Министър Йорданова: Намаленият бюджет на прокуратурата не е наказателна акция

Министър Йорданова: Намаленият бюджет на прокуратурата не е наказателна акция

Снимка: БНТ

Бездействието на държавното обвинение струва скъпо, така правосъдният министър Надежда Йорданова коментира намаления бюджет на прокуратурата. Тя заяви, че това не е наказателна акция и че предложението не е било съгласувано с нея, съобщава БНР.

 

„Не е наказателна акция. Става дума за обсъждане и за предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства. Нека да кажем ясно, че бездействието на прокуратурата струва скъпо. Да припомним числа, които са публични, които са в рамките на целия Европейски съюз и Съвета на Европа. България има едно от най-високите бройки прокурори на глава от населението, ние харчим най-голям процент от брутния вътрешен продукт за правосъдие. А усещаме ли правосъдие?“, попита правосъдният министър.

 

Надежда Йорданова допълни, че ще настоява за повече прозрачност и ефективност. „Мисля, че направи впечатление на цялото общество следният малък детайл в разходите на съдебната власт, в разходите за почивни станции, тренировъчни помещения на прокуратурата - два пъти по-висока от тази общо за всички съдилища", посочи още тя.

 

 

Коментари

  • Въпрос

    17 Фев 2022 12:22ч.

    А, какво точно е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...ние харчим най-голям процент от брутния вътрешен продукт за правосъдие. А усещаме ли правосъдие?“, попита правосъдният министър."

    17 Фев 2022 13:04ч.

    По същата логика трябва да се намали и бюджетът на правосъдното министерство?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    17 Фев 2022 13:12ч.

    Може и да не е наказателно действие, все отнякъде трябва да късат, за да дават на протестиращите. Все по-често ще им се налага да късат и не само от прокуратурата, а следват транспортът, туризмът, здравеопазването, образованието и други. А Радев все по-често ще опитва да се дистанцира от създадената с огромно негово съдействие колониална администрация на харвардци-безхаберници-антибългари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юрист

    17 Фев 2022 14:09ч.

    Приемането на бюджета на съдебната система и неин разпоредител е единствено Пленума на ВСС. ДОРИ И МИНИСТЪРА НЯМА ГЛАС ТУКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи