупиращ земите им, експлоатиращ ресурсите им, зомбиращ ги с руска пропаганда, ограничаващ ги за самоуправление, образование, работа и развитие, милитизиращ им децата, които изпраща за "пушечно месо" за мракобесни болни амбиции на самодържаеца, насаждащ им деспотично "Русский мир", унижаващ ги да живеят като в средновековен бит без изградена инфраструктура, пътища, канализация, тоалетни, режими на ток, вода, топлина/газифициране, което е абсурдно недостъпно в държава с газов и въглеводороден ресурс/, с мизерен храноден и т.н. Сега, единственото, което не успява да унищожи режима на Путин, е руската култура, световните образци в руската литература, поезия, изкуства, архитектура, балет, опера, наука и т.н. и надеждите на руската интелигенция за възраждане, голяма част от която напусна държавата, но не и Матушка Русия, за да (се) съхрани духовността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не си разбрал пишещият, нито за "Руский мир", нито за битието и съзнанието!

    13 Фев 2023 1:05ч.

    Няма и да правим опити да ти обясняваме понеже е безсмислено. Ноооо дано си разбрал, че народите все още могат да решават, вместо чуждите натрапници. Не си разбрал основното - руснаците могат да страдат, може да са бедни, но никога няма да се подчинят на чужди владетели, ние българите сме същите. Подчиняват се само подлогите робите на парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗА ЕНИЧАРИТЕ И ПОДЛОГИТЕ: ГЛЕДАЙТЕ ТОВА И СИ СПОМНЕТЕ КОИ СТЕ

    11 Фев 2023 14:43ч.

    https://ourhomebulgaria.com/portfolio-posts/video-opalchencite-na-shipka/ Да ви е простено, предатели на Родината, вие не знаете какво правите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи