Мирослав Иванов: Безпредметно е да се съставя кабинет, който не иска съдебна реформа и борба с корупцията

Мирослав Иванов: Безпредметно е да се съставя кабинет, който не иска съдебна реформа и борба с корупцията

„Продължаваме Промяната” не затваря пътя за преговори, но от партията не искат да изневерят на принципите си - нулева толерантност към корупцията. Това каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия депутатът от ПП и временен председател на парламента Мирослав Иванов.

„Влизане в правителство с ДПС, ГЕРБ, ИТН, със сегашните им лидери - за нас ще бъде прекалено голям компромис с нашите ценности. Оставаме верни на това, което сме казали. Имаме програма и тя включва съдебната реформа и антикорупционната програма”, обясни той

Мирослав Иванов уточни, че ако депутатите от „Има такъв народ” желаят да подкрепят програмата им - състав на правителство и кабинет е възможен. „Ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави кабинет”, заяви той.

Според него ИТН не са диалогични и вървят в посока, която прекалено силно се различава от тяхната, тази на БСП и „Демократична България”. Той даде пример със саботиране на Комисията по конституционни и правни въпроси. „Това беше поредният явен сигнал, че колегите от ИТН, с това ръководство, не желаят да извършат антикорупционната реформа”, добави Иванов.

Той допълни, че фокусът на ПП не е отиване на избори, но уточни: „За нас е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извърши съдебната реформа и да се бори с корупцията. Именно в борбата с корупцията виждаме основния двигател оттук нататък за промени”, каза още Иванов.

 

Източник: Нова телевизия

 

 

Коментари

  • Мирослав Иванов: Безпредметно е да се съставя кабинет, който не иска съдебна реформа и борба с корупцията

    11 Юли 2022 9:04ч.

    Миро Парапето?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka e!

    11 Юли 2022 12:29ч.

    Мирослав е просто момче. Физиономия на тъпо пораснало опулено момченце, гимназист. Той и Венеция Ангова са от сбирщайна от младежи, изстреляни във властта от електоралното невежество и хитри кукловоди политически невнятни, конституционно неграмотни и идеологически нефелни, офисен планктон, изваден от разни канторки и стартъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горкото,

    11 Юли 2022 9:08ч.

    направо ми става мъчно като гледам колко е глуповато. После се сетих каква заплата му плащаме и как ще запише в сивито си, че е бил зам.-председател на НС, и ми стана мъчно този път не за него, а за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фон лайн о

    11 Юли 2022 9:21ч.

    Безпредметно, безпредметно, ама ще трябва да направите, защото ви чакаме вече 1 година, тутманици! През България трябва да превъртим едни 20 млрд. и вие само се туткате! Трябват ни истински евроатлантици, като ГЕРБ ДПС, които знаят как се работи с фондовете (баницата).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    11 Юли 2022 9:29ч.

    абе елен, земи си оправи живота и вържи шафрантията и не се занимавай с неща над главата ти...лекенце

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    11 Юли 2022 9:31ч.

    Боже, как е възможно да допуснем такива в управлението. Погледнете му лицето - на него е написано всичко, само не, че става за управленец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корупция има по цял свят

    11 Юли 2022 10:59ч.

    Стига с тая корупция ! - само отклонявате внимането от жизнено важни проблеми, като СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. България е силна в СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, и иска много малко средства -- милиони, не милиарди - да се субсидира и да работи. Гърция субсидира, Италия, Испания също, изнасят, а ние внасяме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агроном

    11 Юли 2022 13:58ч.

    Абсолютно вярно е за селското стопанство. Но само със субсидии няма да стане, трябват и хора, вместо да ходят да берат хидропонни ягоди в англия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    11 Юли 2022 10:59ч.

    Гроздето е кисело, казаха от ПП, не го щем. Що пък да не си наберем поне череши, както ни научи леля Корни: яхна черния кон /е-ех, белият отиде у ряката.../ и спря току под черешата /махаме Киро и пълним кошницата/. Махаме Борисов, Пеевски и Трифонов - и черешата е наша. Стига пак някой да не каже „дий“ и да стане като в приказката на Елин Пелин за чичо Пейо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tunnel vision - перспектива като в тунел

    11 Юли 2022 11:05ч.

    ПП имат виждане като в тунел - нищо не се вижда освен една линия: КОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ! -- Като че ли не знаем каква корупция има в Канада: за милиарди, контракти и порчки от правителстцото за "наши момчета", цялата - ЦЯЛАТА - благотворителна индустрия (да, индустрия) е видимо и явно корумпирана, пари се крадата с милиони, скандали по медиите се изнасят за 2 дена и се скриват, но хората знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Юли 2022 11:09ч.

    Боже, боже, ти ако имаш корупция като в Канада ще имаш поне 4000 лв повече на година, бе Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви 4000лв, Наблюдателю

    11 Юли 2022 11:16ч.

    корупцията в канада е с голяма рaзмах, think big. За такава число като 4000, било долари, било евро било злато, никой не го зачита за корупция, само евтин подарък - корупяцията почва от милиардите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За 4000 на Ленчето ли намекваш

    11 Юли 2022 11:22ч.

    дребни стотинки са това за корупцията на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОРУПЦИЯ

    11 Юли 2022 11:12ч.

    В канада и сащ корупцията е десетки пъти по-голяма, за стотици пъти повече пари -- но те са много силни в пропагандата и всичко е под масата, да се говори за това е не-полит коректно и език на омразата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирославчо е единствен от ПП бандата у когото се откриват следи от реликтово детско излъчване. Косите - подстригани като на момче в лятна ваканция. Ушите - щръкнали, удобни за дърпане.

    11 Юли 2022 11:49ч.

    Липсват късите панталонки със стърчащи от джобовете воден пистолет и прашка. Няма ги и гуменките, и избелялата ризка, и ожулените колене. Обзалагам се, че Мирчо често е прекарвал летните ваканции в някое прашно ямболско село. Сутрин се е будил от сладкото ухание на бабините мекички, вечер са го приспивали макаренковските шамара на милия му дядо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Юли 2022 13:57ч.

    Пубертет,без никакъв професионален опит, с "годеница" шафрантия, пълен рогач ,му дават трибуна.Абе рогоносец, оправи си жената,направи реален опит поне 20 години и тогава давай акъл.Жалка картинка,но достойна за Колонията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Юли 2022 14:53ч.

    господине вие нямате ли чест и достоинство досега да сте напуснали пп и нс какво правите там станали сте за смях с аморалното поведение на годеницата ви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи