Министърката на иновациите отговори на Борисов, който я разкритикува, че 51 дни е била в командировка в чужбина

Министърката на иновациите отговори на Борисов, който я разкритикува, че 51 дни е била в командировка в чужбина

Всяко едно от пътуванията ми в чужбина е свързано с конкретен резултат. Така министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева отговори на вчерашните критики на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че командировките ѝ в чужбина - 51 дни, са почти двойно повече от тези на външния министър Мария Габриел. "Кирил Вътев - 24, докато земеделците се бият с мляко и домати по улиците. Министърът на туризма над 50 - е това е министър на туризма, да пътува. Мария Габриел е 30. Значи външната министърка има по-малко от половината Министерски съвет. А ние получаваме: "искаме Външно, за да може Ники да пътува", каза вчера Борисов.

"Всяко едно от пътуванията са свързани с конкретен резултат. Например, участвах в стратегическия диалог между САЩ и България и следващото пътуване до Америка беше свързано с подписването на споразумението "Артемида" между България и НАСА, което беше историческо завоевание. В друга част от пътуванията ми развивахме взаимодействието с държавите в региона. Имаме цел да направим Югоизточна Европа в хъб за иновации", каза министър Стойчева.

Тя разказа, че е имала и важни разговори в централата на "Мета". "Обясниха ми, че имат вече интерес и предстои да обмислят сериозно възможността да открият център за развойна дейност в България в сферата на виртуална реалност", подчерта министърът на иновациите и растежа.

По повод критиките на Борисов за прекалено многото си командировки Стойчева отговори: "Актуалните теми и съдържателността на разговора за това каква трябва да бъде политиката и действията на съответните министри се изместват. Особено за това кака да се развие ново лице на страната и да се представи България като достойно място за иновации, инвестиции и развитие".

Попитана за конкретните резултати от управлението си на министерството, Стойчева заяви: "От 6 юни миналата година до 27 февруари тази година имаме рекорден брой инвеститори, на стойност над половин милиард лева и сертифицирани 23 инвеститори. Това е с 41% повече от миналата година, точно за този период. Предвижда се да бъдат създадени над 2000 нови работни места", похвали се още тя.

Милена Стойчева съобщи, че разговорите за постовете на министрите след ротацията в момента се финализират и не е уведомена лично дали ще остане начело на министерството. "Имахме разговор с г-жа Габриел, в който представихме задачите, които си бяхме поставили в рамките на правителствената програма, какви са по-високите цели, които Министерството на иновациите си поставя."

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Отвратен

  28 Фев 2024 19:41ч.

  Е, щом участва в стратегически диалози, ние туземците да мълчим и търпим! Боже, пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  28 Фев 2024 19:52ч.

  С думи предвижда се, ще идват, обещаха и т.н . ще стане като с елекрическите автомобили, завода на Фолксваген и други прелетели над корупцията инвеститори !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Фев 2024 19:53ч.

  Тая мома се е докарала в хохолска цветова гама. Впрочем, ето пост за Денков - има да пътува, да иновира и пак да пътува, и пак да иновира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...следващото пътуване до Америка беше свързано с подписването на споразумението "Артемида" между България и НАСА, което беше историческо завоевание."

  28 Фев 2024 20:11ч.

  Хахахахаха, "историческо завоевание"... Госпожа Лимон не е ли информирана от колегите ѝ в НАСА, че НРБ имаше двама космонавти? Всъщност като я гледам мяза да е на 50+ кото иде да рече, че би трябвало като пионерче и комсомолче да запозната с космическите успехи на НРБ, които наистина са били исторически и научни завоевания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  28 Фев 2024 22:50ч.

  Колега. много я надценяваш тази мисирка! Чак да знае, че сме имали дори двама космонавти, че и сме изработвали космическо оборудване за космическите станции е прекалено много за пилешкия и акъл! Пък и да е чула нещо, то не се брои, защото е свързано с руснаците и руските космически апарати! Всъщност тя много прилича на Ники-просто обича да пътува!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харесвах жълтия цвят

  28 Фев 2024 19:58ч.

  От събитията в Украйна го намразих!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  28 Фев 2024 20:16ч.

  Още много неща има да намразите ако продължите да се връзвате на пропагандата на кремълските фашунгери. Една омраза ще ви остане накрая, докато светът живее, работи и се забавлява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В специализираната психиатрия за евроатлантически побъркани, където ще останеш до края на живота си, ще ти дават само и единствено руска салата.

  28 Фев 2024 20:24ч.

  Ден след ден, седмица след седмица, месец след месец ще нагъваш рудка салата под звуците на съветски революционни песни и руски военни маршове, а при това ще ти се налага да я ядеш със сърп и чук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • докато светът живее, работи и се забавлява.

  28 Фев 2024 20:59ч.

  украинци и руснаци се избиват в предизвиканата от глобалистите война... Е, в Книгата е казано: Горко вам, които се смеете сега, защото ще заплачете и заридаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 28 Фев 2024 20:16ч. Една омраза ще ви остане накрая, докато светът живее, работи и се забавлява.

  28 Фев 2024 21:02ч.

  Голям смях, явно докторе ти няма познати германци та да им звънне и да ги попита как живеят, работят и се забавляват, че те да му отговорят и то - докторчето да разбере, чд на немците едното озлобление срещу всичко брюкселско, емигрантско и фон-дер-лайненско им е останала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В американските гета винаги е радост и забава

  28 Фев 2024 21:06ч.

  Чипс, кока кола, музика и дрога!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С.А.М.

  28 Фев 2024 20:04ч.

  Дачков, не знам откъде ги намираш тези снимки представящи 60-годишни баби като 20-годишни момичета? Иначе, погледнах й резюмето в LinkedIn - никакви знания и умения, изкарани някакви онлайн едномесечни курсове в някакви английски и щатски университети и представени като "специализации" в MIT и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 28 Фев 2024 20:04ч. Иначе, погледнах й резюмето в LinkedIn - никакви знания и умения, изкарани някакви онлайн едномесечни курсове в някакви английски и щатски университети и представени като "специализации" в MIT и т.н.

  28 Фев 2024 20:14ч.

  Ето най-важното ѝ умение освен хупцата - "Тя е пърият декан по студентските въпроси на Американския университет в България."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  28 Фев 2024 20:31ч.

  Поредното безмислено министерство. Закривай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И такава министърка ли сме имали?!

  28 Фев 2024 20:49ч.

  Напълно съм забравил, че въобще има такова министерство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хавиер Милеи

  28 Фев 2024 20:50ч.

  Ида с резачката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  28 Фев 2024 20:50ч.

  значи ще откриват у нас център за развойна дейност в сферата на виртуалната реалност! браво бе! сега ще отида да го разясня на баба пена и заедно ще се включим в тая хуманна дейност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Фев 2024 20:58ч.

  За разбойна дейност, по го вярвам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 28 Фев 2024 20:58ч. За разбойна дейност, по го вярвам.

  28 Фев 2024 21:05ч.

  След преливането на обществените средства в частни джобове с т.н. Зелена сделка дойде време за следващата брутална кражба на държавни пари под булото на ИИ и зеления водород.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Танас

  29 Фев 2024 8:16ч.

  Дали ще живеем във виртуална реалност или в реална виртуалност, няма особена разлика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калинка

  28 Фев 2024 20:53ч.

  Има и жълто сини калинки. Със синкави очила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Fiorello

  28 Фев 2024 21:02ч.

  А през това време да прекръстим Trafalgar square в Navalni square,вместо графа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господинов

  28 Фев 2024 21:25ч.

  Аз също не знаех, че имаме изобщо такава министърка. Да обобщим направеното: стратегически диалог, развивахме взаимодействието с държавите в региона, важни разговори, как да се развие ново лице на страната... В заключение отново издигам соц. лозунга: Граждани, гответе се за отпадъци! (Лозунг на кампания за събиране на вторични суровини).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...51 дни е била в командировка в чужбина..."

  28 Фев 2024 21:59ч.

  51 дни (в командировка в чужбина) се равняват на министерската заплата за 5 работни седмици плюс пътни разходи - самолетни билети (вероятно с билети "бизнес класа" - не ми прилича да пътувала с билети в "economy class") и таксита напред-назад, плюс хотел, плюс храна, плюс дневни разходи и плюс непредвидени разходи .... Само да припомня, че за спасяването на вагоностроителния ни завод в Дряново (150 работни места) не се намериха 22 милиона ЛЕВА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обезпаразитяване

  28 Фев 2024 22:31ч.

  Тея соросоидни паразити ще ме уморят от смях... но по-смешни са хегемоните, които плащат за подобна дърдореща некадърност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чукът

  28 Фев 2024 22:35ч.

  Като и видях дантелката на джевки, около тънкото и ... със съмнителна гладкост вратле, смятах също да я сдъвкам, но после сметнах за смислено да прочета все пак туй тире онуй от текста :)) |И попаднах на фразата: "В друга част от пътуванията ми развивахме взаимодействието с държавите в региона. Имаме цел да направим Югоизточна Европа в хъб за иновации" Усетих, как нещо стисна гърлото ми! Хораааа, развивалиии --- не просто развиване, а развиване за хъб, хъб, хъб! Усещате ли как този мощен соросоиден, глобалистичен ЧУК бие по наковалнята? Глобалистичният свят започва и свършва с ... ХЪБОВЕТЕ, най-вече с вълшебни приказки за ГоЛЕЕЕЕми ХЪБОВЕ!! Стойчева, вие сте една напомпана с фалшив боклук, жалка ТРАГЕДИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хъб до хъба, мила моя майно, льо!

  28 Фев 2024 22:51ч.

  Като почнем от транспортния хъб, който Плевньо щеше да прави до Стара Загора, минем през "хъбчето" на Бацко и стигнем до хъба за иновации на тази хъбова тунеядка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  29 Фев 2024 0:30ч.

  Хъбът е точка за достъп - мястото, където нещо влиза в друго нещо, за да отиде по-нататъка. Явно това силно възбужда фантазиите на госпожата. Може да се каже, че тя се нахъбва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гочоолу, Дочоулу и Мишочоулу

  28 Фев 2024 23:22ч.

  Най-важни след чалгата и поп-фолка, на сичките земни кълбета по света, са екзотическите дестинейшян и якото забавляванье на държавни разноски, разбириши! Дръжавната пара нема дъно, греби-греби, тъкмо мислише, че си изгребАл сичко, па се окаже, че то имАло още за грабеньйе! Краднете и с гъзовете, мили и ненагледни български политици!, сега ви е паднало!!! А след вас ПОТОП!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боклук до боклука, прай хъбове в командировка

  29 Фев 2024 0:32ч.

  За тази открито се говори, че финансирала с държавни, плюс вкл. европейски пари, разни "проекти и програми" (нали знаете, че сега така им се вика), от които обратно се връщат тлъсти рушвети и комисиони! Дето се вика, коя либългарска майка юнашке е родила това "хъбово" недоразумение. Само мога да си представя, как се гледат в очите и си разменят разни пароли: Щот, нали занеш ??1???, шъ пишем, че шъ съ прай едно хъбчи, пък после, нъл знаиш как ще ги врътнем тъпаците?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агенция Артемида Лунар Турс

  29 Фев 2024 6:03ч.

  предлага изгодни пътувания до Луната - атракциони, ол инклузив престой (3 яденета с мусака + спане на кратер и пиене на корем). Къпане с пясък, яздене на двухъбови камили, полети с раирано звездно килимче, еротична танцова програма - министърка в бутилка, масажи с хъб и арганово масло. Всичко това за 757 евро на човек или 575 евро за група човеци. Запичете се сега, за да не съшалявате после: https://www.mig.government.bg/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черпак Манчев

  29 Фев 2024 11:22ч.

  Коя министърка ще е в бутилката? Щото, ако е тая не ме бройте. Оная с костенурките по - може! Дет се вика: уточнявяйте ги тия работи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха

  29 Фев 2024 7:40ч.

  Гледах предаването. Празнословие, слабоумие и хвалби. Да се уволни моментално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куру Парапетния

  29 Фев 2024 7:57ч.

  Тая е наша другарка по кристали!!Да не се бара!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  29 Фев 2024 16:54ч.

  Що вместо чуждицата хъб не използват хубавата българска дума пъп. Ето пример: ще направим югоизточна европа пъпа на иновациите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи