Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС

Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС

Министрите от "Има такъв народ" напуснаха редовното заседание на Министерски съвет, където се очакваше да се приеме актуализацията на бюджета, съобщи Novini.bg. 

По неофициална информация става въпрос за спор именно за преизчисляването на средствата на държавата.

Предсрочно от заседанието излязоха вицепремиерът Гроздан Караджов, външният министър Теодора Генчовска и спортният министър Радостин Василев. 

Четвъртият министър от квотата на ИТН – на енергетиката Александър Николова, не е присъствал на заседанието. Неговият заместник е останал. 

По неофициална информация причината е, че те не са останали доволни от финалния вариант на бюджета.

Първо Теодора Генчовска настояла за пари за увеличение на заплатите на служителите във Външно, а след това и Караджов поискал пари за важни пътни проекти.

И на двете искания било отказано от вицепремиера Асен Василев и министър-председателя Кирил Петков. 

Тримата поискали и актуализацията на бюджета да не се обсъжда от правителството преди да бъде одобрена от Коалиционния съвет, който е насрочен за тази вечер. 

В момента министрите на ИТН са на среща с парламентарната група, за да обсъдят по-нататъшните си действия и евентуалното им оставане в коалицията и в правителството.

Епицентър. бг припомня: в неделя депутатът от "Има такъв народ" и председател на Комисията по бюджет в Народното събрание Любомир Каримански заяви, че "нито една идея на "Има такъв народ“ не е реализирана в актуализацията на бюджета така, както е предложена". 

"Може би някой ще каже, че идеята за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на хляб и хлебни продукти е наша, но нашата мярка не спира по този начин. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че отделните елементи, участници в ценообразуването на хляба и хлебните продукти са по-важни и беше нормално експертите между коалицията и Министерство на финансите да седнат и да уточнят обхвата и начина, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички", подчерта той.

Каримански заяви още, че не е видял в бюджета да има предвидена компенсация за цените на тока за бизнеса: "Най-вероятно ако Министерство на финансите, изобщо колегите от Министерски съвет, разчитат на някакви други буфери, които има, откъдето да вземат тези пари. Вероятно ще има, но не мога да кажа със сигурност". 

 

Коментари

  • баба мара

    08 Юни 2022 12:06ч.

    оставка служебен кабинет референдум за нато и ес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и баба мара с чемодана

    08 Юни 2022 12:18ч.

    на влака за Русский мир. Мир и любов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти пък отивай

    08 Юни 2022 12:22ч.

    с чемодана в 404. Може и някой тамошен с джип да те закара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Юни 2022 12:27ч.

    За да има референдуми спешно закона трябва да се обнови, защото след Учиндолския референдум той е мъртъв !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паяците в буркана

    08 Юни 2022 12:11ч.

    почаха да се ядат, но сокойно, Мустафата ще им набие чивиите, а ти, народе спи спокойно, дали се зора забави или две нощи смесиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Chemodana

    08 Юни 2022 12:39ч.

    Точно така,след всички бели които натвориха,сектата ИТН се прави на ощипана мома...ама онази грозната кюрдка ще ги помири...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Юни 2022 12:24ч.

    Няма нужда Мустафата да набива чивиите, шубето че повече няма да видят власт, а мнозина и парламент е достатъчно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Юни 2022 12:42ч.

    Да точно така,народа ги ненавижда,какви депутати могат да бъдат метрата балабанов,треперещия тош.йорданов,нито сектата ИТН,нито еничарите дай българия,нито най мръсната жена в бълг.политика корна нинова,бсп ще помиришат власт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    08 Юни 2022 12:40ч.

    Всички държавни чиновници искат само пари, за качеството на работата никой не говори....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Chemodana

    08 Юни 2022 12:46ч.

    Даже и тези пари са им много,няма нужда от тези консули и чиновници,на нито един българин извън границите са посегнали,след всичко което натвориха бандитите от сектата ИТН,сега се правят"на принципни"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • простото Киро

    08 Юни 2022 13:01ч.

    Спри, не си отивай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    08 Юни 2022 13:25ч.

    Най-добре ще е изобщо да не се връщат.От тях,както и от цялото правителство държавата ни няма никаква полза,дори обратното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все пак радостно е, че Каримански не беше избран за гуверньор на БНБ.

    08 Юни 2022 14:35ч.

    Отначало си мълчеше за еврото, но после се оказа, че и той няма търпение да го приемем... Не трябва да се отказваме от българския лев! Знаете ли, че поводът за възставането на младата държава САЩ през 1776 г.срещу Метрополията е забраната от King George да въведат тяхна валута, и настояването му да продължат да използват брит. пари и да плащат лихви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евтин театър, сценка за читалищни самодейци! В ранна утрин на сприхавото Слави му се дощяло да стори нещо скандално и тревожно. Речено - сторено! Звъннало Славиту на обернеандерталеца Тошку.

    08 Юни 2022 14:59ч.

    Наредил му сламените кукли Теодорка, Гроздьо и Радостинчо да напуснат харвадската сбирка. Какъв творчески упадък, каква вопиящанемощ на въобажение!то! Няма плам, няма революционни идеи! А можеше Радостинчо преди да напусне заседанието да се изпикае в заседателната зала. През това време Теодора трябваше да направи хепъниг е спонтанно да се изака на пода на тоалетната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля че не им дреме кой е излязъл от залата

    08 Юни 2022 16:10ч.

    Те ПРОСТО си вършат работата. При декларацията на Възраждане представена от Костадинов от трибуната на НС, залата напуснаха всички от ГЕРБ-СДС, всички от ПП и сигурно много от ИТН! Какво по-ясно доказателство, че понятието "демокрация" не е стигало до главните мозъци на управляващите? Почтеност ли? Само ръце могат да извиват. Домашно възпитание и добри маниери им липсват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи