Минчев: Петков и Василев стартираха своя политически проект чрез служебното правителство на Радев

Минчев: Петков и Василев стартираха своя политически проект чрез служебното правителство на Радев

"Действително Кирил Петков и Асен Василев стартираха своя политически проект чрез служебното правителство на президента Радев". Това признание направи бившият председател на парламента от ПП Никола Минчев в ефира на БТВ. Думите на Минчев са своеобразно продължение на казаното от вицепрезидента Илияна Йотова, че "вината" на Радев е била, че е дал шанс на Петков и Василев, но по-късно те са се обърнали срещу него.

Не сме взели решение за коалиция с ДБ, чакаме резултатите от дълбочинната социология, каза още Никола Минчев. Според него резултатите ще излязат утре.

Целта е да спечелим повече депутати, като видим резултатите, тогава ще разберем дали ще постигнем тази цел с обща коалиция или поотделно, посочи той.

"Дори да не се коалираме преди изборите, повече от ясно е, че след изборите с ДБ ще работим заедно, категоричен е представителят на ПП.

Според него ПП ще работи с "всички парламентарно представени политически сили, които са за реформи без задни мисли".

„Отцепилите се депутати от „Има такъв народ“ ще бъдат наши партньори, дали всички ще бъдат в нашите листи не мога да кажа. Все още не сме взели решение дали ще има предизборна коалиция с „Демократична България“. Очакваме утре последните резултати от дълбочинната социология, която да ни даде отговорът какъв ще бъде ефекта от предизборното коалиране“, бяха точните думи на Минчев. 

Бившият председател на НС добави, че и за ПП, и за ДБ най-важното е да спечелят максимален брой депутати в следващото Народно събрание, "като дали това ще стане при общо явяване или в рамките на следизборна коалиция е въпрос, на който ще отговорят, когато видят резултатите от дълбочинното проучване". 

"Всички партии и коалиции в следващото НС, които наистина имат желание за ясни реформи, без задни мисли, както се оказа, че имаме такъв случай в коалицията си от 47-то НС, са наши бъдещи партньори при евентуално следващо управление", заяви Минчев. 

Много политически сили привидно декларират желание за реформи, но действията им не го показват, продължи Минчев. Той посочи и, че е важно кой взима решенията в една политическа сила и дали решенията се взимат явно, а "не от някой диван".

По думите на Никола Минчев трябва да е много ясно в една политическа сила кой взима решенията. 

"Защото ако те се взимат задкулисно, някъде на скрито, от някой диван, това не е начинът. В 47-то НС човекът, който даваше изявления от диван, беше Слави Трифонов. Това, което каза Кирил Петков относно пенсионирането на Бойко Борисов е абсолютно актуален въпрос. Борисов управлява повече от 10 г. в България и резултатите ги знаем всички. За него вече е време да поднесе политическата отговорност за това. В този смисъл идват думите на Кирил Петков за пенсионирането", добави Минчев.

За Бойко Борисов е време да понесе политическата отговорност за 12-те години, през които е управлявал, повтори Никола Минчев. Той коментира изказването по-рано днес на лидера на ГЕРБ, че ПП е приемлива партия без Петков и Василев. Според Минчев пред двамата политици на ПП не стои въпрос за пенсиониране.

Не е взето решение къде ще водя, отвърна той на въпроса дали ще бъде водач в Кърджали и София. Зависи от това дали ще се коалираме с ДБ, посочи той.

Към този момент не е взето решение къде ще водя листите на „Продължаваме промяната“. Той добави, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков може би ще бъде част от листите на партията за предстоящите избори. 

Минчев посочи, че "не би казал", че всички отцепници от ИТН ще бъдат в листите. Водят се разговори, продължи той.

Той заяви, че ПП ще се регистрира за предстоящите избори или утре, или в сряда.

 

Източници: бТВ, "Епицентър"

 

 

 

Коментари

  • ЛакИ

    15 Авг 2022 18:38ч.

    И двете партии сте американски, а хората в тях сте - американски агенти/шпиони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #ГЪZwithme

    15 Авг 2022 18:58ч.

    Кокорчовците и Бойкикев ще се избият за 3.9%- ния жълтопаветен умнокрасивитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    15 Авг 2022 18:52ч.

    ПП е най-добре да проведат кампания без да говорят изобщо, че всеки път, като продумат и губят проценти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от зад дивана

    15 Авг 2022 19:03ч.

    Много хубави светло-сини вратовръзки. Или пурпурни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изпод мокета

    15 Авг 2022 19:05ч.

    Тука една мисирка питаше кои са съветниците на Петков. Никой не се сеща да попита кои са посредниците за газа и къде са отишли милионите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • салам ала хъм

    15 Авг 2022 19:08ч.

    За Лорелай... ню ще има да чакаме да му се направи ревизия на измисленото министерство. В Русия искат да затварят Сохнут, ние тука пускаме шефа им за министър на парите. Половината. Жена му - на другата половина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнайко

    15 Авг 2022 19:11ч.

    Пък аз от известно време се чудя Радев ционист ли е, или много добре се преструва, че е или не е такъв. И по стара традиция не мога да реша. А ми е важно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам дали Радеф е ционист

    15 Авг 2022 19:58ч.

    но че отиграва някаква сложна(за България де)комбинация т факт и то неуспорим!До края на президентството му,ще му лъсне и на него задника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Авг 2022 20:42ч.

    Рогата рогата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • барон Куролацио д'Алангро, дълбоководен годзилогрухтер

    15 Авг 2022 22:27ч.

    Ей на тая наука, дълбоководната социология, много държаха в Харвард ще знаете! Начи, седемнайсе пъти съм се явявал на зачот по дълбоководна социология! Начи по едно време вече бях изпаднал в нещо като транс-едва съм изплувал, поемам дълбоко дъх и далдисвам отново. Ама го зех зачота накрая. Мани го ти Колю, аджамия момче, кво му разбира главата от дълбоководна социология!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галйа нещо ни трий, да нийя ибйат в моментат

    15 Авг 2022 23:07ч.

    мой даа викнала некого дукат Йаварь я на Сузопул с Кулезитш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    16 Авг 2022 7:55ч.

    Снимката на това същество "краси" стените на НС като негов председател! Срам и резил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи