Министърът на икономика: Кризата с газа е зад гърба ни

Министърът на икономика: Кризата с газа е зад гърба ни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни. Това коментира в студиото на „Събуди се” министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов. Той добави, че през следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно. 

„Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарии - щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ”, добави той.

Относно рокадите в Министерството на икономиката Стоянов беше категоричен, че не е уволнявал на ангро или анблок. „Навсякъде съм взимал мерки, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е избран с конкурс и има мандат”, уточни той.

По думите му е порочна практика нов министър да сменя ръководството на държавни дружества, затова се готвели промени в правилника. „За осем месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за два месеца пуснах всички конкурси навсякъде”, обясни той, като посочи, че желанието му е да има прозрачност в назначенията.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

  • Марк МЕТА Шикългрубер

    15 Окт 2022 10:48ч.

    Миналия месец САЩ преминаха пика на сондажи тип Tier 1 което означава, че догодина ще преминат и пика на добива на шистов нефт...... Това е една от причините СА, Катар и ОАЕ да се скрият под крилото на Русия, защото противното ще е анексия от хегемона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2022 11:11ч.

    "Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно. " И какви са ясните цени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръшмор

    15 Окт 2022 13:29ч.

    Този дали ще застане със живота си зад думите, които изрече! Една война и ще видим газ само в нужниците, от които ще излиза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    15 Окт 2022 18:24ч.

    Кризата е зад гърба ни, а цените вървят на горе, престъпниците, които ни открадната около 30% от доходите, са в Народното събрание и се правят невероятни усилия България да се включи във войната като украинска провинция. Наистина светло бъдеще ни чака, но откъде ще дойде светлината ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но кризата с гъза ни, която е също е зад гърба ни, всъщност е пред нас

    15 Окт 2022 19:01ч.

    Майтап на голо ве

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    15 Окт 2022 20:23ч.

    Да, кризата е отзад,но малко по-надолу от от гърба ни и съвсем скоро ще го усетим!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи