Министерството на отбраната: От президентството манипулират и заблуждават относно военната помощ за Украйна

Министерството на отбраната: От президентството манипулират и заблуждават относно военната помощ за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността."

Това заявиха от Министерството на отбраната във позиция относно изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, която по-рано днес обясни огънят по президента Румен Радев с опит да се прикрие какво е обещало българското правителство на президента на Украйна Володимир Зеленски и видя разминаване в позициите на премиера и военния министър.

Ето какво още се казва в позицията на МО:

"Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията".

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Хеликоптерът "летателно средство" ли е?

    08 Юли 2023 18:53ч.

    На летище Пловдив се товарят български хеликоптери за Украйна, вж. 24.35 мин. https://www.youtube.com/watch?v=zf3oTUsOKD4&ab_channel=%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F24 Кой лъже?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Юли 2023 18:56ч.

    Всъщност кой слага разделителни линии? Тия правят не гласен импийчмънт.. Ю

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2023 19:00ч.

    "импийчмънт." Нататък бутат нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    08 Юли 2023 18:56ч.

    Хрланеникът на украинското Министерство на отбраната нещо много се е разпенил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синекура в НАТО

    08 Юли 2023 18:56ч.

    Ще драпам с нокти и зъби и ще викам на черното бяло, пардон, на синьото жълто и обратно... Абе кво знайте вий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Юли 2023 18:58ч.

    оставка на правителството заради визитата на нар-ко-мана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагар Шапкарев

    08 Юли 2023 18:59ч.

    Ами медиците, които ще предоставяме, и те ли ще са към края на своята годност(без да обиждам самите тях!)? Стига с тези елементарни обяснения. Ако ще лъжете правете го оригинално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    08 Юли 2023 19:03ч.

    Дъртият лумпен Тагарев ще предаде както всичко което му се поиска така и целия Български народ. Предателя тагарев и майка си ще продаде за пари. Този тумор за нацията трябва да бъде отстранен докъто не е станал злокачествен. Тагарев е крайно необходимо да завърши като идола си Дучето , пороган от народа на площада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    08 Юли 2023 19:05ч.

    Абе, Господин Тагарев, повечето хора изобщо не слушат президента, а тълкуват твоите думи и дела. Ти откакто си станал министър на отбраната на България говориш само и единствено за Украйна. И още нещо - няма нормално българско момче, да речем на възраст 25 години, което точно в този момент да има желание да посвети живота си като офицер, сержант или войник в Българската Армия, след като вижда как хора с психични проблеми стоят начело на министерството и могат всеки момент или да отнемат въоражението и да го изхвърлят на улицата без работа или по-лошо - да го изпратят някъде да загине в някаква безсмилена война. Мислиш ли малко за съдбата/бъдещето на министерството, което ти е поверено?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво!

    08 Юли 2023 19:20ч.

    Чудесно казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    08 Юли 2023 19:10ч.

    Отвращавате ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сензор

    08 Юли 2023 19:18ч.

    Келявото тагаре е със съветско-руски подкови на копитата и с пършив прайд-шарен американски юлар! И реве на неразбираем за българите език - като Кики с БойКики!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да предположим

    08 Юли 2023 19:18ч.

    Че Радев е президент, избран с гласовете на повече хора от управляващата коалиция. Да предположим, че избирателите на управляващата коалиция имат представителство на техните разбирания -искат да подаряват оръжия на украйна и да отглеждат техните бегълци в хотелите си, но има и други избиратели. Те не са представени и тяхното мнение не е зачетено. Такива са част и от избирателите на Радев. Сега да попитаме, само тези които са гласували за управляващата коалиция ли трябва да имат право да изразяват мнение и да формират бъдещето на страната? Радев е за бой. Той досега трябваше да е свикал консултативен съвет за национална сигурност и да е обсъдил всички подробности с всички партии. Следователно Радев се отказва да защитава интересите на част от своите избиратели. Защо? Има ли това право и редно ли? И ако продължава да действа така Радев ще докаже, че играе с вас и е съгласен да го обиждате публично, като част от общата ви игра за владеене на масите. Затова трайте си! Ставате прозрачно ясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2023 19:33ч.

    Вие нарочно ли ги пишете тези неща? Имам предвид да нахлузите на президента споделянето на отговорността за помощта за Украйна? При положение, че оня ден президентът ясно се разграничи. Какво по-ясно от това? Ама не бил свикал импотентния Съвет за национална сигурност! И като го свика, кво? Решения ли някакви ще изработи, кво? Тагарев ясно е казал - има решение на НС. Кой смее, кой има право да се противопостави на такова решение? Тва некак удобно го пропускате покрай ушите си. Защо не посочвате отговорните хора и институции? Те са: НС, МС, министър-председател, министър на отбраната. Посочете ги, подредете ги по степен на отговорност, която пък на свой ред произтича от правата им! Има ли право президентът да отмени решението на НС? Има ли? Няма! Има ли право да нареди на МП да не кани на гости Зеленски? Няма! Защо не искате сериозно да се захванете с тези неща, а искате президентът да е виновен? Някъв интерес ли имате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2023 19:35ч.

    Извинявам се за повторенията. Даваше ми няква грешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нищо лично

    09 Юли 2023 1:38ч.

    След скандал с изтеклите в едни записи самопризнания за изборни измами и ред още причини да се сезират съответните органи, президатна се направи на глух и сляп - връчи мандат на същите тези, които водят страната към поредна национална катастрофа. Не ги слушайте какво говорят, гледайте какво правят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    08 Юли 2023 19:27ч.

    Тагарев хептен магаретяса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    08 Юли 2023 19:32ч.

    Елементарно е - кажете какво точно ще пращате на Украйна и няма да има никакви спекулации. Щом като другите, при това стари членове на Алианса казват какво изпращат, вие защо не кажете? Ама било тайна! Ами, като е тайна, нормално е да има спекулации. И като добавим, че тия в правителството в повечето случаи два поредни дни едно и също не казват, и да извадите списък, народа пак няма да повярва. Единственото едно и също нещо, което повтаряте е "пълна подкрепа за Украйна". По тази логика можем да стигнем до извода, че ще изпратите всичкото оръжие, с което разполага страната ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toчно!

    08 Юли 2023 20:22ч.

    И аз щях да напиша същото, веднага може да спрат "кампанията по дезинформация", като публикуват точно какво е поискано, какво е пратено и какво ще пращат. Всички останали държави обявяват на всеослушание какво са пратили, само нашите се крият! Що така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    08 Юли 2023 20:57ч.

    "Ген. Събев: Имаме един комплекс С-200 с най-голям обхват - ако Украйна го поиска, може да ѝ го дадем" - https://epicenter.bg/article/Gen--Sabev--Imame-edin-kompleks-S-200-s-nay-golyam-obhvat--ako-Ukrayna-go-poiska--mozhe-da---go-dadem/320175/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • додо

    08 Юли 2023 22:05ч.

    Крият се щото после да отричат, че с българско оръжие са убивани бъгари. Това са българоубийци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да се вярва на

    08 Юли 2023 19:50ч.

    български военен министър, идобщо на министър, сложил укранското знаме на профилната си снимка. На него лично не може да се вярва, оттам и на ведомството. За справка: украинци от Одеса, дошли в България през 2016г, не са си сложили украинското знаме – нито в началото на СВО, нито по–късно.Те са граждани на на Украйна и на България. Вярно е, че са от Одеса. Изглежда, Тагарев е от Киев или Виница и не е български гражданин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    08 Юли 2023 19:56ч.

    Тоя си е нагъл от малък, но като се изкатери маймуната нависоко се вижда по-ясно червеното и, болшевишко Д ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия

    08 Юли 2023 20:15ч.

    Текейсарската сурат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тази

    08 Юли 2023 20:15ч.

    отрепка плешива тагарчук съвсем скоро ще бъде изгонена с камъни от МО,както и другите безродни твари от това правителство.После съд и доживотен затвор за национално предателство. Ще работят из обектите на родината до края на жалкия си окаян животец,поне храната да си заслужат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лудият

    08 Юли 2023 20:47ч.

    Тагарев има поведение на луд, бълващ глупости и държащ в ръцете си картечница. За него руските войници са педофили и извратеняци.Пред Цветанк Ризова каза, че руските войници изнасилват украинските деца и по тази причина трябва да се дава още оръжие. Това може да го каже само един ненормален човек. Незабавна оставка за украинския агент Тагарев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сума

    08 Юли 2023 22:09ч.

    Говори такива безумни глупости, защото самият той е плод на изнасилване. Това е единственото обяснение за поведението натози психопат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    08 Юли 2023 21:03ч.

    Всяка изречена дума от този чужд лъжлив агент трябва да се документира, за да се използва в съда когато му дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    08 Юли 2023 22:53ч.

    Тагаренко, оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министерството на отбраната

    08 Юли 2023 23:32ч.

    Може да има пълна подкрепа на министерския съвет, НО няма подкрепата на България, няма подкрепата на военните от запаса, няма подкрепата на действащите военни, министерството на отбраната и министъра респективно следват в купом да поемат своята отговорност и ръка за ръка лично към 404...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Списъкът на Зеленски при посещението у нас

    09 Юли 2023 0:32ч.

    Всеки, който е против решението на министър Тагарев е против България да има съвременни и ефективни средства за отбрана. Вижте Румъния какво правят за своята отбарна (5 батареи "Patriot" още от преди 6 год., сега са поръчали още 3, както и 2 ескадрили F-35) и сравнете с България (със системите C-300) колко е изостанала в националната сигурност и отбрана по вина на правителствата на пРезидента и ДС "гласовете" на путинофилите зад гърба му. Бившият заместник-министър на отбраната Румен Кънчев и Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество по темата: https://bnt.bg/news/spisakat-na-zelenski-pri-poseshtenieto-u-nas-v348423-319655news.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    09 Юли 2023 1:01ч.

    тагарев, тагарев, добре че анархията вилнее с пълна сила из тя територия, наречена България. Иначе, отдавна щеше да висиш на някой стълб за наздание на останалите подлоги и предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    09 Юли 2023 1:16ч.

    навремето под ялта (беше и част от нея о тяхна спбствност, ама нейсе) имаше един клуб, зовеше се спартакус, първо беше с карта и вход, ама като се оказа, че педалите в Столицата са обикновенни педераси и не искат плащат входове, пък и да издържат целата работа. та въпроса ми е, щото тия дискотеки бяха по желание, никой не те кара, акоа искаш, ама тук се сещам как последните поне 15 години давам по 500лв./месец на тая лбгтм+ кочина наречена държава, за да може тоя гнусен манафда си играе на инкасиране на бюджети за отбрана под уж руска заплаха, тоя педал е и съветски възпитаник, та питам аз, колко късо въже, колко дебел клон и колко домашен сапун трябва да си дойдем на думата, тук и всички геюве и пидали смятам ще ме подкрепят, или поне ще обмислят офертата ми към тоя продажник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • C-300 са морално остаряла разработка на СССР от 1978 г.

    09 Юли 2023 1:45ч.

    Oстарелите съветски системи за ПВО, колкото и да са добре "наработени" и познати и лесни за използване, не могат да свалят напр. свръхзвуковите ракети "Кинжал". Това е възможно единствено с Patriot ЗРК PAC-3. Украинците го доказаха и военните експерти потвърдиха това още в началото на месец май, 6 май, когато свалиха първият "Кинжал". А на 16 май, около 3:30 ч. през нощта от северна, южна и източна посока Украйна беше атакувана от рашистите с общо 18 ракети - шест хиперзвукови ракети Х-47М2 "Кинжал", девет крилати ракети "Калибър" и три балистични ракети С-400 и "Искандер-М". Всички цели бяха унищожени. Това беше срам за рашисткият режим ,който до тогава се хвалеше, шантажираше и плашеше света с УЖ неуловимите свръхзвукови ракети. След опровергаването на тази пропаганда Путин издаде заповед за арестуване на руските учени, разработели "Кинжал", които обвини в ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. ( https://www.segabg.com/hot/category-the-war/razrabotchicite-na-raketata-kinzhal-sa-obvineni-durzhavna-izmyana ). Румънците имат 5 "Patriot" и сега очакват още 3.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психиатър

    09 Юли 2023 2:19ч.

    Трябва да ти се намали DW-лето и CNN-а, че съвсем ще почнат да те хапят кучетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде сме ний, къде са руснаците и Вагит Алекперов, който доставя 40% от доставките за гориво за ВСУ :)

    09 Юли 2023 2:17ч.

    Общото състояние на руските милиардери се е увеличило с $16,6 млрд. от началото на 2023 г. От войната се печели - това го знаете. И се губи. Знаете и кои са загубили най-много - това са тези руски народи, които живеят в мизерия, въпреки че под земите им се намират несметно богатство, най-висок прцент въглеводороди. Режимът в Кремъл безмислостно отнема богатствата им и умишлено ги поддържа в мизерия, за да са зависими и лесно манипулирани и подчиняващи се на кремльовската "елитна" власт. Същата клептократска кремльовска власт сега именно от тези народи ги хвърля на фронта, където или се инвалидизират, или губят живота си, а техните фамилии остават без човек, който да ги издържа. И те потъват в още по-голяма мизерия. Да видим кои в Русия спечелиха най-много от войната? Естествено, клпетократите, в линка по-долу има списък с ТОП-10 руски милиардери, спечелили най-много от войната. Капиталът на съсобственика на ЛУКОЙЛ Вагит Алекперов е нараснал повече от останалите, той е добавил $4,8 млрд. и е достигнал $20,2 млрд. Значителна роля за този успех изигра заводът на Лукойл в Бургас, България, който осигурява до 40% от доставките на гориво за Въоръжените сили на Украйна. Да, от руски петрол в завода на Лукойл. ??‍♂️?? >>> https://t.me/bloombg/1411

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При наглосаксите

    09 Юли 2023 2:22ч.

    По-хуманно ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-верните боеприпаси

    09 Юли 2023 2:51ч.

    https://t.me/Bayraktar_News_UA/43310

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи