Министър Стоянов: Статията в "Ди Велт" е признание за престъпление. Абсурдно е да се твърди, че Корнелия Нинова не е знаела, че изнасяме оръжие за Украйна

Министър Стоянов: Статията в "Ди Велт" е признание за престъпление. Абсурдно е да се твърди, че Корнелия Нинова не е знаела, че изнасяме оръжие за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За мен това е признание за престъпление. Има решение на парламента за неизнасяне на оръжие за Украйна, а те реализират таен план за неговото заобикаляне?", зачуди се министърът на икономиката Никола Стоянов по време на отчетната си пресконференция днес. Така той коментира статията в авторитетния германски вестник "Ди Велт", в която се твърди, че в началото на войната в Украйна тогавашният премиер Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев са реализирали таен план за доставки на оръжия и гориво за Киев.

Стоянов изрично отбеляза, че няма как да има таен износ на оръжие, зад гърба на министъра на икономиката - в случая Корнелия Нинова. Той повтори, че износът за Полша се е увеличил рязко през 2022 г. спрямо 2021 г. През първите три месеца на годината, когато е управлявал кабинетът на Кирил Петков са одобрени 2 пъти повече сделки, отколкото през последните три месеца на същата година, когато управлява служебният кабинет. "Абсурдно е да се твърди, че министърът не знае какво се случва", повтори няколко пъти той.

Министърът на икономиката си писа висока оценка за работата, като изтъкна като най-сериозни свои постижения свалянето на цените на бензина и дизела, както и овладяването на инфлацията. "Когато дойдохме на власт, цената на дизела беше 3.50 лв. за литър, а сега е 2.93 лв. Бензинът беше 3.34 лв./литър, а сега е 2.95 лв. И причината не е само международната конюктура, както се опитват някои да внушат", смята той. Стоянов показа графики как в други държави в ЕС спадът на цените на горивата за същия период е много по-малък. "При нас намалението е толкова голямо, защото цените са били прекалено високи", смята той.

Стоянов отбеляза, че винаги е имал резерви по отношение на отстъпката от 25 стотинки на литър бензин, въведена по време на правителството на Кирил Петков, но пък отмяната й от депутатите преди да са одобрени нови мерки за подпомагане на населението също било грешка. "На практика с тази мярка тогава е стимулирано търсенето, т.е. високата печалба на петролните фирми", смята той.

"ЛУКойл Нефтохим" вече са внесли обещаните 90 млн. лв. в бюджета и затова още следващата седмица Стоянов ще предложи МС да одобри мерки за подпомагане на населението - поемане на 40% от цената на картата за градския транспорт за пенсионерите, 70% - за учениците и безплатно пътуване на децата до 10 години.

На фона на рязкото покачване на цените на основни стоки у нас, Стоянов се похвали и с овладяването на инфлацията. "Вярното е, че хората още не го усещат, но все пак цените вече растат, което е положителна тенденция", каза той.

 

Източник: "Сега"

 

Коментари

  • Откровен рев@аншизъм (срещу тази, която го уволни)!

    22 Яну 2023 12:46ч.

    За "забележителни икономически" резултати. Забелязани единствено от него. Как беше: "Егати държавата, щом аз съм и министър на икономиката"! Грешка, извинете! "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Яну 2023 12:51ч.

    Абсурдно е да се твърди, че служебното правителство е е подписало преди Корнелия Нинова ! Не можете да преглътнете Овчаров ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Яну 2023 12:53ч.

    Румбата използва БСП като самолетоносач и после поиска да я потопи - УВИ, Румбата е бита карта! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z е права!

    22 Яну 2023 18:26ч.

    Г-жа Корнелия Нинова ще бъде Президент на Родината ни след добре подготвения и вече в ход импийчмънт на Радев. Да бъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Яну 2023 12:54ч.

    Румен Петков да излиза на килимчето и веднага да изплюе КОЙ му натресе Румен Радев да го издига???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Яну 2023 12:59ч.

    Аман вече! Корнела, та Корнела! Добре, знаела е! И? Любимата газета "Сега", за пореден път пробутва манипулации, като вкарва в един кюп Ди Велт и Нинова. От къв зор го правят? За да отвлекат вниманието от правилния въпрос - защо А. Василев и Петков са мандахерцат на свобода? Коментарът на министъра на икономиката не е интересен - търсете Гешев и министъра на правосъдието. Кво се получава - под прожектора Корнелия, а Кирчо и Кокорчо на сянка си въртят синджирчетата и ни се хвалят, как прецакали законите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаааа

    22 Яну 2023 13:30ч.

    Приказки да наивни. Каквато и да говорят, официално България не е изнасяла оръжия за Украйна и това са фактите. Всички го знаят. Износът за НАТО, не е износ за Украйна, а къде са доставяли те, е съвсем друг въпрос, така че пред съд такова "престъпление" никога не би издържало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Яну 2023 13:40ч.

    Ало, министъра, кое е престъпление и кое не, решава съд, а не медийна публикация. Ако знаеш какви неща публикуват за теб ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мен това е признание за престъпление.

    22 Яну 2023 13:43ч.

    И за нас също. И се питаме къде спи Гешев барем да поразпита ония с вестникарските самопризнания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да разбираме ли, че за студентите няма да има намаления в обществения транспорт, а само за пенсионери и ученици?

    22 Яну 2023 13:46ч.

    Тези службашки ибрици ще са първите, от Втората световна война насам, при които студентите ще са лишени от такова намаление. Радев, докога?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз питам

    22 Яну 2023 14:07ч.

    А Румен Радев не е ли знаел, че сега говори тези простотии за”бензина в огъня”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щафетата

    22 Яну 2023 15:03ч.

    Може ли да се изнесат данни колко оръжие е изнесено за партньорите от министър полк. Стоянов и този на икономиката, не го знам как се казва. А, Никола Стоянов се казва, също като лицето на снимката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • невидимата ръка

    22 Яну 2023 15:06ч.

    Значи Корнела ще яде шамарите, а другите ще се правят на невинни девици. План, та дрънка! Това са го измислили тия, дето за 2-3 дена прекратиха разследванията срещу Нексо в САЩ. Как стават тия работи?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудел се!!!!

    22 Яну 2023 15:09ч.

    Аз пък се чудя, как пък той се чуди, а и всички настоящи и предишни министри и премиери- измамници продажни - все се чудят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялота държавно управление на България е една нескончаемо престъпление вече десетилетия наред

    22 Яну 2023 15:11ч.

    Важето правителство просто е заврънкулката отгоре на ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    22 Яну 2023 17:33ч.

    BIG5 АКЦЕНТИ: С ултимативна нота американското посолство е настояло да сключим договора с Уестингхаус …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този министър

    22 Яну 2023 17:38ч.

    Ако иска, може да изнесе цялата информация на обществото, защото тя в момента е в неговите ръце. Но.....говори без да казва нищо по същество. Защо не поиска доказателства и документи за изнесената информация и не я покаже на хората?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Яну 2023 18:46ч.

    Петков, Василев са престъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!!

    22 Яну 2023 19:48ч.

    А аз питам какво и колко оръжия сме подарили на Унрайна по време на служебното правителство? И тоя да престане да лъже, към момента плащам с 0.25 стотинки по скъп бенькн!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н. Стоянов публично призна, че не е намерил

    22 Яну 2023 20:01ч.

    документи с подписа на К. Нинова за износ на оръжие за украйна, макар че посвети много време да ги търси. По-лошото е, че част от оръжието за украйна се отклонява за Косово, за да си осигурят янките следващата война и нови печалби, платени с чужда кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • янко

    22 Яну 2023 21:39ч.

    Този ,нискочелия наследник на Корнелия Н. да покаже поне един Документ за износ на оръжие за Украйна подписан от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър Стоянов: Не е тайна, че България е изнасяла оръжие чрез други държави към Украйна

    22 Яну 2023 23:54ч.

    Добре, но защо ни правите на маймуни? А кое е тайна? Започвам да си мисля, че съм луд. Било “търговска сделка”. То и онова с фурмите беше уж търговска сделка. Все едни и същи лайна! “Нито един патрон…”, нито една фурма никой не видя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да му се не види

    23 Яну 2023 0:02ч.

    Ама те от къде да знаят, че чехите и поляците ще играят мръсно? Мислели са, че го вземат като антикварна стока за филмови и музейни реквизити за възстановки на исторически баталии. Те па зели, че го дали на украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами като имат бол пари

    23 Яну 2023 1:07ч.

    и Полша , и Чехия, нека го даряват на когото си искат, ние можем ли да им забраним?? Платили са си и ще се разпореждат със стоката си както си решат. Ние сме гледали само да пласираме залежала стока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киртак Киро Кирташки&Кокорчо Просташки

    23 Яну 2023 8:22ч.

    "С каквито се събереш такъв ставаш". "Който лъже зло не мисли" /за себе си де , а околните да духат супата / .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи