Министърът на културата Минеков с цяла делегация в Давос

Министърът на културата Минеков с цяла делегация в Давос

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Българският министър на културата Велислав Минеков участва в “Davos Baukultur Alliance 2023” – конференцията на министрите на културата, която се провежда между 14–16 януари тази година в Давос, Швейцария. Форумът, който бе открит от президента на Швейцария Ален Берсе, днес обсъди и прие Меморандума, с който бе поставено началото на Алианса Баукултур.

Тази вечер министър Минеков ще присъства и на откриването на Световния икономически форум. В началото на събитието Клаус Шваб, изпълнителен председател на Световния икономически форум в Давос, ще представи мнението на форума за значението на Алианса Баукултур в Давос и Конференцията на министрите на културата.

Не е ясно какви наболели проблеми на българската култура ще се решават на световния икономически форум в Давос, но освен присъствието на проф. Минеков там буди недоумение и делегацията, която той води на разноски на българския данъкоплатец. В нея е и любимецът на министъра Светослав Трайков, който работеше в сайта за фалшиви новини на Арман Бабикян informiran. net преди да получи апетитни назначения в държавни институции след като Велислав Минеков стана министър миналата година. 

По този повод Тома Биков от ГЕРБ, който е и член на комисията по култура и медии пусна следният коментар във Фейсбук, заедно със заповдта за командировка на българските чиновници:

Това е заповед на министъра на културата Велислав Минеков за командироване на политкомисаря Светослав Трайков в Давос.

От интервю на министъра отпреди няколко седмици разбрахме, че Трайков е преди всичко... разузнавач. Според Минеков разбирал много и от фейсбук. На базата на тези си качества, както се подозираше, той е и началник на отдел "Европейски програми и проекти" в Министерството на културата, и по тази линия отговаря за осъществяването на Плана за възстановяване и устойчивост в културния сектор.

По плана, който предвижда 46 милиона лева за дигитализация на архивите до момента не е направено абсолютно нищо! Повтарям - абсолютно нищо!

Тези пари са достатъчни за дигитализацията на архивите на БНТ, БНР, БТА, Националната филмотека и всички останали архивни фондове в сферата на културата. Трайков обаче е в Давос. Вероятно разузнава нещо на разноски на... Програмата за популяризиране на българската култура в чужбина!

Тази подигравка обаче вече не е по вина на Минеков, а е отговорност на президента Радев, който продължава да търпи този абсурд в културата да се развива и утвърждава.

 

 

Коментари

  • рукола Z

    16 Яну 2023 17:24ч.

    Вече нищо не ме изненадва... истинското лице на Клаус швабата за България е Ангелкова, ама тя се държи на светлинни години над радевите въшки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Яну 2023 18:06ч.

    Добре, че удавосите оправиха икономиката, та е належащо да се заемат с културата, всички други теми са успешно приключени, т-е., ужищожени. Минеков да не забрави да си вземе празни кофички от кисело мляко за форма, както и други размерни атрибути, щото в Сащ има печеливш конкурс за бюстове на Зеленски. Вече има одобрени два - един с цици, като трансджендър и един на стол, с разтворени крака, единият е одобрен за белия дом, а другият за пентагона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Яну 2023 18:28ч.

    Като ги гледам как чинно отиват делегации и подписват всичко каквото им кажат, световното правителство ни е в кърпа вързано... мижитурки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    16 Яну 2023 18:34ч.

    Де го чукаш, де се пука. Давосианците се загрижили и за българската култура, вижда й се краят, ще останат само експериментални либерални крясъци в стил Cancel culture.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е "Баукултур"?

    16 Яну 2023 18:36ч.

    Може ли до такава степен да нямаме самоуважение? Разчленено, сигурно "Баукултур" е нещо като "Бау-култур-а". Да не обиждаме кучета, тези животни са степени по-културни от нашите културно полит-коректни дейци. Ако "бау" се свърже с "лай", като метафора, сиреч само да се вдига шум, пак няма да се върже добре. Това си е направо "лай-няна" култура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    16 Яну 2023 18:44ч.

    Самоуважението на властимащите отдавна липсва, то е заменено от уважението към властта и парите! Необяснимо е какво прави Минеков в Давос, нито е милиардер, нито от него зависи каквото и да е! Редно е като се върне да даде отчет какво са свършили в полза на българския народ в областта на културата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Яну 2023 18:50ч.

    Баукултура - "култура на строителството" подписват всичко що им спуснат... след време ще могат да събарят сгради в София например, само защото няма проветрение между тях или някой е харесал терена ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Яну 2023 18:50ч.

    Планът го има на всички езици, само не и на български ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "да даде отчет какво са свършили в полза на българския народ"

    16 Яну 2023 19:53ч.

    Никакъв отчет няма да даде, защото полза няма, а само вреди. За вредите отчет се пише пред прокурор, но сега прокурорите заети с изучаването на криптовалутите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    16 Яну 2023 18:51ч.

    Ще слуша мултимилиардерите, които учат милионерите как да управляват бедните! Аман от комплексари в българската политика! Докато не осъдят 2-3 за безразборно харчене на обществени пари и крадене, няма да се спрат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Между другото,

    16 Яну 2023 19:06ч.

    само достъпа на всяко от лицата от "делегацията" е 5 или 6 цифрена сума. Без министъра, той може да е с "покана".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Яну 2023 19:11ч.

    Тука съобщиха, че всички проститутки в района вече са резервирани: https://strana.news/news/421953-v-davose-nakanune-vsemirnoho-ekonomicheskoho-foruma-zabronirovali-vsekh-prostitutok-smi.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    16 Яну 2023 19:13ч.

    Поне да я бяхте прочели книгата на Шваб, а не да повтаряте глупостите на Ивчо Христов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исак Шорош

    17 Яну 2023 4:47ч.

    Глупейкин, няма да ви четем комунистическия манифест, ние ви отхвърляме концепцията изцяло на база резюметата, които излязоха, няма нужда да се затрудняваме. Ще ви канселираме скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    16 Яну 2023 19:22ч.

    Клаус Шваб си има Ангелкова. Минетов се надява чрез минетиране и обругаване на остатъците от БГ културата да получи някоя мазна троха. Жалка измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ще правят тази година WEF-аджиите в Давос?

    16 Яну 2023 20:30ч.

    Видео, без превод. https://www.bitchute.com/video/0XZoEhJXKHb5/ Сред гостите наистина не присъства лично Джордж Сорос, но неговата фондация е представена много яко. Явно има по-важно събитие (среща в Мюнхен на която трябва да начука съотв. канчета за войната в Украйна) и не може да огрее навсякъде... Затова пък са поканили шефа на FBI, а ЦРУ си е представено там постоянно... А нашите политици (от служебни или редовни правителства) просто не могат да се превъзмогнат и да се замислят за действителното състояние на държавата ни... Още информациите около Лена и Киро/Кокоро както и около международните изяви на Синергетика ме навеждат на такава мисъл. Борисов беше узурпирал всички пътувания в ЕС, никого не питаше, с никого не се съобразяваше и пред никого не се отчиташе... Та сега и Биков, и Томи, а и Даниел (NED) Митов ще се претрепят да критикуват наследилите ги, че са безотговорни... Сякаш не помним как се подиграваше Борисов на Себастиан Курц, че пътувал до Брюксел с редовен билет в econo-class, а не с правителствен самолет (на Австрия), като него самия съответно с нашия правителствен... Жалка работа. И ние очакаме този ни "политически елит" да се погрижи за народа си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    16 Яну 2023 20:54ч.

    Пписъствието на Минеков и компания в Давос е повече от задължително. Някой трябва да защити българската визия за бау-мяу архитектурата. Основният концепт на бауархитектурата, така както го дефинира европейската елитна културтрегерия е темата за архитектурната идентичност. Новата евроблагочестива архитектура е архитектурата създаваща идентичност, като антитеза на архитектурното обезличаването и урбанистична опростеност. Основният постулат е, че орхитектурата трябва да е градоустройствен прочит на генома на местните жители. Само една кратка секвенция, само един микроквартал от града трябва да подскаже на заблудения пътешественик къде се намира и защо е попаднал на това непознато място. Нашето културно министерство вече е дефинирало българскатапарадигма открояваща нашата нова урбанистична идентичност. В основата й е възраждането на дворния клозет. Неговото ситуиране в общия архитектурен ансамбъл престава да бъде плод на спорадично хрумване. Мястото му ще бъде точно определяно чрез методите на радистезията. Променя се и класическата форма на кенефа. Той престава да прилича на кибритена кутия, застала на неудобно върху най-млаката ти страна. Формата става разчупена, авангардна, напомняща например къщичката на баба Яга или прочутия доскоро, уви вече несъществуващ, шестокрил петохуйник. Дворният кенеф оживява. Той задължително се заобикаля от тематични скулпторни композиции, препоръчително доминирани от акащи градински джуджита, заели препоръчителната в ЕС поза за дефекация на открито. Целият доклад за българската бау-мяу архитектура може да се прочете на сайта на МК. ЛайАкнето го и подкрепете българската култура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палавият пор

    16 Яну 2023 21:10ч.

    Както беше писал Радой Ралин - не ме тревожи толкова министъра на културата, колкото културата на министъра. Ей сега как ще цъфне и върже наш`та култура и ще върже, направо ще добия вселенски размери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    16 Яну 2023 22:37ч.

    Освен да изучат културата на привиканите компаньонки те нищо друго не могат да свършат.Там е място за големи атове,а не за проскубани магарета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • klawdia

    16 Яну 2023 23:31ч.

    Абе няма ли кой да сложи край на тази гавра ? До кога тоя ще е министър, а Трайков , съветник, началник и какво ли още не? Аршина на Минеков е най абсурдния до сега , "своите" ги засипва с пари и нагласени конкурси, тия дето не ги харесва ги тъпче и уволнява без мотив. Такъв реваншизъм не помня да е имало

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    17 Яну 2023 0:13ч.

    Плоскоземците вече кълват и на гол бастун, подхвърлен им от едно заглавие. Нерде World Economic Forum 16 January to 20 January 2023, нерде “Davos Baukultur Alliance 2023” 14–16 януари (май вече е свършил)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Klaus

    17 Яну 2023 0:19ч.

    Какво ще обсъжда министъра в Давос? Нов внос на поредните джендър извращения ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малък Тошко

    17 Яну 2023 4:50ч.

    Пракуратурата е за тотална подмяна. Трябваше вече да са се самосезирали и тоя да дава обяснения! Изобо няма право да харчи държавни пари, да ходят на някаква спявка на травестита шваппп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много интелигентно излъчване

    17 Яну 2023 6:56ч.

    Поне да не се снимаше със зяпналата уста и тъпия поглед!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р.Р.

    17 Яну 2023 10:31ч.

    Една дребна душица си въобразила, че ще се сдобие с репутация на голяма клечка, като се измеша из политическия слугинаж на глобалните психопати..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи