Министърът на туризма се скри от хотелиерите в Банско за началото на сезона

Министърът на туризма се скри от хотелиерите в Банско за началото на сезона

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на туризма Зарица Динкова се скри от хотелиерите и ресторантьорите в Банско и не се появи днес на срещата с контролните органи, общината и другите институции. Това обявиха за TravelNews представители на туристическия бизнес, които са разочаровани от нейното отсъствие. “Очевидно за министър Динкова не е важен зимният сезон и неговата подготовка. Тя избягва да се среща с бизнеса по места“, коментираха от местния бранш. Според хотелиерите и ресторантьорите вероятно Динкова отново е командировка в чужбина и ще се снима с „много важни хора“. Пресаташето на министър Динкова – Вероника Гюрова, вече не си вдига телефона и не отговаря на запитванията на медиите, за да отговори защо не са отишли в Банско.

На срещата са взели участие зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, Мая Никовска, директор на дирекция „Туристическа политика“ в МТ, Мария Димова – областен управител на Благоевград, представители на държавни институции, контролни органи и местния туристически бизнес.

При откриване на срещата, новият кмет на община Банско Стойчо Баненски набеляза основните задачи за постигането на успешен туристически сезон. Те са свързани с добрата координация и взаимодействие между бизнеса, държавните и местните органи на управление и контрол, така че да се осигурят спокойни, сигурни и безопасни условия, както за гостите на общината, така и за работещите. Баненски се ангажира да бъде посредник между бизнеса и държавните институции за преодоляване на пречки, които затрудняват ефективната работа в най-натоварените месеци.

Като основни проблеми от страна на бизнеса бяха поставени нерешените въпроси с изграждане на втори кабинков лифт, недостига на квалифицирана работна ръка, проблемите със сивия сектор и облекчаването на визовия режим за туристи от Турция и други страни.

На срещата бяха изнесени статистически данни, които показват добрите резултати в туристическия бизнес в община Банско през 2023 г. Оптимистичните очаквания за новия сезон са за ръст от около 2%. За да бъде постигнат ще се работи за привличане на туристи от нови пазари от балканските страни и Централна и Западна Европа.

Източникк: travelnews.bg

 

 

Коментари

  • пазете костенурките

    07 Дек 2023 19:27ч.

    Горната особа да не реши този път да ги дави в Рилските езера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със белите ботушки...

    07 Дек 2023 20:02ч.

    потропва Зарица, дечица-веселушки, вълната спря пред нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...вероятно Динкова отново е командировка в чужбина и ще се снима с „много важни хора“. Пресаташето на министър Динкова – Вероника Гюрова, вече не си вдига телефона и не отговаря на запитванията на медиите..."

    07 Дек 2023 20:05ч.

    Хехехе, селянките прости дошли са ни на гости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    07 Дек 2023 20:59ч.

    Tва гаджето на Радан ли беше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Дек 2023 21:07ч.

    Това е защото на срещата не е имало нито една морска костенурка, иначе нямаше да я пропусне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Дек 2023 23:15ч.

    Чакайте от Зарица да ви направи втори лифт, когато върне чумата на хората децата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николина Ангелкова

    07 Дек 2023 23:17ч.

    Уф, най сетне няква по проЗта от мен. Тва министерство си стана приют за амбициозни, дебилни мурви, оскари и костенурки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи