Минеков: Нещата, които останаха недовършени, ще бъдат приоритет

Минеков: Нещата, които останаха недовършени, ще бъдат приоритет

Нещата, които останаха недовършени, ще са приоритет. Това заяви в отговор на журналистически въпрос служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той участва в тържественото откриване на дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в град Копривщица, съобщава БТА.

Следващия петък ви каня на пресконференция и ще кажа всичко, което трябва да се свърши, каза Минеков. Той уточни, че недовършените неща не са малко.

Идвам с добри намерения и ще разберете, че това, което предлагам, трябва да стане. Аз няма да успея за два месеца, но този път ще го направя така, че който влезе в министерството не да се движи по неговото желание, а „по принуда“ да извърши всичко това като едни добри намерения, допълни Минеков.

По думите му, един от приоритетите е бюджетът на ведомството. Той не е това, за което мечтаехме и за което се договорихме, подчерта служебният министър на културата.. Миналата година поканих представители на всички политически партии и те се съгласиха да увеличим стъпката в бюджета с 0,2 и се чувствам „ударен“, защото това не се случи, каза още служебният министър на културата. Проектът за бюджет на последното правителство беше 165 млн. лв., припомни проф. Велислав Минеков.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • rusnak

  06 Авг 2022 11:59ч.

  Приоритет, трябва да е схемата която извъртяха в НФК за да набутата всичките им грантаджии от НПОтата. За това задържаха класирането с един месец, а после се измъкваха с нередности в документите на всички отрязани по линия на НАП!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разбрахме

  07 Авг 2022 8:31ч.

  Ще довърши културата приоритетно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи