Мика Зайкова: Тук през цялото време има руски газ, но много по-скъп!

Мика Зайкова: Тук през цялото време има руски газ, но много по-скъп!

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Ние ако искахме да сме в парламента, щяхме да сме още в коалиция и да си взимаме от разни хора. Вместо да купуваме евтин газ, щяхме да купуваме скъп газ и да си делкаме парите, ама не го правихме. Тук през цялото време има руски газ, но много по-скъп, каза Мика Зайкова пред БНТ.

"Истината се плаща скъпо. Затова ние не сме там (в парламента, б. р.), защото имаме лошия навик да говорим истината". Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.

"Ние ако искахме да сме там, щяхме да сме още в коалиция и да си взимаме от разни хора. Вместо да купуваме евтин газ, щяхме да купуваме скъп газ и да си делкаме парите, ама не го правихме. Тук през цялото време има руски газ, но много по-скъп", коментира тя.

Според Зайкова инфлацията у нас е особена, а нейното лечение се инвестициите. По думите на икономиста, техниката и технологията на България са на ниво 50-те години на ХХ век, защото 92% от бизнеса е съставен от малки и средни предприятия. Мика Зайкова заяви още, че сме похарчили 825 млн. лв. за капиталови разходи тази година.

"Може да ми се обидят младите господа от "Продължаваме промяната", ама те не знаят какво е държава, а искат да я управляват. Извинявайте, ама така не се управляват финанси и държава като България, която се нуждае от инвестиции. За първото полугодие ние имаме минус 532 милиона евро чужди инвестиции", каза тя.

Има нужда от ръст на минималната заплата, защото той в момента е 8%, а инфлацията е 18%, подчерта Зайкова. Според нея се задава сериозна рецесия в Европа: "Италия е фалирала държава, тя не може да си подаде вътрешен дълг. 11 държави, между които и германия, имат ръст на дълга над 60%, някои даже и над 100. Ние засега сме добре - 29,2%, но ще започнем с бързи крачки да вървим към 40%. Когато ти обещаваш пари на майките, на пенсионерите, на бедните и когато бъркаш социалното подпомагане с пенсионната система, нещата се разбъркват", коментира тя.

Попитайте г-жа Велкова (служебният финансов министър, Росица Велкова, б. р.) какво е състоянието на бюджета и тя ще ви каже, че пари няма, коментира Мика Зайкова. Храните са поскъпнали с 24% през последото тримесечие, водата - с 40%, каза още тя.

"Планът за възстановяване ще ни донесе 13 млрд. евро не знам кога. Ако ние сега не направим правителство и не приемем тия 22 закона, няма да видим и един цент. Друго, което удобно се премълчава е, че от 2023 г. няма да има регулирани цени, тоест, аз и вие вкъщи ще плащаме тока колкото струва, а не колкото ни е казал КЕВР".

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: БНТ

 

 

 

 

 

Коментари

 • Кримският мост избухна в пламъци, част рухна в морето

  08 Окт 2022 10:24ч.

  честито!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  08 Окт 2022 11:18ч.

  Ненормалник "кримски", ще те шляпна с опакото на ръката, та да прочетеш заглавито на статията и да не цапаш с екскременти! Сега за газа! Ненормалщината на атлантите извира обилно от всички отвърстия! Борят за приза "най-голям идиот" и го правят нахъсено и със страст. Темата за газа беше централна снощи Панорама, онзи хасковски шмекер се заканваше "да си отреже ръката".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  08 Окт 2022 11:40ч.

  Защо експозирате така гордо своята смахнатост?! Бързо разбрахме, че ПП са пета колона на козяк и са пратени тук целево със списък от задачи. И те самоотвержено работеха по списъка. Имаха и провали, събудиха съмнение, че ще бъдат успешни бъдеще, та се наложи реанимация на БХ. Направено беше всичко за скъсване на договора с Газпром! ЗАЩО СЛЕД ТОВА, ТА И ДО ДНЕС ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  08 Окт 2022 11:44ч.

  цялото геппс (видяхте изстъпленията на ДД стощи), реват, че се купува по-скъп газ? Защо? Ритнахте Газпром (дълъг д-р, по-евтин газ), къде да се отиде след това? Вие какво очаквате? ОТИВАТЕ НА СПОТ ПАЗАРА! Това е вашият атлантически пазар пазар! Защо ревете? Какво искате? Ето ви пазар! В случая ПП реално не могат да се винят, защото те взимат газ от възможното място - СПОТ пазара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съж

  08 Окт 2022 11:48ч.

  Чудя се, няма ли един опитен човек с подредена глава, който да каже на това бузесто момченце (което подскача), че ваденето на ПРОФОРМА-ОФЕРТИ от Газпром е идиотски ход. Ако иска да "докаже" корист и корупция от ПП, да сравни фактурата и анализира фактурата на свободния търговец (от който сме купили) СЪС СВОДОБНАТА ЦЕНА. Примерно нидерланск. борса!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  08 Окт 2022 11:51ч.

  И ако тогава продължаваме да констатираме 30 % разлика, тогава има проблем, защото възникват основателни подозрения. А той сравнява дълга цена на Газпром с борсова цена. Господа, реалният социализъм го няма вече 33 години - КОМПОТИТЕ и КОМПЮТРИТЕ са две различни неща! Разберете го най-накрая!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  08 Окт 2022 11:53ч.

  Вземете си модераторите (най-отвратителни и обременени фигури) и най-накрая освободете тази страна от присъствието си. Нищо по-добро и смислено не може да направите за България. Махнете се с добро! Идете при парите си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  08 Окт 2022 12:02ч.

  Геппаджиите гепеха като луди, пп се оптваха да подготвят терена за да започнат и те да крадат като луди, не се вижда никаква същностна разлика. Едното се води партия, но всички знаем, че не е партия, а котерийна, корупционерска и клиентелистка група по интереси, с други думи геппс. А при ПП положението е още по-зле, защото те самите се наричат ПРОЕКТ, ерго бизнес начинание!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  08 Окт 2022 12:43ч.

  Бабо Зайке, що така всички мълчат и не отидат на место да проверят информацията, че по новооткрития конектор, азербайджански газ няма, всичко е било менует по Гларусовский, в чест на Урсула ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кумчо Вълчо, който не обича баба Зайка

  08 Окт 2022 13:02ч.

  Неприятно е режисираното, грубо натрапване на тази мила, глуповата бабка Зайка. Нито блести с умни анализи, нито с интересна мисъл. Просто една бабка, която е приятно да я видиш как пийва кафе с приятелки или седи кротко на някоя есенна пейка в парка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи