Министър Николай Събев уволни Даниела Везиева като председател на борда на БДЖ

Министър Николай Събев уволни Даниела Везиева като председател на борда на БДЖ

Мотивите не се съобщават

Министърът на транспорта Николай Събев е подписал заповед за освобождаването на Даниела Везиева като председател на борда на директорите на БДЖ, казаха от ведомството. Колкото за мотивите за освобождаването й оттам казаха, че няма да коментират.

На 17 март Събев назначи Везиева, която е от Русе, както и министърът, за председател на съвета на директорите на железопътната компания. Три месеца след това той я освобождава. 

Дали това има общо с обвиненията за плагиатство, които тя обжалва, не става ясно.

Събев хареса Везиева покрай летището в Русе и опитът да бъдат възстановени полетите оттам. В първите си дни като министър той заяви в Русе, че Везиева е свършила по-голямата част от работата. 

Самата тя при поемане на поста в железниците казва, че фокусът на икономическия модел ще бъде обърнат към клиента. Железниците са зеленото бъдеще на европейска България, предадоха думите й от министерството. 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Шефооборот

    20 Юли 2022 19:21ч.

    Министър Nik Sabev освен да назначава и освобождава шефове на БДЖ-дружествата, нещо друго свърши ли за цялото си управление досега? А, да - назначи и освободи също и една авиовръзка до Скопие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    20 Юли 2022 22:15ч.

    И *б* мамата на пощата за няколко седмици. Просто така е съвпаднало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефооборот

    21 Юли 2022 0:03ч.

    Ааа, моля, моля, пощата беше под къдравата тиара на министерката за добро управление Калинка К. Няма спор - добре се науправлява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи