Мирослав Иванов, ПП: Официално призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет

Мирослав Иванов, ПП: Официално призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Имунитетът на Бойко Борисов не трябва да бъде залог за редовен кабинет. Надявам се и вярвам, че този кабинет ще бъде гласуван и ще започнат да се правят промените, за които всички чакаме – най-вече съдебната реформа, Шенген, еврозона, План за възстановяване и устойчивост.

Така заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) Мирослав Иванов коментира пред журналисти в Ямбол връщането на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Нашата официална позиция е, че призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет, тъй като има огромно напрежение в обществото и съмнение, че той е участвал в едни или други престъпни деяния. Считам, че това трябва да стане ясно на българските граждани и трябва да има обективно разследване. С тази прокуратура силно се съмнявам да е възможно обективно разследване, защото случаят "Барселонагейт" е известен от 2020 г., не е от вчера", каза още той.

Иванов заяви, че се надява скоро Иван Гешев да не бъде главен прокурор. "Но се надявам, че това няма да бъде едно конюнктурно решение. Надявам се на негово място да дойде човек, който наистина ще бъде олицетворение на прокуратурата като основен стожер на законността, и няма да бъде воден от интереси и политически игрички", заяви той относно случващото се в прокуратурата.

По думите му отговорността на ПП е огромна в бъдещия кабинет и се очаква сериозен отпор от политическите им опоненти за стабилно правителство. "Предполагам, че в отделните министерства ще има заложени бомби, които една по една ще започнат да изгърмяват. И цялата вината ще се опитат да препишат на точно този кабинет. Много е важно българските избиратели да осъзнаят тежестта на пропагандата, която шества из страната през последните няколко години", каза още Иванов.

Според него президентът Румен Радев се е включил в една нетипична за президентската институция роля – намеса в конституционните процедури за излъчване на редовно правителство.

"Цялата машина на държавния апарат в момента е под шапката на едноличната власт на президента, което е изключително опасно за парламентарната демокрация. Назначил си е службите, сменя посланици, служители в администрацията и държавните дружества", каза Мирослав Иванов.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • ЗИП

  05 Юни 2023 20:22ч.

  Личи си от 100 мили, че ПП са тотален американски проект.Изключителна самоувереност.С 38 депутата се държат все едно имат 138! :)) Борисов хал хабер си няма с кой се е захванал. Само англосакси могат да бъдат толкова самоуверени и безпардонни.Авантюристи на всичките 100 %.Усещат че Борисов се страхува и ще го опитомят тотално.Дори да не си помисля да сваля кабинета.ГЕРБ просто трябва да натиска зеленото копче.Нищо друго от тях не се иска.... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ротационният ленинист получи думата :D

  05 Юни 2023 20:36ч.

  Сега наред е Киро...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, туй с Дон Бацон убу.ма ко прайм с

  05 Юни 2023 20:56ч.

  Кирча и диклърацийкътъ за граждънству?! Ъм Киркукор и газуфти зделкис пусранницити? Сички у кюпа и сички наши кучи синуве, ма някуи по- наши кучи синуве

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре дошли

  05 Юни 2023 20:56ч.

  В новия световен ред. С тези т.нар. "експерти", подготвяни старателно 30 години. Нито един от тях не е случаен, напротив свързан е с делата на родителите си или близките си приятели. Дедите служили на БКП, децата имплантирани в "новите" политически проекти. Все едно и също. Няма промяна, има постоянно поддържана измама. Все едни и същи участват. Нека да им е, както са го пожелали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  05 Юни 2023 21:16ч.

  Даде им се каквото искаха и се почна. Очаквах го и се надявах, че греша. Как се казваха онези номера?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво се прави с отпадъка?

  05 Юни 2023 21:26ч.

  Официално, официално ... ама колко да е официално?! В предните дни шефовете на партиите и Денков, пък и ДПС (с него щели да правят "конституционно" мнозинство) разярено говореха обратното - било политическа атака, която целяла да предотврати формирането на правителство. Невероятен боклук сте! Не трябва да бъдете слушани, не трябва да бъдете вземани под внимание!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Босилсковски

  05 Юни 2023 21:53ч.

  Абе, баджанак, защо искаш Боко сам да си даде имунитета? Много по-просто е да гласуваш за свалянето му в НС. Ама нали сега Боко е бял и чист, как да натиснеш копчето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато станеш родител и поемеш отговорност

  06 Юни 2023 2:28ч.

  тогава ще призоваваш каквото и да било. Абе 30-годишни пишелемета дечурлига БЕЗ НИКАКЪВ житейски и професионален опит чучнати да управляват държава и не чувстват никакво неудобство, сякаш някаква детска игричка играйкат. Както казваше Мика Зайкова - те не знаят какво е държава тръгнали да я управляват. Предателчета жалки, сами ще се самозапишат в историята като такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АКО ГЕРБ ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ВКАРВАТ БОРИСОВ ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА

  06 Юни 2023 2:45ч.

  Надявам се да го разбират

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  06 Юни 2023 7:24ч.

  Гласоподавателите могат да броят. Ясно им е, че в НС няма партия, която да може да направи сама правителство. Затова и ГЕРБ приемат необходимостта от коалиция, а ПП се възползват от това обстоятелство. Затова мисля, че правителството им ще просъществува поне докато се утвърди проевропейската външна политика. А както показват социологическите анкети, повечето българи предпочитат да сме съюзници със Западна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пена

  06 Юни 2023 12:16ч.

  Както се разбра, социологическите анкети се правят за този, който ги поръчва. Факт -52%, което е рамките на статистическата грешка от 2 до 3 %. Всъщност тук иде реч за друго - ПП излъгаха Боко, че ще го предпазят от преследване от закона. Факт, в момента в който казаха, че ще има правителство и те вече му искат имунитета. Преди това мълаха. Така и не разбрахм Боко на какво разчита. ПП са некоректни и нелоялни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи