Министърът на извънредните ситуации на ЛНР е загинал при украинския удар в Лисичанск

Министърът на извънредните ситуации на ЛНР е загинал при украинския удар в Лисичанск

Министърът на извънредните ситуации на Луганската народна република (ЛНР) Алексей Потелещенко е загинал в резултат на удар на украинската армия по пекарна в град Лисичанск на 3 февруари, съобщи представител на регионалното министерство на извънредните ситуации пред ТАСС.

„Сред загиналите при обстрела на пекарна в Лисичанск миналата събота е министърът на извънредните ситуации на ЛНР Алексей Потелещенко“, каза събеседникът на агенцията. 

Ръководителят на републиката Леонид Пасечник изрази съболезнования на семейството на загиналия министър. „Ние определено ще отмъстим на врага за неговата смърт и за смъртта на всички, които станаха жертва на нечовешкия обстрел на Лисичанск“, подчерта той.

 

Ударът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу пекарна в Лисичанск е чудовищна терористична атака, за предотвратяване на подобни действия се провежда специална военна операция, заяви междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери. "Освен като "терористичен акт", той не може да бъде наречен по никакъв друг начин, продължаващите удари срещу обекти на гражданската инфраструктура, в случая пекарна, са чудовищен терористичен акт, а броят на жертвите говори именно за чудовищността на този терористичен акт", каза говорителят на Кремъл пред журналисти.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • forsvaret

    05 Фев 2024 13:31ч.

    Стига с тази пекарна де. Това е ресторант където руски офицери и високопоставени местни ръководители са празнували на маса, някакъв банкет. Укрите са ги думнали точно и бързо в комплект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е хубаво що казва този руснак но къде са ответните действия,где са

    05 Фев 2024 13:38ч.

    питаме ние и се взираме къмто губернията украина!Взираме се но нещо не се вижда.Грешка…,виждаме главнокомандващият Путин да обикаля из империята и да провежда предизборни събрания а че вчера т.н. украини са потопили още един руски кораб сякаш много не го вълнува!Важното сега е да го подкрепят 80% пък че било потънало още едно корито или украинските фашизоидни типове са убили наведнъж 30-на мирни граждани това не толкова важно!Изборите,изборите са важни тук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    05 Фев 2024 14:14ч.

    Русофобчетата се напинят да омаловажават всяко действие на любимите им укронацистки терористи, което не им изнася! Горните две русофобчета са доказателства за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lindentown

    05 Фев 2024 14:46ч.

    Версията за удар по пекарна не е много издържана - какво ли прави висш служител на ЛНР точно там? Виж, при банкет нещата някакси се вързват - украинците са получили информация за времето и мястото на провеждане и са направили обстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи