Митрофанова: Хилядите на Шипка дават надежда, че добрите отношения между нашите народи не могат да бъдат прекъснати по нареждане отвън

Митрофанова: Хилядите на Шипка дават надежда, че добрите отношения между нашите народи не могат да бъдат прекъснати по нареждане отвън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния празник - Деня на Освобождението от османско иго. Това написа в свое поздравление по случай националния празник на България - 3 март посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова на фейсбук страницата на руското посолство у нас. 

"Руско-турската война от 1877-1878 г. се превърна в наистина съдбовно събитие, което завинаги свърза народите на нашите страни. Хиляди руски воини, стотици опълченци и лекари заплатиха с кръвта си българската свобода и държавност. Светостта на този подвиг се усеща особено тук, на Шипка, откъдето днес ви изпращам своите поздравления.

Сега руско-българските отношения преживяват трудни времена. В стремежа си да докажат евроатлантическата си преданост и лоялност, някои сили в България се опитват да се борят срещу паметниците на общата ни история. Има предложения за пренаписване на учебниците по история, натрапчиво се насажда русофобия. Целта на подобни опити е ясна – да настройват народите ни един срещу друг, да сеят вражда и омраза.

Усилията, които се полагат да ни разделят са колосални. Но дори и в тези условия виждаме колко благоговейно в цялата страна продължават да се отнасят към паметниците на руските воини, как хиляди хора от различни краища на България днес се издигат до Паметника на Свободата. Именно това дава надежда, че добрите отношения между руския и българския народ не могат да бъдат прекъснати в угода на сегашните политически нагласи и по нареждане отвън, че те ще преживеят бурни времена и определено ще станат още по-силни.

Благодаря на всички, които грижливо пазят историческата истина, които се грижат за мемориалното наследство от Руско-турската война.

Пожелавам ви просперитет, благополучие, мир и добро. Честит празник, честит Ден на освобождението на България!", пише още във фейсбук публикацията. 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    03 Март 2024 16:54ч.

    Не могат и го знаят, затова ни унищожават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Март 2024 17:12ч.

    Изборите за някаква промяна показаха, че от избирателите нищо не зависи. Народа е силен когато е с копраля в ръцете !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изборите

    03 Март 2024 17:17ч.

    в България се фалшифицират. Последните го доказаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страх ги тресе,

    03 Март 2024 16:58ч.

    Страшен страх от българите , Ваше превъзходителство. Вярно, че не са чели Брехт, но инстинктивно усещат, че няма как да отзоват народа и да си назначат друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее България! Да живее Русия

    03 Март 2024 17:43ч.

    Винаги заедно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    03 Март 2024 17:28ч.

    Няма как да бъде прекъсната връзката между двата народа, защото е преди всичко духовна.И България, и Русия са държави с мисия, която управляващите и техните ментори изобщо няма как да схванат.И точно заради това отново ще се провалят в опитите, както и досега е бивало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензиновоза

    03 Март 2024 17:33ч.

    Поклон пред саможертвата на руския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    03 Март 2024 17:37ч.

    Благодаря, Мила,за това че намерихте сили за този пост след цялата помия която се излива непрестанно и срещу Вас и срещу свещената за мен страна която представлявате. Благодаря че не се отказахте и не побягнахте след цялата жлъч и постановки които овластените българофоби сътвориха, дирижирани от чужди сили и интереси, срещу единствената страна в света платила любовта си към българският народ със стотици хиляди скъпи жертви. Историята ни не познава друга такава самоотверженост.Иска ми се да поискам прошка за всички гнусни клевети и грозни думи изречени от мои сънародници, гонещи користни цели с тези актове на омраза, иска ми се да си посипя главата с пепел за всички тях, ,,неразумните юроди,, защото знам че свещените жертви на руската армия, лежащи в нашите земи не намират покои , чувайки клеветите и злоста които грозно отричат подвига им. И това ще мине, историята ще изчисти страниците си, и отново ще бъдем заедно защото само заедно сме силни. Желая ви здраве и щастие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъединявам се към всичко, написано от Вас,

    03 Март 2024 17:51ч.

    С изключение на "изречени от мои сънародници". Тези не са ни съ-народници, защото семантиката на префис "съ-" предполага някаква общност и взаимност (съ-чувствие, съ-причастност, съ-действие), а с тези нищо подобно не е възможно. Тъй като те мразят народа си и още повече мразят себе си, че са българи. Оттук и тази крайна злоба, омраза, жлъч, ненавист, каруцарски език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    03 Март 2024 17:55ч.

    Великолепен пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    03 Март 2024 19:41ч.

    @ някой Браво, присъединявам се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Март 2024 20:38ч.

    И аз се присъединявам към поста! Не се гаси туй що не гасне! Дълбок поклон и вечна памет на падналите за нашата свобода, войни на Руската Императорска армия, прекършили гръбнака на вековния ни поробител и дарили ни Свободата! Дълбок поклон и на падналите в Руско-турската Освободителна война български опълченци и загиналите в Априлското въстание! Тяхната саможертва не бе напразна, защото развърза ръцете на Руската Империя и Император Александър II, които пратиха Руската Армия да помогне на поробения български народ и да ни донесе Свободата! Дълбок поклон и на всички Български войни дали живота си за защитата на свободата и независимостта на милата ни Родина България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъединявам се!

    04 Март 2024 0:35ч.

    Много истински слова! Народ без памет е народ без бъдеще! Ние помним! Затова днес, за ужас на зле ориентираните ни евроатлантици , милиони българи почетоха паметта на жертвите, които даде руския народ без които Освобождението нямаше да е факт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама не!

    04 Март 2024 4:52ч.

    присъединявам се и аз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меди Доганов

    03 Март 2024 17:43ч.

    Морфичния резонанс ..☺️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кочо

    03 Март 2024 17:59ч.

    Поклон пред Освободителката ни!!!! ....... Пак да прочетем ""Негостолюбиво село""................https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=5159&Level=2

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безсмъртна реч на българския цар Борис III

    03 Март 2024 18:09ч.

    на 26.08.1934 г. при откриване на Паметника на Свободата на връх Шипка. <<<<<< https://www.youtube.com/watch?v=sZPKvxPXpAA >>>>>> "За назидание, вечна слава и признателност на градющите поколения." Не не сме градющи, а разрушителни поколения. Как може цар Борис III да нарича руския Цар-Освободител "незабравим благороден рицар"; руският народ - "братски руски народ"; - а войната - "водена от руските войски"? Да не се е бил объркал нещо българският цар Борис III? Днешните подлоги и слуги на евроатлантизма твърдят, че освен руски войски е имало и някакви други войски като "финландски", "полски", украински", "белоруски" и тем подобни евроатлантически измислици, лъжи и измами... Ето историческата истина, която ни завеща цар Борис III: "Победоносната, освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар, Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие, без друг пример в историята на народите."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    03 Март 2024 18:21ч.

    Неделя на БЛУДНИЯ СИН. СИЛАТА НА ПРОШКАТА, ПОКАЯНИЕТО И БЛАГОДАРНОСТТА. Слово на митрополит Даниил.- https://www.youtube.com/watch?v=mwtfEGCwZQM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    03 Март 2024 18:24ч.

    3-ти Март - началото на Третата българска държава и Освобождаване на България от турско робство.- https://www.youtube.com/watch?v=qjbU9Zgc5ng

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    03 Март 2024 18:50ч.

    145 гадини така и не разбраха къде братушките са пресичали балкана тогава , някъде там някъде у нам , "ДЪРЖАВА" !!! е добре де аджиба откъде аз знам тогава едно от местата откъде са го пресекли ???? намерих орден на един много стръмен чукар нейде в балкана поднал от някой от освободителите ни , НЯМА ДА ГО КАЖА МЯСТОТО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    03 Март 2024 19:10ч.

    На няколко места са го пресичали различни руски военни съединения (през цялата кампания 1877-8): през Орханийския проход, през Троянския превал, през Химитлийската пътека, през Шипченския проход, през Хаинбоаз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    03 Март 2024 19:41ч.

    Беклемето са го минали точно на рождения ми ден. 🙂

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    03 Март 2024 18:57ч.

    Митрофанова естествено не е идеалния руски посланик(не ми е ясно защо я пратиха в София). Особено ако знаем че брат ѝ Алексей Митофанов се крие в Черна гора от руското правосъдие, но страхливците можеха да я поканят все пак на Шипка. - "Как се подменя историята и какви са фактите" - https://www.lentata.com/kak-se-podmenya-istoriyata-i-kakvi-sa-faktite

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото Митрофанова поднесе венците си вчера, на 2 март

    03 Март 2024 21:40ч.

    Както и миналата година, Митрофанова поднесе цветя на Паметника на Свободата на Шипка преди официалното тържество. Днес Р. Желязков, костинбродския фалшификатор и администраторът на избирането на Плевнелиев за Президент (ГЕРБ), и продавачът на Българското Летище София за 35 години беше освиркан на Шипка. Напълно заслужено. Да не би да искате сервилните ни медии и сглобкаджиите да винят Руското посолство и лично нея за този спонтанен акт на българите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    03 Март 2024 19:05ч.

    Честит национален празник,българи,където и да сте ! Мир, благоденствие и просперитет за България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    03 Март 2024 19:11ч.

    Прекрасен пост👍 Честит празник ❤️ Урааааааа 🎉🇧🇬🇸🇮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамзан- герой Росии

    03 Март 2024 19:29ч.

    Ние чеченците се биехме от другата страна. Голямо клане направихме по време на априлското въстание, затова сега сме господари и на руснаците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    03 Март 2024 19:42ч.

    Безпочвени твърдения за участие на чеченци в кланетата, дай достоверни исторически документи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Март 2024 19:33ч.

    Конфузно е, че руският посланик поднася цветя на паметника ден по рано. за да се избегне среща с големците ни. Примитивна работа, повече от наша страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    03 Март 2024 21:09ч.

    дабедабе конфузът е че академикът или президентът не са поканили посланикът на Русия на тържествата на Шипка и заради това ѝ се налага да ходи на Шипка на 02.03.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Март 2024 23:01ч.

    Това не е конфуз, а позор за нас българите и най-вече за управляващите еничари! Позор и голям грях, защото неблагодарността е голям грях! Винаги съм се вбесявал, когато разни наши соросоидни пишман историчари започнат да разтягат локума, как ние българите сме щели сами да се освободим от турско робство! Аз изкам да попитам тези моирални уроди, как ние сами ще сме щели да се освободим, като победим с черешови топчета и пушки кремаклийки армията на поробителя, въоръжена с най-модерното за времето си оръжие от днешните ни трака наречени съюзници и партньори? Та убитите и изклани невинни батачени и тези от околния вилает са 5000 души, а Императорската Руска армия само при една от неуспешните атаки за превземането на Плевен дава 13 800 жертви, а румънските части дават 3000 жертви! Вие представядте ли си за какви мащаби става въпрос? Та Русия с върховни усилия едвам успява да ни освободи, а тези идиоти ще ни убеждават, че сами щяли да се справим! Приказки за незнаещи и наивници! Без Русия, днес, ако изобщо беше останала някаква част от народа ни, щяхме да сме, като кюрдите без държава! А не забравяйте,че кюрдите са 40 000 000! Голямата заслуга на Априлското въстание е, че развърза ръцете на Русия да ни освободи, защото нагло-саксите са били съюзник на Турция! Затова вечна слава на Русия! Тя е нашата упора! Тя е нашата висота! Да живее и пребъде братска Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • инфо

    03 Март 2024 19:33ч.

    Госпожо Митрофанова, НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ! Дядо Вазов е написал: "Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне!" ... Поклон ДОЗЕМИ, Русийо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Март 2024 20:45ч.

    За ужас на сегашните управляващи новоеничари-сглобкаджии, на днешния ден на връх Шипка са се качили рекорден брой Българи! Горе главите! Не всичко е загубено! Те осъзнават, че се крепят на глинени крака (на Ала-балата с американските машини за гласуване!) и народа ги мрази БЕЗПЛАТНО и това ги кара ожесточено да правят глупост след глупост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прав сте

    03 Март 2024 21:45ч.

    лошото е, че някои глупости са необратими... Като например подаряването на нашите реактори на 404, или затварянето на ТЕЦ-овете, затварянето на вагоностроителния завод в Дряново и стотиците хиляди производствени единици, затварянето на около 2 000 наши училища...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Иванов

    04 Март 2024 6:07ч.

    Браво , поклон !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подарък от освободителите за"националния" ни празник

    03 Март 2024 20:27ч.

    "Руска атака в Одеса: Бесарабски българин загуби жена си и четиримесечния си син"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • автопровокация на украинското ГРУ

    03 Март 2024 20:46ч.

    Днес го коментираха тоя случай. Оказва се провокация с безпилотник, но не е бил Геран, а нещо украинско, което дълго време е кръжало и ръмжало над сградите с цивилни, преди да удари, което до този момент не е било характерно за нито едно нападение с Герани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Март 2024 20:52ч.

    Ти вярваш ли си на идиотските твърдения, че руснаците ще целят жилищни блокове, където живеят също руснаци или украинци (които междувпрочем са също руснаци или иначе казано-руските македонци)? Жилищния блок е ударен или от свален от украинската ПВО дрон или от паднала ракета на украинската ПВО, която не е ударила целта! Омръзнахте ни вече с жалките си опити да ни дезинформирате по най- долнопробен и елементарен начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям!

    03 Март 2024 21:52ч.

    Руските медии дори не си спомнят че имаме празник. Прегледах "Взгляд" - нито едно изречение, нито един знак по повод нашия празник. Това ако не е тъжно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според теб

    03 Март 2024 22:06ч.

    има ли причини да си спомнят? п. п. ТАСС го отбелязва подробно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    03 Март 2024 22:16ч.

    ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ В ЕДНО С БРАТЯТА СИ ОТ РУСИЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БРАТЯТА СИ ОТ РУСИЯ

    03 Март 2024 23:42ч.

    избърши си лигите, измекярино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Иванов

    04 Март 2024 6:04ч.

    Поклон ! Дълбок поклон !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историкът Евелина Келбечева: България плаща освобождението си с 32 тона злато

    04 Март 2024 8:04ч.

    Малко са, дори за Пентагон пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутрофанова знае къде са скрити трупувити на Цар ъф Раша и неговото семейство, убити за отмъщение

    06 Март 2024 7:30ч.

    от Незаконния син ВЕИ ЛЕНИН, който не знае кой болярин го е заченал в майка му, Мария Бланк, фрейлиня в двореца, тоест дама на повикване на която се изреждат пияни велможи, така Ленинчо до 40 години не работи нищо, само замисля золуми и кражби, живее от парите на майка си, натрупани от курварлък в двореца и фаща сифилис от крайбрежните проститутки италианските другарки от Неапол, който му заряжда мозъка но ВЕИ ЛЕНИН продължава да пише с изгнил мозък и да издава държавни заповеди за масови убийства на деца, терористични атентати и отвличане на заложници в големи мащаби. ВЕИ ЛЕНИН е известен с това, че слага началото на превръщането на руснаците в ЖИВОТНИ, каквито са днес МАСОВО, затова където ги срещна в БГ, им дават да плюят на снимка на ЛЕНИН или ПУТЛЕР и който не плюй, му вземам скалпът и го закачам на ковбойския си кулан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи