Министър Шишков: Спирането на „Хемус“ е идиотия

Министър Шишков: Спирането на „Хемус“ е идиотия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Спирането на строителството на магистрала „Хемус“ е идиотия. Това призна в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков. Цветистата забележка той направил през седмицата в частен разговор със строителна фирма, но в предаването призна, че е реагирал така и че е казал това.

„Ние искахме да спрем лошите практики при строителството, а не да спираме изграждането на големи инфраструктурни обекти“, каза той. Спирането на магистрала „Хемус“ например бе започнало още при предишното служебно правителство, в което Шишков беше зам.-министър. Тогава предвидените за това половин милиард лева бяха прибрани от служебния финансов министър Асен Василев обратно в бюджета.

По принцип да спреш строителството на магистралите е изключително лошо поведение като управление, коментира  министър Шишков казуса с магистрала „Хемус“. Той посочи, че действията на миналия служебен кабинет, за който имаше мнения, че иска да спре строителството на магистралите, са били да бъдат спрени лошите практики, а не да се спират големите инфраструктурни обекти.

След седем месеца сега намерихме недотам категорично спрени лоши практики, но пък спрени инфраструктурни обекти, каза Шишков.

Той посочи, че сега това, което прави служебното правителство, е да пусне инфраструктурните обекти. За съжаление те не са много, добави министърът. Защото възможностите да бъде строена магистрала „Хемус“ са до лот 3, т.е до пътя Ловеч-Плевен, оттам нататък магистралата е в много сериозен хаос - два лота са в констатирано незаконно строителство, и още по-сериозният проблем - "строителната илюзия 7 и 8 лот", които нямат трасе. Оказва се, че строим една магистрала до определена точка, оттам нататък нямаме ясна категоричност как ще я продължим и откъде ще мине, каза Шишков. По думите му, това е основният проблем - целият този огромен строителен хаос.

Като припомни решението на Министерския съвет за обявяване на бъдещата магистрала от Русе за Велико Търново за национален обект, Шишков отбеляза, че няма планиран пътен възел между нея и магистрала „Хемус“. Това показва всичко, нямаме в държавата по никакъв начин планирани всички магистрали като трасета, всичките връзки между тях, каза Шишков. 

По думите му, политиците използват магистралите като че ли повече за една сцена, за да се снимат там. В изминалите седем месеца политиците изгониха строителите от сцената, сега ние се мъчим да ги върнем, но да върнем само строителите, каза Шишков. Министърът каза, че оттук нататък политиците е добре  да се захванат да планират всички магистрали и да направят много ясен алгоритъм кога и как ще се строят. Огромна част от проблема с катастрофите в България е липсата на проходимост на пътищата, защото нямаме магистрали. Движението е много по-голямо отколкото пътищата могат да поемат, коментира още министър Шишков.

"Държавата е готова за Акт 16 на интерконектора с Гърция, очаква се другата седмица. Взети са всички документи от общини и от дружества", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ регионалният министър Иван Шишков. По думите му, са представени всички документи, за да може да бъде въведен обектът в експлоатация.

Очаквам утре надзорът и строителят да внесат в ДНСК окончателния доклад за въвеждане на обекта в експлоатация, каза Шишков. Той припомни, че има издаден акт 15 за обекта.

Държавата е готова за акт 16. Ако надзорът е представил всички документи, за да може да бъде въведен обектът в експлоатация, той ще бъде въведен за няколко дена, очаквам да е така, каза министър Шишков.

Това, което съм говорил с инвеститора на газовата връзка, е, че в тази тръба има още резерв. Обектът, който е проектиран и изграден, може да поеме по-голямо количество от това, което в момента държавата е договорила, посочи министърът. 

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: БНТ, БТА

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Лора Дан

    18 Sep 2022 11:05ч.

    Иван Шишков е радевата калинка в министерския съвет. И как ще издаде Акт 16, като строежът та интерконектора е незаконен? Прочетете по-подробно тук: https://afera.bg/скандал-интерконекторът-с-гърция-се-о/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    18 Sep 2022 12:38ч.

    Шишков и солташака му Влади калинов (всеки в София знае неговото име и че е топ корумпе и мошенник) замитат след сее си и творят простотии, които ще дадът отражение на строителството на инфраснруктурни проекти в следващите 5 години. Шопски тарикати, сър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    18 Sep 2022 12:57ч.

    да допълня..напъно ясно е, че е сключена сделка...няма лошо. Магистралата трябва да се изгради...АМА ЩО РУЧАХВЕ ЖАЦЕТА 2 ГОДИНИ..А и тея двамата да го играят морани....ааахахахаххахааххаахха...айсиктир бе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 13:55ч.

    Що ручахте жабетата две години?, питаш. Би трябвало вече да си разбрал, ако не си от идиотите. Защото гласувахте за Радев и за претенциозните сноби, които отвориха в България културна война на българи срещу българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Sep 2022 14:40ч.

    Я как си беше хубаво едно време! Всичкото геппсаво Митрофан, барабар с женичките и балдъзките, наредено на хубави и мазни държавни и общински службици. Парите текат, осигуровките също, а чувалчетата и кюлчетата целево и на време пристигат в чекмеджетата. Културната трагедия се състои в това, че геппс е боклук, но не единственият боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Sep 2022 14:42ч.

    Ако бе един единствен боклук - то да го опишеш, то да го възпееш, та белким всички бъдещи поколения да възненавидят и да се погнусят до дъното на душите си. А то! Какво стана, боклук до боклука, майнольо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 14:45ч.

    Напълно неверен и подвеждащ акцент. Кой и защо се опитва директно и безсрамно да лъже, че ХЕМУС е НЕЩО НОРМАЛНО, след като ХЕМУС Е УРОДЩИНА И БЕЗЗАКОНИЕ НА КВАДРАТ. Арх. Шишков изрично каза, че действително е употребил тази дума, но в разговор със строител, с когото са коментирали някакъв конкретен технически проблем. По отношение на цялата магистрала мнението е категорично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 14:49ч.

    Хемус е беззаконие, авантюризъм, волунтаризъм, който е прицелен в реализиране на крупни кражби. За голяма част от строящата се магистрала продължава да НЯМА ДОРИ ПРОЕКТИ. Русе -Търново беше обявен за нац. приоритет, но се оказва, че няма връзка с Хумис. Няма и как да има - ПРОЕКТ ЛИПСВА! А от Търново нататък пълна трагедия, дори няма концепция за ТРАСЕ, там дори не може да става дума за проекти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпако

    18 Sep 2022 16:12ч.

    ако за тебе Хемус е "ВОЛУНТАРИЗЪМ", защото работата ти е да грееш стола в някоя велика "работилница за идеи", за милиони българи е голяма необходимост. Омръзна ни да мрем по пътищата и в две разнопосочни ленти да се влачим зад колони от тирове и да се разминаваме на косъм с някое 20-год келеме, "заработило" за джип Мазерати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 14:54ч.

    Долни , мръсни и лъжливи геппсаджии - НЕ СМЕЙТЕ ДА СЕ ОБАЖДАТЕ! Няма значение, дали ще спечелите изборите, няма значение, че вече пращате дори тук емисари, които да ви реабилитират. Вие сте осъдени навеки от историята! Това, че се е събрала по-голяма като брой глутница койоти, които продължава да иска да краде, абсолютно нищо не значи. Чуйте за новите геройства на вожда ви при Томова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 15:57ч.

    Енергията иде на кванти, школската патетика - на кюлчета и пачки. Чудно как още вярва някой на подобна хипноза - за вездесъща мафия, небивала корупция, 111 място и пр. Но определението на идиота е именно хлабава връзка с действителността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 16:29ч.

    Ужасът е да си тъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 16:01ч.

    Впрочем, 'Струма' вече 15 години е незаконна, заради отсечката при Боснек. Как никой побъркан сноб не поиска да бъде разрушена? Ами защото е строена по време на вашия съюзник и брат по културен снобизъм Станишев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 16:09ч.

    Никой не може да помогне на онези, дето живеят в книжка с комикси със смели герои, които се борят със змея на корупцията. Но нека да кажа. Евростат, 2020г, България има производителност на човек 50% от средно-европейската, и стандарт на живот - пак толкова. Няма как да е повече, ако не започнем да живеем назаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 16:21ч.

    И още един аспект. Не твърде умните повярваха в приказката по картинки за гигантска корупция и вездесъща мафия, защото ловки медии извършиха над тях трапанация на кратуните под формата на 'пренос' /transference, Uebertragung/. Що е то - след малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 18:39ч.

    Смешен, та чак жалък! Значи, няма дори хипотеза, че отношението към вашия бащица е нещо коренно различно и е възникнало в моменти, които изначално изключват психиатричните ти напъни! Супер елементарен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 16:28ч.

    Ето как действа добре известния на всички полит-манипулатори механизъм на Uebertragung-a. На някого не му върви бизнеса, друг жена му го напуснала, трети заболял тежко и хронично, загубил близки и пр. Незрелият човек не иска да поеме отговорност за съдбата си я прехвърля върху 'бащинската' фигура, 'бащицата', и започва да яростно да мрази и кълне . Елементарно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    18 Sep 2022 16:43ч.

    Възкачиха на сцената и човечето арх. Шишков. Мине не мине ден и хоп - негова снимчица. Не познавам Шишковото житие-битие. Загледах се в натрапения му лик. Усещането ми е, че от всички Шишкови фотографии ни гледа български архитект, който с мъка се е събудил сутринта. Личи си, че главата го цепи, пие му се вода, ще му се да се завие през глава и полежи в креватчето поне до обед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 17:27ч.

    Човешко е да си архитект, тем паче министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Sep 2022 17:48ч.

    Не всички луди са глупави, ама със сигурност са луди. И не е вярно, че всички политици у нас се продават! Някои вече са продадени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 18:15ч.

    Изходната информация беше оскъдна, но ориентацията ми се оказа безпогрешна. Митрофановцината е белег на една от най-отвратителните прояви на опортюнизъм и културно предателство, които определени кръгове от обществото безсрамно вършат, сговаряйки се и обединявайки се с агресивни и директно криминални кръгове и личности, с явен просташки уклон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 19:59ч.

    Ха-ха, културно предателство, виж как уцели. Сектата на културните сноби - юнак Гюро с умници другари бори змея на мафията. Както се полага на секта, там всички са bleeding heart ангели, извън - сяра, жупел, мафия, и се провижда силуета на 'бащицата' с кюлчетата. Сцената е драматична, наративът трябва да е патетичен, стараеш се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 20:08ч.

    Всъщност, сектата на юнак Гюро с културни другари има корени у нас - традиционното столично високомерие към 'селянията', 'провинцията', здравословно по отношение на комунистите и милиционерите, но инак без много основания. Защото гражданинът е по-отракан, но не много образован или по-умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 20:16ч.

    Тази снобееща, но без особени достойнства социална прослойка беше превърната в радикална културна секта по почина на шопа: Я не сакам да има държава, в която Вуте да мое да открадне некой лев. И държавата се руши за радост на сектантите- новите богомили и гностици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 20:27ч.

    Остава да кажем, как стана тази трансформация. Материалът е наличен - снобеещият претенциозен гражданин, по европейски не-до-образован, не-до-учил, не-до-реализиран; и от другата страна служителите на ген. Решетников, умни, внимателни, знаещи Uebertragung-a; и от трета - селянинът с юмрука, да посочи на Гюро змея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 18:21ч.

    Колкото и думички да ми наредиш, гербаджия нещастен, нищо не може да промени недефинируемото обстоятелство, че някой в 21-век е започнал да строи магистрала без въобще да има проект. Строи я само със силата на волята и агресията си! И в един момент челото и опира в защитени местности, в области където има изключително ценна археология и се явяват други обстоятелства, които я правят пълен АБСУРД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    18 Sep 2022 18:28ч.

    ае..ти нямаш ли чинии за миене или такси за каране....или да сменяш памперси в старческия дом...вероятно и къщичка за птиченза не можеш да направиш...умник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 18:47ч.

    Простако, гербаджийски! Погледни си езика, погледни си правописа и пунктуацията. Опитай мъчително се да намериш някаква, каква да е, съдържателна смисленост на изложената простотия. Разговор по същностите вие не може да водите, задължително го избивате на лични, примитивни обиди. И там ще ви бия, жестоко! Дори да мия чиния в старчески дом в ЩАС, това може ли да бъде съдържателен аргумент?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 19:34ч.

    Днес 18.09.22, в предаването на Св. Иванов - "120 минути", ген. А. Атанасов от ДСБ е казал дословно: "С предизборната си активността - герб, борисов и министрите му търсят криминална амнистия!" Цялата геппаджийска измет да намери изказването и да го провери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Sep 2022 19:37ч.

    В същото предаване е казал: Бригадири на герб и дпс по нарочни списъци вървят сред избирателите и купуват гласове - Враца, Монтана, Варна, Хасково. Има доказателства, МВР познава лицата, но по някаква причина бездейства! Цялата геппаджийска измет да намери изказването и да го провери! Ние, шофьорите на такси в НЙ не гледаме Бг ТВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи