Министерски съвет: Тайното записване на работна среща е търсене на конфликт

Министерски съвет: Тайното записване на работна среща е търсене на конфликт

Правителството ще поиска от ЕС освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ

"Записването на работна среща без знанието на участниците в нея прилича на търсене на конфликт". Така коментираха от Министерския съвет записите от прекратената среща с превозвачите, разпространени от самите превозвачи.

"Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов покани на среща представители на превозвачите, за да им представи предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея", се казва в становище от правителствената служба.

Исканията на транспортния бранш към правителството обаче не могат да бъдат изпълнени, а политическият елемент в тях ще доведе до нова криза в управлението на страната. Това става ясно от запис, с който Би Ти Ви разполага, и за който се твърди, че е от провалилата се среща на протестиращите браншовици с властта вчера в Министерския съвет. Тогава превозвачите си  тръгнаха възмутени от поведението на премиера Кирил Петков. 

В записа глас, приличащ на този на министър-председателя,  подробно обяснява ситуацията, в която е държавата. Директно е адресирано едно от основните искания – падане на акциза на горивата.

От министерството отвърнаха, че "наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт.

"Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша. За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати". 

Една от мерките, които кабинетът ще задейства през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита.

Също така е допустимо освобождаване от акцизи на природния газ за държавите- членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%", заявиха от Министерския съвет.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Тайното записване

    06 Май 2022 15:41ч.

    е доказателство за истинските задачи на това "българско" правителство - в интерес на чужди правителства и на свои печалби...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марш

    06 Май 2022 18:45ч.

    Оставка, некадърници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Май 2022 19:39ч.

    Когато има медии се говори внимателно по протокол. Когато няма, селяндурската простотия лъсва явно ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    06 Май 2022 21:12ч.

    Той срамът , признаването на грешки и извинението е за Достойни и Интелигентни хора , другите винаги имат извонение за простотията си и винаги мазно се изхлузват ! Оставка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очеизвадно

    06 Май 2022 16:02ч.

    Конфликта е очеизваден и това, че блъска в ириса си е чисто грешка на киро, непремиер и небългарски. На киро и на правителството му е обявена война. Няма какво да реват сега. До тука, мойте хора! Само унищожение за вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кай

    06 Май 2022 16:05ч.

    Киро го хванаха толкова пъти в лъжа, че само записът гарантира какво е плямпал пред хората. Иначе пак ще се изсули като змиорка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    06 Май 2022 16:14ч.

    А хората са си взели поука,канадчето лъже така,че превозвачите са си вързали гащите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Май 2022 16:17ч.

    Кой ли знае колко още такива автентични записи има на тия, дето се мъкнат по света и шляпат врели-некипели, а тука ни лук ял, ни мирисал и после няма защо да се чудим, защо за други има отстъпки, а за нас -НЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До пълна победа!

    06 Май 2022 16:35ч.

    Киро поиска тази война. Е, каквото си посееш, такова и ще пожънеш. На война с киро като на война с антихриста. Воюваме до пълна победа-съд, присъда, затвор! Киро ако не е разбрал да извика мустафата да му превежда от канадски. Каквото каже народа, това става! мустафата, нали така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не знам

    06 Май 2022 16:56ч.

    как е в англосаксонските страни, но тук наглостта винаги е будила отвращение и неприязън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " глас, приличащ на този на министър-председателя"

    06 Май 2022 17:27ч.

    Боцковата песен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    06 Май 2022 18:00ч.

    Искам да се закълнат, че те не записват в МС. Май,май, ама не....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-р

    06 Май 2022 18:06ч.

    Значи не обидните крясъци и арогантния тон на психопремиера към присъстващите са проблем, а това че записа направи този скандален факт достояние на всички! ГугЛена май иска вече да въведе закон, по който да се преследва всеки, който ядоса Киро или изрази неодобрение към Особата Му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    06 Май 2022 18:11ч.

    Тези дойдоха на власт със записи от тоалетната на Борисов и снимки на спалнята му, въртяни месеци наред. С това вече са заявили, че силно одобряват тайните записи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    06 Май 2022 18:18ч.

    Съществува техника, която прави невъзможно това, но нашите умници не са подготвени, уви. Колко ли още други "гости" са ги записвали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прошка тука всяка оставете, госин премиер!

    06 Май 2022 18:50ч.

    Прав е киро. Който си го търси, си го намира. Днес със запис, утре с друго ще го забият. Важното е да падне подкосен. На война, като на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Мустафа

    06 Май 2022 19:43ч.

    не оставяше дори паметни бележки, камо ли стенограми, за нуждите на Външно министерство от преговорите с Македония, хубаво са го записали да се види нивото на комуникация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Григорий КЛимов

    06 Май 2022 19:58ч.

    описва доста научно хората с комплекс за власт https://anonybulgaria.wordpress.com/2015/10/02/дегенерати-интервю-с-григорий-климов/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    06 Май 2022 20:20ч.

    Копейкаджите, вие в предишните си живот сте живели в Китай и сте писали дадзибаота по време на Културната революция. Само лозунги и телешки възторг пред всичко руско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не Е Смешно!

    06 Май 2022 22:42ч.

    Мъж се прибира неочаквано у дома и сварва съседа в леглото с жена му. Пребива го от бой и го изхвърля с ритници на площадката пред вратата. Прелюбодееца става, пооправя се и казва - Начи комшу, праиш така начи, човек да не ти стъпи в къщата повече! И наш Киро, хванали го с кафяви гащи пък той вика - прайте така начи, човек да не ви покани повече! То бива наглост ама ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да конфликт е

    06 Май 2022 23:17ч.

    За сега мирен, ако не разбира Киро от дума може нещата да нарастнат в Киро кокрочова вреда и заедно с нинова и Христо пъпката да изчезнат от Родината, която не ценят, и от народа който не заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Тодоров

    07 Май 2022 1:16ч.

    Когато на 28.01 пак записвахме срещата за зеления сертификат пак беше за тези хора , търсене на конфликт! И разтуриха седянката Радка Аргирова и сие, сега пак същото да не ги записват , завалиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    07 Май 2022 12:29ч.

    Правителството отдавна е влязло в конфликт с мнозинството българи. На безумията - кадрови, управленски и т.н., някой трябва да сложи край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи