Министерството на отбраната: Ученията на Русия в Черно море не ни притесняват, но не са добра практика

Министерството на отбраната: Ученията на Русия в Черно море не ни притесняват, но не са добра практика

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руската федерация е изпратила публична нотификация за определяне на временна предупредителна зона в Черно море поради провеждане на военни учения. Това се посочва в позиция на Министерството на отбраната, изпратена след запитване на БТА, във връзка с прессъобщението на НАТО, публикувано след вчерашното заседание на съвета НАТО-Украйна. 

НАТО осъди "опасното" поведение на Русия в Черно море и опитите ѝ да блокира износа на украинско зърно, като подчерта, че новата руска "предупредителна зона" засяга териториалните води на България, която е член на Алианса. НАТО предупреди, че с този акт на Москва "се пораждат нови рискове от недоразумения и ескалация". 

От ведомството, ръководено от Тодор Тагарев посочват, че зоната включва части от изключителната икономическа зона на България. Няма причина за притеснение и учението ще се провежда далеч от териториалните води на страната ни, уточниха от ведомството.

Въпреки че тези действия не представляват формално нарушение на международноправните норми, те не се смятат за добра практика. България и съюзниците продължават регулярните дейности по засилено наблюдение в зоната на отговорност на НАТО, в съответствие с решенията в рамките на Алианса, добавят от Министерството на отбраната.

Миналата седмица Русия се отказа от ключово споразумение, подкрепено от ООН, което от лятото на 2022 г. позволяваше на Украйна да изнася зърното си през Черно море от лятото на 2022 г. След това тя започна да обстрелва пристанищните райони на град Одеса, а след това и украинското пристанище Рени, припомня АФП.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Не ви притесняват ли???

    27 Юли 2023 18:24ч.

    — Разрешете — продължи Швейк — да го помириша. Швейк смъкна от масата Микулашек, който не откъсваше глупавия си поглед от поручика, и като го изправи на земята, помириса панталоните му. — Още не е — заяви той, — но започва. Да го изхвърля ли? — Изхвърлете го, Швейк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    27 Юли 2023 18:24ч.

    Аз съм напълно сериозен. Моето лично мнение съдейки по думите и действията на Тагарев в дълъг период от време е, че той е невменяем. Липсва адекватно мислене, тази личност страда от тежка форма на различни психози и нервни разтройства. Просто недоумявам защо няма няколко смели психиатри в България, които да изразят своето професионално мнение за този човек. Не считам, че човек с такива проблеми може да ръководи силово министерство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В днешната власт всички са като Тагарето

    27 Юли 2023 19:09ч.

    Специална селекция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    27 Юли 2023 18:26ч.

    Теб пък кой те пита? ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Тагарев се изкаже остро против бандитска Русия -

    27 Юли 2023 18:37ч.

    вой до небесата. Ако се опита да се прави на дипломат, както е с това изявление, пак не е добре. На ушанките не може да се угоди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За това пък на теб лесно може да ти се угоди - със станиолче от корекомско шоколадче

    27 Юли 2023 19:10ч.

    Големи сте шматки, това жълтопаветните предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    27 Юли 2023 19:18ч.

    Тагарев нещо се е поболял. НАТО друго каза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шоколадчето ще смуча

    27 Юли 2023 22:30ч.

    а със станиолчето ще си играя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Юли 2023 18:40ч.

    всички чужди воиски да се махат от българия и черно море искаме мир русия не е заплаха за нас ние сме тук от векове за векове заплахата е сащ и нато убиици по генезис

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    27 Юли 2023 18:50ч.

    Тагаренко на снимка да го видиш, на въже да го закачиш. Рядко нагъл и противен тип, който мрази България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    27 Юли 2023 19:50ч.

    Дъртият лумпен Тагарев раздаде все що имаше на Окрайна без пари и Окраинците били забоксували . Ами за без пари толкоз. Иначе лумпена кое смята за нормално, ученията на Натю по границите с Русия ли. То аман от неграмотници в тази държава. Но мерзавеца Тагарев трябва да заърш точхо като идола си - Дучето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    27 Юли 2023 20:12ч.

    Време е Варна да бъде превърната в руини.И без това там се спукаха да крадат за което има десетки публикации и репортажи с доказателства.И езерото край Варна е един огромен кенеф.То е лесно да се гледа по ТВ как други умират и да се ежиш като пудел.Време е колониални градове да горят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всичко говори в тази посока

    27 Юли 2023 20:16ч.

    Все по-сериозни и основателни са съмненията дали Магарев е още с всичкия си, т.е. дали не си е загубил разсъдъка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО е заплахата за Българпия

    27 Юли 2023 20:44ч.

    Няма Българин ,който да се притеснява от Русия. Българите се притесняват от НАТО и техните сбъркани подлоги. Но краят им ще дойде и тази мръсна вода ще оттече в канала на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    27 Юли 2023 21:02ч.

    Недоумявам защо така злобно и грозно читателите се нахвърлят върху клетия бай Тагар. Навярно те не подозират колко трудно и изпълнено с несгоди е неговото жетие-битие. А в основата на мъките Тагареви е булката му Пелагия. Нейният дядо е поручик, белогвардеец, който в смутните револиоионни години успява да се добере с кораб от Одеса до Цариград. После се емигрира и заживява в България. Пелагия е третото дете в семейството на о.з. поручик Аметист Порфирович. Ражда се през 1955 г., пет години преди Тагарев. Мигом се влюбва в него, щом зърва лика му. Това става през 1967 г. В онези години тя, както повечето български деца, се прехранва най-вече с филии хляб, обилно намазани с кричимска лютеница. Тогава хлябът ухае на пшеничена нива, а вкусната му хрупкава коричка може да те влуди от удоволствие. Докато Пелагия си похапва, тя често разглежда етикета на бурканчето лютеница. Там съзира бъдещия си съпруг и мигом го обиква. Това е Тодор Тагарев, третия момък с калпаче и потурки, рипащ на лютеничното хорце от етикета. Апропо, Тагарев е родом от Кричим. Художникът на консервния комбинат мигом го обиква и често рисува върху етикетите за лютеница. Как Тодор и Пелагия се запознават, сгодяват и женят е дълга история, която друг ще бъде разказана. Малко по-долу ще разберете само колко съдбовна роля изиграват в живота на Тагарев неговият тъст поручик Аметист Порфирович и дъщуря му Пелагия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Юли 2023 21:05ч.

    ЕС получи 3 млн. здрави и работоспособни украинки + децата им, като целта на евро-фашистите е да се подобри демографската ситуация в западна Европа. И войната “до последния украинец” осакатява и унищожава украинските мъже, а украинските жени стават в чужбина съпруги и любовници на тези, които унищожават родината им...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жералдин Каракочева

    27 Юли 2023 22:20ч.

    НАТО твърди, че новата руска "предупредителна зона" засяга териториалните води на България. Според Конвенцията на ООН по морско право от 1982 г. върху териториалните води, а също върху тяхната повърхност, недра и въздушно пространство се разпространява суверенитетът на крайбрежната държава, а НАТО щеше да брани всеки квадратен сантиметър съюзна площ. Същевременно нашенското МО твърди, че учението ще се провежда далеч от териториалните води на страната ни. Кой и кога всъщност лъже/манипулира? Вероятно всички, както обикновено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    27 Юли 2023 23:31ч.

    Това, че ми триете коментара за дъртия козел не означава нищо. Рано или късно ще му видят сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи