Мирослав Иванов: Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум

Мирослав Иванов: Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум

Снимка: Ани Петрова, БНР

"Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. ... "Продължаваме промяната" търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас". Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиненията, че "са купили" депутатите от "Има такъв народ", които напуснаха ПГ на ИТН. 

Поведението на "Продължаваме промяната" не е фокусирано като крайна цел върху оставането ни във властта на всяка цена, категоричен беше той и добави, че не се страхуват от нови избори: "Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. "Продължаваме промяната" и коалиционните ни партньори от "Демократична България" и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те".

Мирослав Иванов съобщи, че в сряда ще влезе на първо четена в пленарната зала актуализацията на бюджета. "Призоваваме всеки един народен представител да действа по съвест, а не по партийна принадлежност. Да преценява всеки един текст, който бива внасян от управляващата коалиция, дали е от полза на българските граждани. Изброените законопроекти са такива. Такива ще бъдат и измененията в 22 закона, които ще гарантират 22 млрд. лева да влязат в икономиката на страната по Плана за възстановяване и устойчивост", каза той.

Иванов заяви, че от ПП искат да върнат думата почтеност на дневен ред, защото "през последните около 10-15 години тя отсъстваше от политическия живот на страната".

В предаването "12+3" той коментира и темата за Северна Македония и подчерта, че в ПП не са обсъждали внасяне в парламента на точка за сваляне на ветото пред европреговорите на РСМ: "Не сме обсъждали тази точка да влиза в дневния ред нито за другата седмица, нито до края на месеца. Тази тема не е обсъждана в ПГ на ПП".

Според Иванов Министерството на регионалното развитие е взривило коалицията: "Първият раздор в коалицията беше първото решение за АПИ, когато трябваше да се отпуснат 1,5 млрд. лева и министър Гроздан Караджов настояваше да се отпуснат без необходимата отчетност и прозрачност при тяхното разходване. Това се повтори сега, когато обаче г-н Караджов претендираше за сума от над 6 млрд. лева, което щеше да е абсолютен прецедент за бюджет на АПИ в историята на страната".

По думите на зам.-председателя на парламента, от ИТН бягат от темата "Капитан Андреево": "Не коментират какво се случва там, а това е един грандиозен скандал. ... "Капитан Андреево" е не само пропуснати ползи за държавата. Той е порт от Изтока към ЕС, през който минават големи интереси. ... Има съмнения, че там са замесени интереси на хора, свързани с ИТН. Има институции, които трябва да съберат доказателства за това, но докато това не се случи, хората трябва да гледат фактите. Първо, че проф. Христо Даскалов, който към момента е с охрана от НСО, защото обяви публично каква е ситуацията на "Капитан Андреево", му бе поискана оставката от колегите от ИТН заедно с колегите от ГЕРБ. Синхронизирано действие на ИТН с ГЕРБ по тази точка".

Иванов изказа мнение, че ръководството на ИТН е в колаборация с ГЕРБ и с ДПС. "Това се видя по отношение на избора на гуверньор на БНР. Ясно се видя как ДПС подкрепяше кандидатурата на г-н Каримански. ДПС беше единствената ПГ, която го подкрепи, освен неговата ПГ на ИТН".

Интервюто на Даниела Големинова с Мирослав Иванов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

 

 

Коментари

 • rusnak

  14 Юни 2022 13:50ч.

  А от Козяк дали мислят така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • опс

  14 Юни 2022 13:52ч.

  Лена ли ти каза да говориш так,бре Мирко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  14 Юни 2022 13:56ч.

  На такава имитация на мъж, не може дори да му се подиграеш... Веднага ще каже ами той Кики и мен ме оправя, ще извади едно шарено знаменце и ще иде на гей парада! Смешни са, но държавата приключва и това е хубаво!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама верно ли

  14 Юни 2022 14:34ч.

  сигурно и манипулации на машини за гласуване не са във вашия инструментариум? Че вие сте били ангели небесни слезли да ни оправят по всички възможни начини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи