Митева: Обещават на депутатите ни постове в агенции, министерства и депутатски листи

Митева: Обещават на депутатите ни постове в агенции, министерства и депутатски листи

Зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева разкри, че на отцепниците ПП са предлагали постове.

"Разбрах от колегите, които са били на срещите, че са предлагани постове в агенции, в министерства, в кандидатски листи, каза тя за петимата, напуснали групата. И уточни, че депутатско място е било оферирано евентуално при предсрочни избори.

"Убедена съм, че тук се търгуват постове", добави депутатката от ИТН по бТВ.

Ива Митева съобщи още, че снощи отцепниците от ИТН са опитвали да навият да ги последват още двама депутати от групата. "На още двама са звънели снощи. Резултатът е отрицателен, надявам се да не успеят да привлекат и други колеги. резултатът е отрицателен, надявам се да не успеят да привлекат и други колеги", каза Митева.

"Силно се надявам да няма повече, това да е окончателната бройка. Аз наистина съм в шок, след като видях колегите, застанали на тази маса. Как тези хора са си променили мнението за толкова кратко време", недоумява тя.

Според нея в скандала "обществото се загуби и то".

Митева повтори, че ИТН внасят искането за изслушване на бившата външна министърка Теодора Генчовска на закрито пленарно заседание за Македония.

"Доколкото знам, че има много интересна информация, която тя ще изложи в закрито заседание", добави депутатката от ИТН по повод заявката, че ще бъдат показани паметни бележки и грами във връзка с желанието на премииера да бъде вдигнато ветото за Скопие.

 

 

Източници: бТВ, dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи