Милен Митев: Ситуацията със заплатите в БНР е много тежка, излизаме на протест

Милен Митев: Ситуацията със заплатите в БНР е много тежка, излизаме на протест

С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането на Българското национално радио (БНР), който лека-полека води до това, че възнагражденията изостават сериозно от средното ниво за София. Същото важи и за колегите ни в страната, в регионалните програми. Това каза пред БТА генералният директор и председател на управителния съвет на БНР Милен Митев. 

„Исканията на колегите ни са за едно по-осезаемо увеличение на заплатите, което да компенсира инфлацията от последните две години, тъй като досега поне положението беше малко по-поносимо, но с инфлацията след ковид ситуацията със заплатите стана особено тежка и това е причината колегите да искат техният глас да бъде чут от хората, които вземат решения за бюджета на БНР“, допълни той. 

Конфедерацията на независимите синдикати в България, съвместно със синдикалните организации и професионалните обединения в БНР, организират протестен митинг с надслов „За достойно заплащане на работещите в Българското национално радио“. Той ще се състои утре, 17 май, на кръстовището между пресечките на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“.

„Разбира се, не е добре, че журналисти и музиканти от националното радио са стигнали до решението да протестират, но това, пак казвам, е резултат от дълги години, в които финансирането на радиото постепенно е изоставало и това изоставане вече прави трудно да изпълняваме своята работа. Все по-трудно се намират нови хора, все по-трудно се мотивират хората, които работят в медията и се надявам, че Народното събрание ще обърне внимание на този проблем“, допълни Митев.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Ахам

    16 Май 2023 13:51ч.

    Чудесно, даже трябва да връщате на народа си, който ви плаща заплатите. Вие сте основна част от колелото на медийната пропаганда и не само не заслужавате заплатите си, който пак повтарям народа ви плаща, а е нужно да поискате прошка от този народ и да върнете досега платеното ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • росица митева тодорова

    16 Май 2023 15:50ч.

    Точно така! Радиоточка на пропагандата, лъжи, увъртания, манипулации. Сорос да плаща заплатите на БНР! Всъщност той нали ги спонсорира?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    16 Май 2023 14:00ч.

    Ами, то в БНР само Волгин заслужава заплата така, че............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    16 Май 2023 14:19ч.

    Защо така? От Кравария за България и другите подобни затвориха ли кранчето та опряхте до данъкоплатеца отново?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    16 Май 2023 14:25ч.

    Какви заплати? Кой ли харесва русофобските клетви, които звучат всеки час по новините на тък нареченото "национално" радио? Вие сте антинародно образувание и мястото Ви е назад в черното минало. Ако зависи от мен щях да ви дам под съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росица Тодорова

    16 Май 2023 15:51ч.

    Така мисля и аз! Много точно - "антинародно образувание". Да се закрие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преосноваване на БНР

    16 Май 2023 14:38ч.

    От този институция само г-н Петър Волгин държи нивото на свободната журналистика. Нека той си вземе екип, с който да прави радио, а всички други - на трудовата борса и под съд за държавна измяна, защото, откровено всяха разделение и раздори между българите, като ги караха да вярват в розови еднорози, евроатлантизъм , със син комсомолски плам развращаваха нравите на българите. Да се ловят за колесника на Боинга и право да стават негри, негри в Алабама, да се опиват с бири и блус. Резерват в щатите за тях, да ги зяпат като атракцион за инфантилизъм, дебилизъм и имбецилщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    16 Май 2023 15:09ч.

    Абсолютни некадърници. Предаванията са толкова отегчителни, че почтени никой не ги слуша. Без тях страната ни нищо няма да загуби. Никакво увеличение, а по-скоро съкращения и малко по-високи стандарти. Все пак е БНР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росица

    16 Май 2023 15:53ч.

    Не ги слушам от години. Пазя нервната си система. Установих, че всяко слушане на предаване в БНР, унищожава огромно количество нервни клетки! Лъжи, гнусна пропаганда, изкривяване на фактите, прикрит фашизъм. Махайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горките труженици

    16 Май 2023 15:15ч.

    на тежкия и нездравословен "подземен" труд!...Вече изнемогват с последни сили при вредната за здравето отровена атмосфера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    16 Май 2023 17:43ч.

    Бойко оряза бюджета на БНР вкрая на мандата си, така че да стачкуват против правителство сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    16 Май 2023 19:44ч.

    Я да напишат какви заплати взимат и колко платена отпуска ползват, защото подочух около 30 дни платена отпуска в НАП, в прокуратурата минимум 36 дни платена отпуска и така нататък в държавните учреждения. БНР не заслужава да получава пари от данъкоплатците, Борисов да им плаща и другите заплатите, като дори не отразиха похода за мира подобаващо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи