Мирофанова иронично за думите на Петков: Удобно обяснение, нали сега Русия е виновна за всичко

Мирофанова иронично за думите на Петков: Удобно обяснение, нали сега Русия е виновна за всичко

София застана в първите редици на поддръжниците на санкциите, а народът на България традиционно се отнася добре към Русия, изтъква ръководителят на руската дипломатическа мисия

Руският посланик в София Елеонора Митрофанова с ирония отговори на обвиненията на експремиера на България Кирил Петков, който я обвини за свалянето си от поста, съобщават руските медии.

"За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова", цитират руските медии изявлението на Петков от парламентарната трибуна, след като Народното събрание гласува за вота срещу неговия кабинет.

"Петков намери удобно за себе си обяснение, нали сега Русия е виновна за всичко", заяви Митрофанова в ефира на тв канала "Россия 24".

Ръководителят на руската дипломатическа мисия припомни, че година по-рано в България имаше "огромна правителствена и парламентарна криза", когато на три пъти се проведоха парламентарни избори.

"Накрая събраха парламент, но много разнопосочен. За да преодолеят кризата, беше сформирано коалиционно правителство", припомни посланикът.

""Продължаваме промяната", оглавена от Кирил Петков е абсолютно нова партия. Те правеха добро впечатление, като твърдяха: "Ние не сме нито десни, нито леви - ние сме за България, което се приемаше със симпатии от българския народ", отбеляза Митрофанова.

"Но когато започна антируската истерия и София застана в първите редици на поддръжниците на санкциите (а народът на България традиционно се отнася добре към Русия), тази политика предизвика, меко казано, недоумение. През това време - с въвеждането на антируските санкции - в страната силно нарасна инфлацията, а това се отрази на благосъстоянието на гражданите. Към днешния ден инфлацията в страната е 18,5%, промишлената инфлация - 40%. Още един препъни-камък стана членството на Северна Македония в ЕС, което България все още не подкрепя по исторически причини. По тези два въпроса в парламента имаше голямо несъгласие", припомня посланик Митрофанова.

------

В публикация в официалната Фейсбук страница на руското посолство в София е публикуван и коментар за статия на frognews.bg  Четири телефонни разговора с Митрофанова и как Борисов прецаква другарчета? От мисията наричат твърдението "нездраво бълнуване".

 

 

Източник: epicenter.bg, Фейсбук

 

 

 

 

Коментари

  • На един посланик не му приляга

    23 Юни 2022 14:57ч.

    да се изказва иронично за домакините си, каквото и да си мисли за тях. Нито пък да ги нарича подлоги във Фейсбук. Едва ли съветският и българският посланици са го правели по времето на Втората световна война, а противопоставянето тогава е било несравнимо с днес, когато си поднасяме цветя на паметниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    23 Юни 2022 15:10ч.

    на друг посланник му отива да си вее полите по Мниситерства и служби+да дава ъкъл на правителство и нс кво Решение трябва да приеме, демоккрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанова

    23 Юни 2022 15:34ч.

    "нали сега Русия е виновна за всичко"! Права е леличката, 45 години съветска власт и промиване на мозъци, остави България на последно място в Европа. Homo sovieticus владее душите на хората. С такова население, прекланящо се на руския феодализъм и крепостничество, няма и не може да има просперитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Юни 2022 15:41ч.

    Митрофанова, кога твоята държава ще ни върне архивите, или държава без спомен и подменена история по-лесно се манипулира. Баси наглата кучка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На един посланик не му приляга

    23 Юни 2022 15:52ч.

    Този за херо мустафа ли ни агитира?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Юни 2022 15:03ч.

    Свърши тя с дипломацията. Дипломацията е до войната. Сега вече сме във война с Русия. Моля, не сте съгласни? Я се прегледайте. Воюваме и то здраво. Ние обявихме войната. Иначе за какъв дявол е тази цензура на всичко руско, освен ако не е цензура на врага?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Юни 2022 15:03ч.

    Така че Митрофанова е много дипломатична за ситуацията бих казал. Айде да не се правим на улави - мина времето, когато трябваше, а не се правехме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Юни 2022 17:54ч.

    На България обяви твоята Матушка война, бе Мунчо. И На целия свят, изключая Еритрея, Беларус и Венецуела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главен оратор на протестите в защита на ПП в деня на вота бил бащата Петко Петков

    23 Юни 2022 15:09ч.

    Според Новини и Блиц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    23 Юни 2022 15:50ч.

    Френският адвокат и политик Реджис де Кастелино: "Още едно постижение на [френския президент Еманюел] Макрон. Две френски самоходни оръдия CAESAR бяха заловени невредими от руснаците. В момента те се намират в завода "Уралвагонзавод" за проучване чрез обратен инженеринг. Благодаря, Макрон. Ние плащаме за това".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Юни 2022 15:59ч.

    Да наистина, можем да сме благодарни на Путин, че с тази невероятно варварска агресия той сплоти цивилизованите народи. Ще ни помогне/дай Боже/ и ние да излезем от руското блато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "цивилизованите народи"

    23 Юни 2022 16:03ч.

    Тва кои - бомбардиралите Белград и Прищина без обявяване на война, бастисалите Ирак и Либия, ограбилите музея в Багдад и Вавилон, гурутата на укронацитата и на ИДИЛиите... Бегай, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно,

    23 Юни 2022 16:09ч.

    кога Русия ще почне да ликвидира физически военните във висшият ешелон на тази квази държава зовяща се украина?Кога и защо се бавят?Путин и Шойгу не разбрах ли че само физическото унищожение на тая паплач облечени във военна форма и изповядваща фашизпидни мераци, ще ликвидира проблема с губернията украина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Юни 2022 16:15ч.

    С тая огромна разница, че никой от тях не е тръгнал да завладява чужди територии, а опит да се спрат вътрешни кръвопролития. Агресията на Русия срещу Украйна започна още 2014 г. и не е спирала от тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • т.н. Копейкин,не знам

    23 Юни 2022 16:36ч.

    какво общо имаш с руските стотинки но че си дребен и гадничък тип(не човек) е видно отдалеч.Чета ти жалките писания които пускаш във форума и разбирам колко са прави тоя в Русия да изтребват тая свинщина в украина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    23 Юни 2022 16:38ч.

    Центурионски, аз ти казах че си малоумен. За такива селски идиоти като тебе предистория на събитията отсъства. Айде не ни вземай и нас за будали, макар от 30 и кусур да живеем под англоамериканско робство и ние, горките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитни факти! Знаете ли, че при обиколката си из МВР посланик Мустафа пожелава да уринира. Завеждат я във VIP тоалетната на трети етаж. Съоръжението обаче се оказва, че не е сертифицирано по ISО 2581.

    23 Юни 2022 16:59ч.

    Проба от урината й, както и звукова флатулентна фонограма, попадат в ръцете на КГБ. Те са разчетени и анализирани. Така руснаците узнават че Херо е с прекъснат менструален цикъл, а чрез фонограмата от пръцканията тя да става разпознаваема навред по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При посещените на Херо в служба "Военно разузнаване" на ул. "Ген. Стефан Тошев"86, става инцидент с жълт флаг Посланичката изпитва остра и неочаквана по протокол необходимост да дефекира.

    23 Юни 2022 17:16ч.

    Незабавно е насочена към сектретната тоалетна на 5-ти етаж, сертифицирана по програмата "Космическо безмълвие". Оказва се обаче, че сигурността на съоръжението е пробита - руската агентула е монтирала в канализацията микрофони и колекторна капсула за фекални проби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    23 Юни 2022 17:17ч.

    Малко след полунощ събраната информация вече е анализирана в секретната новосибирска лаборатория на ГРУ. Руснаците разбират, че Херо има глисти и от две години се сношава единствено с еквадорски банани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Юни 2022 17:57ч.

    Всичко читаво избяга от Матушката ви и всичко читаво в България не иска да чуе за не. Изключая няколко бастуна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи