Мирослав Иванов: Президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС

Мирослав Иванов: Президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС

Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС. Това коментира пред бТВ Мирослав Иванов, който е временно изпълняващ длъжността председател на НС.

“Аз уважавам господин Радев, това е добър президент. И за мен е странно как, след като две години неговата реторика против модела на "ГЕРБ" и президентът трябва да обединява, напротив, той не се явява като обединител. А изхождайки от големия си авторитет, се опитва допълнително да налива вода в мелницата на опозицията“, каза Иванов и добави, че според него действията на Радев водят до позитиви за опозицията. 

Вчера президентът заяви, че "Кирил Петков е премиер на България, а не куриер на Франция за Северна Македония". По думите му, България е трябвало да изработи свое предложение за решаване на проблемите на Северна Македония, а не да внася чуждо и то „без да заяви позиция". Според президента е неприемливо и да се прехвърля цялата отговорност върху Народното събрание.

Мирослав Иванов коментира, че българското правителство няма да поема никакви ангажименти, без да бъде дадена зелена светлина от Народното събрание. Това означава  да бъде приета декларация, че се дава зелена светлина за действие на правителството да подпише един или друг документ.

"Към момента френското предложение се намира в Комисията по външна политика. Оттук най-логичното нещо, което следва да направи, е да се извика на изслушване министърът на външните работи, който следва да даде отчет на Народното събрание какво е свършено за тези 6 месеца и половина в посока преговори. Каква е договорната рамка такава, каквато те я виждат и вече самата комисия може да изследва и да излезе с доклад какво и как се случва и може да бъде внесен проект за решение или декларация в Народното събрание, което вече, самото Народно събрание, да прецени дали да одобри, или да отхвърли. По този начин да даде, или не зелена светлина на премиера да подпише да подпише официален документ за вдигане на ветото“, обясни Иванов.

Той коментира и избора на председател на Народното събрание след предсрочното освобождаване на Никола Минчев. Иванов обясни, че това ще е човек, одобрен от коалицията, а постът за самия него не е самоцел.

Вижте още във видеото.

 

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • "Президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС..."

    19 Юни 2022 10:48ч.

    ...както и с Възраждане, ВМРО, и всички освен предателите от ПП, ДъБъ и БСП. Те всички повтарят единственото желание на българския народ: Предатели, разкарайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това което твърдя в момента е лъжа

    19 Юни 2022 11:13ч.

    Горното е древен парадокс за нещо без истинна стойност съдържайки две взаимоизключващи се твърдения. Иванов има пропуски в образованието си. Радев не говори в един глас с ПП, значи говори в един глас с ГЕРБ и ДПС?! Думи на Борисов: "Радев е призван да бъде обединител на нацията, а се държи като опозиционен лидер". Означава ли че Иванов говори в един глас с Борисов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благороден елен

    19 Юни 2022 11:19ч.

    Завиждам ти на рогата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благороден елен

    19 Юни 2022 11:20ч.

    Завиждам ти на рогата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе Миро,

    19 Юни 2022 11:21ч.

    Гледай си Лена, че стана за ожалване с тази си годеница. Има и друг тъпан във вашата коалиция на много "умни и красиви", бивш кандидат за кмет на София от ДБ, чиято годеница се оказа долна проститутка, заснета в порно клипове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    19 Юни 2022 11:39ч.

    архитектчето-дебилно момченце...дето оная разпоретина и набутваха вибратора с крак... Те вай всички са такива...педераси, разпоретини и благородни елени..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    19 Юни 2022 11:21ч.

    Това момче не е лошо. Компетентно е, има качества и умения, но трябва да се шлифова. Трябва да бъде поето от стабилна партия и опитните политици да го обработят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече е шлифован като сутеньор

    19 Юни 2022 11:36ч.

    на Лена! Сутеньорството, обаче, е наказуемо по НК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Научен колектив от катедра Физика към университета в Харбин доказа, че

    19 Юни 2022 11:23ч.

    Зелената светлина от Народното Събрание се дължи на множеството червени фенери, поставени във вътрешността на фасадата. Оптическата илюзия е уникална по рода си и изследването ѝ ще открие нови хоризонти в областта на рефракторните взаимодествия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    19 Юни 2022 11:23ч.

    Това ли е "благородния елен", който заедно с Линда си "затваря" очите за една определена сума ( за това какво ги вършат Ленчето и Кирчо)? Ако си ти, моето момче заври си морала , знаеш къде. Не е грешно хората да изпитват страст един към друг. Грешно е да "пръскат" морал, не виждайки в каква тиня самите те са затънали.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирослав е просто момче.

    19 Юни 2022 11:29ч.

    Физиономия на тъпо пораснало момченце. Той и Венеция Ангова са от сбирщайна от младежи, изстреляни във властта от електоралното невежество и хитри кукловоди политически невнятни, конституционно неграмотни и идеологически нефелни, офисен планктон, изваден от разни канторки и стартъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • момченце, младо и дебилно

    19 Юни 2022 12:25ч.

    Когато дори най-отвратителният ми политически субект взима добри за България и българите решения, аз ще го подкрепя. Защото така се прави. Не може ГЕРБ да иска нещо добро за държавата, а ти да кажеш обратното, само защото тези били от ГЕРБ. Дебилни ли сте наистина или нас се опитвате да правите на такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Юни 2022 12:36ч.

    Морал в личния живот.... преди морала в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    19 Юни 2022 12:42ч.

    Ей,плужек! Отивай да си режеш рогата че са 2 метра.И ми омръзна пикльовци като теб да ни учат. С 2 петъка служба-адвокате.Ти педал ли си?Че тая младата я сърби здраво!Стана за смях.За срам и резил си с тая курва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    19 Юни 2022 12:46ч.

    Ти гледай ония разгонените зайци, че язък за годежа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    19 Юни 2022 13:19ч.

    Президента, опозицията, част от коалиционните ви партньори и хората разбраха какво бедствие и авария сте и се обединяват - нормално. Въпроса е защо вие сте се вкопчили така във властта? Едва ли си вярвате, че сте носители на нов морал, ценности и просперитет. Тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • т.н. умнокрасивитет, който с цялото си сърце

    19 Юни 2022 13:42ч.

    подкрепя Украйна в сегашния конфликт, и спонтанно се събра на 9-майския им протест пред Руското посолство в София, подкрепи и симпатичния Никола Минчев ("жертва" на парламентарния произвол). Костадинов възмутително ги нарече "нео-фашисти" и втрещи мнозина свободомислещи, а младият Божанков се зарадва на страхотната подигравка, че "хората го замеряли със стотинки"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Връзката е точно обратната:

    19 Юни 2022 13:31ч.

    ГЕРБ заговори като Президента, благодарение на вродената способност на БМБ за полит. мимикрия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    19 Юни 2022 14:42ч.

    Изключително подли и лицемерни внушения! Заявяването на сходни, дори съвпадащи си позиции по КОНКРЕТЕН ВЪПРОС, дори в близък или съвпадащ си момент, по никакъв начин не са индикация, още по-малко гаранция, че субектите и автори на заявлението имат някакви сходства във възгледите по милиони други теми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    19 Юни 2022 14:45ч.

    Направо ми е неудобно, но искам да споделя с Мирославчо една инфо, която е "само" на три години, но на неговата възраст това си е цяла епоха. Тогава той още не е подозирал за съществ. на по-ката :)) Някога Баце на висшите европ. форуми беше подкарал чуждите премиери с 200. Похвали се, та и ние знаем. После в няк момент му омръзна и тогава подхвана Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    19 Юни 2022 14:49ч.

    Не го е карал, да не вземете механично да направите пренос. С настървеност и садистична ангажираност взе да му набива ... Мотивът беше, че бидейки летец, акъл не можел да му се набие. Млади момчета и кандидат мъже, когато в света на мъжете нещата опрат до набиване, всички мостове биват изгорени (Радев към гепп с бойчето) и не се напъвайте да търсите брод. Просто се излагате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи