Министърът на икономиката потвърди за превод от 800 хил. лева от "Кинтекс" към офшорна фирма по времето на Нинова

Министърът на икономиката потвърди за превод от 800 хил. лева от "Кинтекс" към офшорна фирма по времето на Нинова

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов потвърди пред Би Ти Ви думите на бившия изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, че от дружеството са пренасочени 800 хил. лева към офшорна фирма. Той уточни, че това е станало в часовете около сдаването на поста от Корнелия Нинова и неговото встъпване. Стоянов добави, че със сигурност е имало такъв превод, тъй като е видял документа за него. Той обаче отказа да назове причината, посочена в превода.

В писмо до медиите в началото на август Александър Михайлов, който беше уволнен от Нинова, обяви, че е започнал процес по източване на държавното дружество "Кинтекс". Той уточни, че разполага с информация и документи за 2 превода към офшорна компания от Дубай, които възлизат на общо 804 110 лева. По думите му като директор на дружеството той е бил притискан да направи плащането по този договор без насрещни ангажименти. Той обаче не даде повече подробности за договора по това плащане.

Никола Стоянов се оплака от цялостното ръководене на предприятията от военнопромишления комплекс. Според него ВМЗ - Сопот, умишлено се е водело към фалит, като в условията на огромен ръст на производство и търсене в този сектор предприятието е намалило три пъти печалбите си, а пропуснатите ползи били за 100 млн. лева. Затова сега предстои одит и ревизия на всички договори.

"Производството се свива, договори не се изпълняват, а се назначават служители в администрацията. Хората не работят, няма материали, защото не са купени, тъй като конкуренцията ги е купила. Всичко това се дължи или на некадърност, или е с умисъл", заяви Стоянов.

Служебният икономически министър допълни, че следващата седмица ще бъде създадена група, която трябва да реши какво да бъде подпомагането за бизнеса за сметките за ток и природен газ.

Калоян Методиев беше истинският министър на икономиката

Той заговори и за назначенията и уволненията в министерството по времето на Корнелия Нинова. По думите му не тя е била министър, а нейният началник на политическия кабинет - Калоян Методиев. Никола Стоянов разказа, че много хора са му се оплакали "какъв терор е бил" в министерството. Служители са били притискани сами да напускат. Всички назначения на ръководни позиции пък били на хора с позиции в партия. Той обаче не посочи коя е политическата сила.

Обвиненията на Стоянов предизвикаха реакция от страна на Методиев, който поиска право на отговор и се включи на живо веднага след интервюто на министъра.

"Този човек лъже и маже по най-безцеремонен начин. Той е назначен единствено и само да върши мръсната работа в една политическа разправа преди изборите. Министър на икономиката беше Корнелия Нинова, която се доказа като много силен и безкомпромисен човек", заяви Методиев.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • "Офшорна фирма"

    19 Авг 2022 11:36ч.

    Научиха се както е на Запад. Няма човек има фирма. Парите са отишли в нечий джоб. Сега трябва да кажат в чий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунист-Ленинец

    19 Авг 2022 12:52ч.

    Г-жа Смърт е захлебила предваканционно.....дано тия пари за свещи да ги дава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чий джоб

    19 Авг 2022 14:38ч.

    много ясно, на хора, които сдават властта, от напускащото правителство, да отмъкнат каквото могат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • виждат, че губят властта

    19 Авг 2022 14:39ч.

    правят фирма офшорка, и превеждат там. За кого не е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    19 Авг 2022 16:50ч.

    В Държава това е повод за разпит до 24 часа след излизане на фактите.Имам примери но няма да занимавам аудиторията. Търсете си ги сами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мижав интерес

    19 Авг 2022 17:08ч.

    ГЕРБ-ДБ-ПП-вмро-цц и отровното дуо, гласуваш за тях ако си за забрана на руският газ. Още 100 руски дипломата вън.. И готов да станеш войник срещу Русия. Искаш мир, не гласуваш за тях, и ако мислиш - че липсата на руски газ това е опасно за икономиката, отоплението и прехраната. За да сте сигурни, включете в първа група заедно с ПП, и БСП-НИНОВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи