Министърът на отбраната на Великобритания заговори за изпращане на войски в Украйна, премиерът Сунак го опроверга

Министърът на отбраната на Великобритания заговори за изпращане на войски в Украйна, премиерът Сунак го опроверга

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вчера новият министър на отбраната на Великобритания Грант Шапс заяви, че е провел разговори с ръководството на армията за разполагане на британски войски в Украйна за първи път за програма за обучение, съобщи британският в. „Гардиън“. 

Шапс, който се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев по-рано тази седмица, каза, че обсъжданото предложение ще намали зависимостта от Обединеното кралство и базите на други членове на НАТО.

В интервю за "Сънди Телеграф" Шапс разкри също, че е разговарял със Зеленски за това как „флотът на Великобритания може да помогне за защитата на търговски кораби от руски атаки в Черно море“.

Днес британският министър-председател Риши Сунак обяви, че военнослужещи няма да бъдат изпращани в Украйна, докато на нейна територия има военен конфликт.

„Министърът на отбраната каза, че един ден в бъдеще може и да успеем да проведем част от обученията си в Украйна. Но това е виждане в дългосрочен план, а не нещо, което ще се случи днес или утре. Британски войници няма да бъдат изпратени да се сражават в настоящия конфликт“, цитира думите на премиера на Обединеното кралство Daily Mail.

Той отбеляза, че британските инструктори ще продължат да обучават украинските военни, но на собствена територия. Така Сунак коментира изявлението на британския министър на отбраната Грант Шапс, според което официалната програма за обучение на представителите на Въоръжените сили на Украйна под ръководството на Лондон ще бъде изместена от британските и натовските военни бази.

Обединеното кралство предостави £2,3 милиарда военна помощ на Украйна през 2022 г., а министър-председателят Риши Сунак обеща да направи същото през 2023 г.

Великобритания беше домакин на конференцията за възстановяване на Украйна в партньорство с Киев това лято, набирайки повече от £49 милиарда ($60 милиарда) за възстановяването на Украйна.

Източници: obektivno.bg, kriticno.bg, theguardian.com

 

 

 

 

Коментари

  • Su38

    01 Окт 2023 18:08ч.

    Стягайте мешките, тролчета атлантически. Вие ще се биете, не русофилите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама много ми се ще

    01 Окт 2023 18:08ч.

    да се пратите на територията на Руската империя. Тогава фиаското ще отекне за хилядолетие напред. Русия дори не може да си пожелае подобен подарък. Тъкмо ще ви приключат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    02 Окт 2023 14:06ч.

    Подкрепям и ще чакам с трепет тоя момент да да пратят британци там под ударите на 'Слънцепек'-овете(е, разбира се пакитата няма да са там, а трябва!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    01 Окт 2023 18:14ч.

    И днес Руската Империя продължи одиозно да разрушава инфраструктурата на Украйна.Бяха ударени над 10 града! Би било мноо КУУЛ да има горещ сблъсък между англосакси и руснаци на терена на Украйна.Но се съмнявам, че англосаксите вече имат топки за тая работа.Възбуждащ е мириса на термоядрена война в късния следобяд .. :)) Иначе ех какви славни времена бяха.Когато го нямаше Сунак а имаше разни рижави и луничави представители на мъгливия Албион.Дори Мейдън песен създадоха за мъжките битки между руси и ингилизи.Английската кавалерия праеше "месни щурмове" срещу руските картечници....:)) https://m.youtube.com/watch?v=-QEb0iZ9uxc&pp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бени Хил

    01 Окт 2023 18:20ч.

    Туй по-смешно от "група английски учени"... насълзиха ми се очите от смях с тез оптимистични англета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    01 Окт 2023 18:29ч.

    Завалиите ингилизи си мислят, че са в епохата на кралица Виктория или през 1922г.35 милиона квадрата територия и половин милиард население.Ама болезнената истина е че са 244 хилки територия и некви мижави 68 милиона население.СТРАШНО РЕВНУВАТ, че Кремъл не им обръща внимание а гледа основно към бившата колония на Лондон - САЩ... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    01 Окт 2023 18:36ч.

    Язък ! Лош Сунак, лош! Така ви чакат, така ще ви се радват .... Деградета !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А днес

    01 Окт 2023 19:20ч.

    Предупреди германия ,че ако изпратят ракетите таурус на украйна . то приближаването към третата световна война е неизбежно .И германските военни заводи стават легитимна цел за руските ядрени тактически ракети .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се

    01 Окт 2023 19:22ч.

    Чете руското военно министерство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западен Пакистан мноо курназ ве :D То сигур щот имат цели двеста танка и половинта са даже в движение :D

    01 Окт 2023 19:24ч.

    Да еба и чекиджиите задръстени :D Тия са по-смешни от тъпите франсета, най-долния и смотан народ в ЕВропедерастията :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АКО СЕ ДВИЖИ, НЯМА ДА ИМА АМЕРИКА“: ПИСМО ДО БАЙДЪН ОТ РУСКИЯ МИНИСТЪР

    01 Окт 2023 19:27ч.

    Има легендарни хора, хора, които са направили историята на страната ни. Андрей Федорович Дунаев беше един от онези, които летяха във Форос, за да освободят Горбачов през 1991 г., през 1993 г. той беше един от защитниците на Белия дом, за което по-късно беше разследван. Сега неуморимият Дунаев се е отдалечил от политиката, но продължава да работи активно. Андрей Фьодорович предаде на нашата редакция писмото си, което написа до президента на САЩ Джо Байдън. За съжаление Елцин се молеше на Бог да спаси Америка, а не Русия. Той унищожи влакове с ракети, изхвърли повечето от атомните бойни глави и продаде оръжеен уран на стойност трилиони долари на Съединените щати на безценица, ограбвайки Русия. Слава на Господ, който изпрати на Русия истински патриот, президента Владимир Владимирович Путин, който възроди Русия, създаде Посейдон, кинжали, сармати и много други. Докога можете да търпите, че с вашите оръжия, вашите пари и наемници ден и нощ убиват руснаци в Украйна, убиват децата на Русия, а ние сякаш не го забелязваме. Достатъчно! Владимир Владимирович! Моля, изберете най-активната държава сателит на САЩ, която най-много иска да прехвърли F-16 в Украйна или тези, които стреляха по нашите самолети в Псков. Уверете се, че тази държава не съществува и им пратете „Сармат“ да ги посетят. Други ще се замислят дали да помагат допълнително на Украйна или не. Байдън няма да ходи никъде, защото знае, че ако се премести, Америка няма да има. Твърд? Радикално? Какво да правим, когато се бият срещу нас, за да ни унищожат? И в крайна сметка един „Сармат“ ще бъде повече от достатъчен, за да прекрати конфронтацията в Украйна. И Шолц, и Макрон, и всички останали ще се опомнят за една нощ. А избягалите предатели ще се чудят дали си струва да продължаваме да обиждаме страната ни. И не разчитайте на подкрепата на предателите на Русия, които избягаха с милиардите си под вашето крило. Нека знаят, че „ледокопът“ на Троцки може да ги достигне. С помощта на немъртвите фашисти - Бандера успяхте да скарате братята украинци и руснаци. Вашите долари и усилията на вашия "Златен милиард" - цъфтяща градина няма да помогнат на Украйна на Бандера, фашистите ще бъдат победени! Ако не се предадат, ще ги унищожим! Жена ми е украинка, много от роднините ми живеят в Украйна, така или иначе ще се помирим, няма какво да делим. Нашата вяра и история на народите са единни, няма да можете да ни разделите. https://by.tsargrad.tv/articles/esli-djornetsja-ne-budet-ameriki-pismo-bajdenu-ot-russkogo-ministra_875195

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да пишат писмо на турския султан

    01 Окт 2023 19:37ч.

    Ердо или Илхан, все тюрк башкън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    01 Окт 2023 20:17ч.

    Жалката армийка на островните обрaтняци наброява 80 000 (осемдесет хиляди). Сравнение 1. Още до началото на т.нар. "контраофанзива", по изчисления на американски военни експерти, загиналите ВСУ-шници бяха около 400 000. Все едно Русия е заличила напълно цялата британска армия пет пъти подред. Сравнение 2 - при Дойран ген. Вазов с една дивизия, прави на оня свят 60 000 британци. Така че нека пробват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Окт 2023 20:27ч.

    Ердоган дали ще ги пусне през Дарданелите и Босфора? Ще трябва Тагарев да им дава български флаг. Не че не е способен да го направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв грозен човек!

    02 Окт 2023 8:26ч.

    И отвън, и отвътре! Национален белег на саксите - грозотията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да узрее Императорът,

    02 Окт 2023 15:47ч.

    въпреки Абрамович, Дерипаска и прочие сънародници на Троцки и Чубаис! Има остров, има проблем за Планетата и HOMO Sapiens.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи