Military Watch Magazine: Танкът Abrams е унищожен 3 дни след потвърденото разполагане на първа линия

Military Watch Magazine: Танкът Abrams е унищожен 3 дни след потвърденото разполагане на първа линия

Кадрите, публикувани на 26 февруари, предоставят първото потвърждение за унищожаването на танк M1A1 Abrams, управляван от украинската армия, пише Military Watch Magazine, цитиран от "Труд".

Танкът е поразен от дрон камикадзе и е получил поне едно попадение от преносим противотанков гранатомет. Това се е случило в Бердичи, северозападно от Авдеевка, ключов град в Донбас, наскоро изоставен от украинските сили.

Потвърждението за унищожаването на танка се случи само три дни, след като на 23 февруари бе заснет от дрон. Това бе първото потвърждение, че танковете Abrams са били разположени на фронтовата линия в Украйна, като се смята, че бойната машина е издържала на фронта по-малко от седмица и вероятно само три дни преди да бъде неутрализирана. Кадри в близък план с дрон на унищожения танк показват, че двигателният му отсек гори и отделението за боеприпаси е изгоряло. 


Дълго време се спекулираше, че танковете Abrams бързо ще започнат да понасят загуби, ако бъдат разгърнати близо до фронтовата линия срещу руските сили. M1A1 е демонстрирал само много ограничена жизнеспособност, когато е бил използван от иракската армия в среда с много по-нисък интензитет. По-добре бронираният британски танк Challenger 2, чиято защита, за разлика от Abrams, не беше значително намалена преди доставката, по същия начин понесе загуби много бързо, след като беше използван в бой през август 2023 г. Липсата на броня от обеднен уран остава ключова разлика между моделите, изнесени за Украйна и Ирак и тези, използвани в самата американска армия. Остава несигурно дали изгубеният танк Abrams всъщност е първият унищожен в Донбас, като кадри, публикувани на 23 февруари, отделно от споменатите по-рано, показват, че една от машините е неподвижна край пътя. Въпреки че не беше ясно дали танкът е бил неутрализиран и изоставен, или дали има някакво друго обяснение за необичайното му положение във военната зона, широко се спекулираше, че този машина може също да е била изведена в битка.

 

 

Коментари

 • До Стоянчо

  27 Фев 2024 17:45ч.

  като ти се вдигне, прати жена си на танк M1A1 Abrams, управляван от украинската армия! Така ще си спестиш неволите около "чувствитeлността към оpгазъм и доpи пeниcът и т.н. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  27 Фев 2024 19:39ч.

  Бойните действия в Газа и Украйна са безценен тест за бъдещите разработки. Засега противотанковите системи са по -добри и по-евтини от самите бронирани машини .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Фев 2024 18:05ч.

  “ управляван от украинската армия” Не се знае дали не бил управляван от американски войници. В YouTube има филмче, поставено преди час, за 8 американци пленени от руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има и друго филмче

  27 Фев 2024 18:24ч.

  Гражданин на САЩ се бие като доброволец на страната на Русия, като твърди, че САЩ и Русия са съюзници! Така при превземането на Коксохимическия комбинат в Авдеевка американският доброволец наред с руското знаме издигна и знамето на САЩ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Фев 2024 19:32ч.

  Виждал съм го. В Българските медии не споменава за американският военен пилот, който се самозапали пред посолството на Израел във Вашингтон, в знак на протест за избиването на цивилни в Газа. Пилота е чист американец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг наблюдател

  27 Фев 2024 19:59ч.

  Нека бъдем коректни - навсякъде писаха за самозапалилия се, вкл. в Икономъдиите и прочие грантов печат. Накратко, помежду другото, но писаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отлично гори

  27 Фев 2024 18:21ч.

  Два дни този абрамс стоя изоставен от своя екипаж с надеждата руснаците да го подпалят докато е празен, но руснаците проявиха търпение да се настани вътре екипажа и едва след това го унищожиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще има да хвърляте бастуните от радост от тая новина...

  27 Фев 2024 18:31ч.

  Поне 40 поста ще има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За радост на евроатлантиците

  27 Фев 2024 18:39ч.

  Сформираният батальон от украински войници, предали се на руската армия, за да се бият срещу юдо-фашистката и укро-нацистка власт в Киев, начело с нашмъркания юдо-харар с фамиля Зек (преименована на Зеленски) вече се сражава с евроатлантическите и юдо-хазарски отрепки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъчо

  27 Фев 2024 18:40ч.

  И първият пост е от мен : Работайте братушки !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще има да хвърляте бастуните от радост от тая новина... 27 Фев 2024 18:31ч.

  27 Фев 2024 18:53ч.

  Ти твоя вече го хвърли по нас, ама не можа никого да удариш. Искаш ли да ти го върна или ще куцукаш без него към старческия дом?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бацко, бастуннико, евро-нещо си, Идиото!

  27 Фев 2024 19:47ч.

  Недей така с "бастуните", че твоя "идол" бай бидон, без тях е съвсем за никъде! Не се демаскирай, че няма да има за тебе козяшки лебец днес! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Перукан

  27 Фев 2024 19:30ч.

  На 9 май в Киев за деня на Победата ще има няколко десетки клади с М1А1 Ейбрамси който ще осветяват Парада на Победата . Почнахме ги. Да Живее България и Православието

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • социалните мрежи бият по свободата на информация направо с бастунья

  27 Фев 2024 20:25ч.

  Както можеше да се предположи, Инстаграм блокира видеоклипа с горящия американски танк Абрамс, унищожен от руската армия в Донбас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи