Минск няма да разкрива местоположението на руските ядрени оръжия

Минск няма да разкрива местоположението на руските ядрени оръжия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко Снимка: ТАСС, архив

Властите в Беларус не планират да разкриват местоположението на руското тактическо ядрено оръжие (ТЯО) на своя територия. Това заяви помощникът на министъра на отбраната на страната генерал-майор Леонид Касински в отговор на журналистически въпрос относно информация на ЦРУ, че тактическото ядрено оръжие ще се съхранява близо до град Осиповичи, Могильовска област, предаде ТАСС.

"Разбирате, че никой никога няма да назове място. И това, което ЦРУ смята, е тяхно право да смятат", каза генерал-майорът.

Касински припомни думите на беларуския президент Александър Лукашенко, който на 6 юли по време на среща с представители на чуждестранни и беларуски медии заяви, че западните разузнавателни служби не са успели да проследят движението на руско тактическо ядрено оръжие към републиката. „Къде е преместен и кога е преместен, разбира се, като военен няма да ви кажа“, подчерта помощник-министърът на отбраната.

"Мога да кажа само едно - не трябва тактическите ядрени оръжия да се превръщат в страшилище за целия свят. Президентът (Лукашенко) ясно определи, че използването на това страшно по своята разрушителна сила оръжие може да бъде възможно само в случай на агресия срещу Република Беларус. (...) В случай на агресия на страните от НАТО срещу Република Беларус тези оръжия могат да бъдат използвани, ако видим, че се създава заплаха за съществуването на държавата като такава“, уточни Касински.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тий и много други интересни неща каза

    07 Юли 2023 20:29ч.

    Защо не споделите всичко което каза: https://www.youtube.com/watch?v=eGtbLwXfm-k&ab_channel=%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%A2%D0%90

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Arjuna

    08 Юли 2023 3:12ч.

    ТЯО не са интересни. Стратегическите са интересни , защото са определящи изхода от войната . Всеки се е запасил със пуканки и уиски и следи внимателно Биг шоу. Впрочем в окултните среди се говори , че тук на Земята са се водили няколко ядрени войни . Така че нищо ново под Слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи