Михайло Подоляк: Украйна губи на ден между 100 и 200 войници. Не сме готови да подновим мирните преговори с Москва

Михайло Подоляк: Украйна губи на ден между 100 и 200 войници. Не сме готови да подновим мирните преговори с Москва

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви пред Би Би Си, че всеки ден на фронтовата линия загиват между 100 и 200 украински войници. Михайло Подоляк заяви, че Украйна се нуждае от стотици западни артилерийски системи, за да изравни силите си с Русия в източния регион Донбас. Той също така каза, че Киев не е готов да възобнови мирните преговори с Москва.

Украинските войски са подложени на непрестанни бомбардировки, докато руските сили се опитват да поемат контрола над целия Донбас.

"Руските сили са хвърлили на фронта почти всякакво оръжие, което не е ядрено, и това включва тежка артилерия, множество ракетни системи и авиация", каза Подоляк.

Той повтори призива на Украйна за повече оръжия от Запада, като заяви, че "пълната липса на равнопоставеност" между руската и украинската армия е причината за големия брой жертви от украинска страна".

"Нашите искания за артилерия не са просто някаква прищявка... а обективна необходимост, когато става въпрос за ситуацията на бойното поле", каза той и добави, че Украйна се нуждае от 150-300 ракетни системи, за да изравни сили с Русия - много по-голям брой от този, който е получила досега.

Подоляк заяви също, че мирните преговори могат да бъдат възобновени само ако Русия върне териториите, върху които е придобила контрол след нахлуването си в Украйна на 24 февруари.

Преценката на Подоляк, че всеки ден загиват 100-200 украински войници, е по-висока от предишните оценки. Вчера министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви, че Украйна губи по 100 войници на ден, а други 500 биват ранявани.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • ЗИП

  10 Юни 2022 8:53ч.

  Реалното число е към 400 убити унщкраински войници на ден.Руското превъзходство в артилерията е ГИГАНТСКО! 12 към 1 в оръдия и гаубици и 40 към 1 при снарядите.Русия има буквално неизчерпаеми запаси от снаряди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • куцият кон "наглосаксонска цивилизация"

  10 Юни 2022 8:57ч.

  Съпротивата е безсмислена, ала наркотичното опиянение сред командирите на хунтата не позволява трезва преценка на безнадеждността на съпротивата. Затова все още остават старите условия и правила. Но всичко изведнъж ще грохне и ще се скапе. И тогава ще последва ефектът на доминото. Гответе се, настройвайки се психически!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  10 Юни 2022 9:55ч.

  оди в донбас наци. там се прави на мъжкар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  10 Юни 2022 8:57ч.

  Накрая си мислят, че ще се хванат за колесника на "щастието" и ще отлетят на запад, само че няма да има ни щастие ни запад, всичко отива по дяволите, няма да има къде да си изхарчите кървавите пари, мърши такива! Тука у нас Соросоидете са в ступор, Сорос най накрая го изкараха от голямата игра и сега се търсят колесници само и само да се измъкнат, но не би...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  10 Юни 2022 9:05ч.

  Някак си "странно" математиката на тоз бандеровец МУ куца. Би трябвало да умножи по няколко пъти информацията си за дневните загуби на хохлите. Сори мен , на война като на война. Прочем ревльо бандеровски , а колко от "героите" ви безславно и страхливо се предават всеки ден ? А ? М ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  10 Юни 2022 9:06ч.

  това беше ясно от самото начало. но нее, перчихте се като рамбовци по всички телевизии, излязохте адски тъпи, за да слушате в ушета, как англичаните и американците ви баламосват, с приказки за величие, жертви и прочие глупости. дори сега, кпгато говори за ежедневните загуби, отново лъже, те са между 300 и 500 на ден в жива сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Англианите имат опит...

  10 Юни 2022 10:04ч.

  ...в подкрепата на съюзниците си, която се ограничава до медийна такава, още от времето на Странната война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  10 Юни 2022 9:14ч.

  следващата война ще е с Полша бай дъ вей. там се крие коренът на русофобията. според Наришкин, украинците предават на Полша цялата данъчна база, данни, както и контрола над важни държавни учреждения и институции. пореден опит зс възраждане на Реч Посполитата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Юни 2022 9:26ч.

  "излязохте адски тъпи" Ся, тя тяхната тъпотия се прояви отдавна. Имаха време да се подострят поне малко чрез минските споразумения. Но, когато си тъп - то е завинаги. Вече е много късно. Много. Но има и други тъпаци. За мое лично съжаление, и ние сме сред тях. На никого не му пука, че тъпаци са управляващите, а народът е много мъдър и добър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "а народът е много мъдър и добър"

  10 Юни 2022 9:34ч.

  Кое точно му е мъдрото? Че преди 20 години си избра откровен лъжец с лъжата му за 800 дни и как нямало да има никви претенции? Това два пъти. След това си избра бандит. Това още 5 пъти. Сега бандитът е водещ. След бандита - пак лъжци. Кое му е мъдрото на народа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това с "избора" е твърде относително

  10 Юни 2022 10:30ч.

  едни големи пари са се вкарвали винаги, за да се избере когото трябва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михайло Подоляк: Украйна губи на ден между 100 и 200 войници. Не сме готови да подновим мирните преговори с Москва

  10 Юни 2022 9:59ч.

  Михайло да съблича рокличката, да облича камуфлажа и бегом марш към окопите, па може и барабар с роклята да е в окопите. Остатъците от азовците ще му се порадват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи